Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

av:n kalamestarit, hjälp! kokonainen merilohi, liemi, keitto ja pakastaminen.

Vierailija
25.07.2015 |

Ostin taloudellisena ihmisenä kokonaisen merilohen (perattu).

Fileerasin kaksi filettä, joista toinen suoraan uuniin ja toisesta puolikkaasta tein pikkuisen graavia lohta (tekeytymässä) ja toisen suikaloin tulevaisuutta varten pastakastikeaineksiksi.

Keittelin ruodoista, päästä, pyrstöstä ja evistä liemen porkkanoiden, sipulin ja mausteiden kanssa ja se on nyt siivilöitynä ja sitä on pirusti. Koska en ole virtuoosi fileoimisessa, ruotoihin jäi lihaa paljon  ja keittelemisen jälkeen irrottelin sen huolella ruodoista jne. Siitä tuli helposti kalaa yhteen keittoon, liemestä riittää pohja kahteen.

Kysymus kuuluu: 

Teenkö mieluummin valmiin kalakeiton liemeen 1 perunoineen, kaloineen, porkkanoineen jne ja pakastan sen valmiin keiton vai pakastanko kaksi settiä varsin onnistunutta lientä ja ruodoista otetut kalat erikseen ja keitän niistä sitten keiton erikseen?

Liemen osan 2 pakastan jokatapauksessa ihan liemenä ja teen siihen sitten keiton joskus erikseen. 

Mietityttää siis lähinnä, säilyykö valmiiksi tehty lohikeitto paremmin vai huonommin kuin erikseen pakastetut raaka-aineet tuohon keittoon? Tai siis maksaako makuero vaivan pakastaa kaksi osaa erikseen ja käyttää sitten tuoreita vihanneksia, vai tehdä keralla valmiiksi ja pakastaa koko systeemi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla