Yksinkertainen papu- tai linssikeitto
Onko kenelläkään heittää reseptiä otsikon mukaiselle keitolle?
Kommentit (11)
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 19:27"]
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 19:13"]
Mä rakastan tätä linssisössöä:
Pari isoa sipulia kuullotetaan kattilassa, lisätään pari purkkia tomaattimurskaa, paprikaa, chiliä, valkosipulia, vettä punaisia linssejä ja kasvisliemikuutio. Annetaan hautua.
Itse jaan tämän pakasterasioihin ja otan aina annoksen mukaan töihin. Syön raejuuston kanssa.
[/quote]
Paljonko laitat tähän määrään linssejä? Haluaisin kokeilla, vaikuttaa yksinkertaiselta.
[/quote]N. 200 g kuivattuja, voisi olla enemmänkin. Ja vedän lopuksi koko komeuden soseeksi sauvasekoittimella.
Linssejä, vettä, sipulia, suolaa, pari kuivattua chiliä
Joutuuko niitä linssejä liuottamaan ennen keittämistä?
Punaisia linssejä puoli pakettia. Pese linssit hyvin, niistä irtoaa sameaa vettä. Pestä voi esim.vispilän kanssa kattilassa. Porkkanoita, raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kookosmaitoa tölkki.
laita huuhdotut linssit ja raastetut porkkanat kiehumaan. Vettä ei liikaa, koska kookosmaito lisätään myöhemmin. Linssit ovat kypsiä silloin kuin porkkanatkin. Lisää kookosmaito tai kookoskerma ja suola, voit maustaa currylla, inkiväärillä ja hiukkasella chiliä. Pieni lusikallinen hunajaa, vaahterasiirappia tai ripaus sokeria pyöristää makua kivasti. Jospa maistuisi!
Ei tarvi liottaa. Mulla on hyvä sellainen resepti, että:
1 sipuli pilkottuna
1 porkkana raastettuna
1 dl punaisia linssejä
1 tölkki tomaattimurskaa
noin litra vettä.
Maustamiseen suolaa, ja itse käytän myös Sambal oelek -kastiketta.
Keitä noin tunti. Tai 40 minuuttia. Tai jotain, ei oo niin tarkkaa, kunhan linssit kypsyvät.
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 17:54"]
Joutuuko niitä linssejä liuottamaan ennen keittämistä?
[/quote]
Punaisia linssejä ei tarvitse liottaa, eikä tavallisa vihreitäkään. Papuja sen sijaan kannattaa liottaa yön yli.
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 17:54"]Joutuuko niitä linssejä liuottamaan ennen keittämistä?
[/quote]
Ei, mutta huuhtoa kannattaa, koska niissä voi olla hiekkaa.
Kannattaa käyttää kasvislientä/kasvisliemikuutioita ja vettä. Sipulit ja mausteet jos jaksaa kuullottaa niin aina parempi. Ainakin mustapippuria, paprikaa, chiliä, hieman currya mausteeksi. Ja porkkanoita jos tykkää. Tomaattimurskaa/pyrettä voimyös käyttää. Ja niitä linssejä.
Pavuista en ole tehnyt keittoa mutta tyypillinen papupata sisältää sipulia, papuja, tomaattimurskaa ja mausteita, kai tuon voi myös tehdä keitoksi.
http://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/reseptit/keitot/keitto-vihreista-linsseista/?L=peabyengkuj
Tämä on aivan ihana, lisää vielä valkosipulia joukkoon ❤️❤️ Ei kyllä ehkä helpoimmasta päästä..
Mä rakastan tätä linssisössöä:
Pari isoa sipulia kuullotetaan kattilassa, lisätään pari purkkia tomaattimurskaa, paprikaa, chiliä, valkosipulia, vettä punaisia linssejä ja kasvisliemikuutio. Annetaan hautua.
Itse jaan tämän pakasterasioihin ja otan aina annoksen mukaan töihin. Syön raejuuston kanssa.
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 19:13"]
Mä rakastan tätä linssisössöä:
Pari isoa sipulia kuullotetaan kattilassa, lisätään pari purkkia tomaattimurskaa, paprikaa, chiliä, valkosipulia, vettä punaisia linssejä ja kasvisliemikuutio. Annetaan hautua.
Itse jaan tämän pakasterasioihin ja otan aina annoksen mukaan töihin. Syön raejuuston kanssa.
[/quote]
Paljonko laitat tähän määrään linssejä? Haluaisin kokeilla, vaikuttaa yksinkertaiselta.