Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Apua britakakun leivontaan!

Vierailija
05.07.2015 |

Kaksi kysymystä:

 

kuuluuko pohjan levitä uunissa? Tein mielestäni ohjeen mukaan, mutta lopputulos oli koko pellin kokoinen ohut pohja, kun se alunperin oli noin puolet pellistä.

 

taikina meni sekoittaessa rakeisen näköiseksi. Kuuluuko sen olla sellaista?

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
05.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vielä bonuskysymys: Miksi itsetehtyä voitaikinaa ei saa sekoittaa kauan veden lisäämisen jälkeen? Jouduin painelemaan jähmeää taikinaa tosi paljon laittaessani sen vuokaan. Menikö se siitä jotenkin piloille?

Vierailija
2/7 |
05.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun ohjeella ainakin tulee pellillinen, ja taikina on aina ollut tiukkaa, paitsi viimeksi. Rainbow-juokseva margariini oli niin lirua, että vetistytti koko taikinan (+himpun vanhat jauhot pahensivat).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
05.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein tänään kyseisen kakun. Pohja oli pellin kokoinen (10 annosta Valion ohjeen mukaan). Taikina ei tietysti siitä enää levinnyt. Taikinan koostumus oli löysä, ei mitenkään nestemäisen oloinen. Ei rakeinen. 

Vierailija
4/7 |
05.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.07.2015 klo 23:43"]Mun ohjeella ainakin tulee pellillinen, ja taikina on aina ollut tiukkaa, paitsi viimeksi. Rainbow-juokseva margariini oli niin lirua, että vetistytti koko taikinan (+himpun vanhat jauhot pahensivat).
[/quote]

Mulla siis raakana oli työn ja tuskan takana, että sain niin pienen taikinamäärän riittämään edes puolelle pellille. Siksi sen leviäminen puolta isommaksi ihmetytti. Mutta on siis normaalia?

Entä raa'an taikinan rakennus? Onko se merkki pilalle menemistä? Aion tarjota kakkua raskaana olevalle, enkä halua aiheuttaa hänelle ruokamyrkytys, joka voisi pahentaa ennenaikaisia supistuksia.

Vierailija
5/7 |
05.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.07.2015 klo 23:55"]Tein tänään kyseisen kakun. Pohja oli pellin kokoinen (10 annosta Valion ohjeen mukaan). Taikina ei tietysti siitä enää levinnyt. Taikinan koostumus oli löysä, ei mitenkään nestemäisen oloinen. Ei rakeinen. 
[/quote]

Kiitos vastauksesta vastauksesta, kokeilen huomenna aamulla vielä tuota Valion ohjetta!

Vierailija
6/7 |
05.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.07.2015 klo 23:41"]

Vielä bonuskysymys: Miksi itsetehtyä voitaikinaa ei saa sekoittaa kauan veden lisäämisen jälkeen? Jouduin painelemaan jähmeää taikinaa tosi paljon laittaessani sen vuokaan. Menikö se siitä jotenkin piloille?

[/quote]

Ei brita-kakkuun tule voitaikinaa. Vastaan tähän voitaikina kysymykseen että vehnäjauhojen tärkkelys liisteröityy pitkässä sekoituksessa ja taikna sitkistyy ja sen rakenne kärsii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
06.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kuulu levitä.

Pitää valita oikeankokoinen vuoka/pelti jossa tekee ja levittää massa koko pinta-alalle. Jos ei ole oikeankokoista se pitää rakentaa leivinpaperista esim. foliota apuna käyttäen.

Tässä linkki Brita-kakkuun

http://www.maku.fi/reseptit/mansikkainen-britakakku