Oletko kokenut ruokaturvattomuutta?
– Elämisen kustannukset nousevat paljon nopeammin kuin matalapalkka-alojen palkat. Se näkyy työssäkäyvien kulutuksessa ja siinä, mitä kaupasta ostetaan, Ikävalko sanoo.
Aiempien tutkimuksen mukaan ruokaturvattomuuden ydinsyitä ovat riittämättömät tulot, tulojen epävarmuus sekä säästöjen ja omaisuuden puute.
Hanna Walshin mukaan on huolestuttavaa, että suurin osa kyselyyn vastanneista oli työssäkäyviä ja silti rahat eivät aina riittäneet ruokaan. Suomessa on perinteisesti ollut vähän työssäkäyvien köyhyyttä, mutta suunta on huonompaan.
– Osa-aikaisilla työntekijöillä köyhyys on kasvussa. Ennen koronaa palvelualoilla oli nähtävissä työn silppuuntumista eli määräaikaisten ja osa-aikaisten töiden lisääntymistä, Walsh sanoo.
Niin
Kommentit (6)
Laitapas vielä että mistä aloituksen sitaatit ovat peräisin
Vierailija kirjoitti:
Laitapas vielä että mistä aloituksen sitaatit ovat peräisin
Eilen illalla telkkarin uutislähetyksessä oli pitkä juttu aiheesta. En muista miltä kanavalta tuli.
Olen jo pitkään sanonut, että hinnat ovat nousseet kohtuuttomasti, mutta kaikki väittävät vastaan. Karkkipussin sai ennen alle 2 €, kurkku maksaa melkein 5 €/kg!, kaikki einekset ja pavut maksavat jo reilusti yli euron, kun ennen niitäkin sai alle eurolla, levitteet sun muut maksavat pian 10 €, vaatteet ne vasta ovatkin kallistuneet, kuntosalijäsenyydet maksavat jo melkein joka paikassa yli 100 €/kk!, bensiinin hinta on jo lähes aina melkein 2 €!!!
Kyllä, hyvin tarkasti pitää pennoset laskea jotta sähköt pysyy päällä, kämppä ei menisi alta ja vielä saisi syödä aamupalan ja päivällisen. Sillä mennään.
Olen kiitollinen, että näin työttömänäkin on aina riittänyt rahat hyvin laadukkaaseen ja terveelliseen ruokaan. Seuraan tarjouksia, koitan syödä sitä mikä on sesongissa, kokkaan paljon itse ja vältän turhaa ruokajätettä.