Alumiiniset kattilat
Ovatko alumiinista valmistetut astiat muuttuneet terveelliseksi,kun niitä käytetään monissa kokki ohjelmissa.minun nuoruudessani jopa alumiinista valmistetut mehumaijat olivat myrkyllisiä ja ne kodeissa vaihdettiin teräksisiin.alumiinista liukeni myrkkyjä jotka altistavat Alzheimerin tautiin.onko nykyään toisin?
Kommentit (10)
Mistä tiedät että käytetään alumiinisia? onko joku kokki niin sanonut? enpä usko.
Eikös retkiastiat ole usein alumiinisia? Trangiat ja sellaiset.
Kyllä ne on turvallisia, kunhan ei mitään kovin hapanta niissä keittele.
Siksi en syö ravintoloissa, kun monissa on alumiinikattilat.
Sen kyllä näkee, kun vilkaisee keittiöön ja telkun kokkiohjelmissakin näkyy selvästi.
Vierailija kirjoitti:
Mistä tiedät että käytetään alumiinisia? onko joku kokki niin sanonut? enpä usko.
Sokeakin näkee.
Vierailija kirjoitti:
Eikös retkiastiat ole usein alumiinisia? Trangiat ja sellaiset.
Teräksiset ja titaaniset versiot ovat valikoimassa juurikin myrkyllisyyden takia.
Kotimehusukupolven Alzheimer-esiintyvyys jo kertoo, että parempi välttää alumiinia.
Alumiinia on myös deodoranteissa se imeytyy kainaloista.
Lähinnä hapanta niissä ei kannata keitellä jos kyseessä olisi pinnoittamaton alumiini, mutta parin tunnin happaman ruoan keittely pinnoittamattomassa kattilassa vapauttaa alumiinia noin 0.002 milligrammaa. Vertailun vuoksi antasiditabletit närästykseen sisältävät helposti 200 milligrammaa tai enemmän alumiinia. Normaalisti kaikki alumiinikattilat on anodisoitu tai pinnoitettu muulla tavalla niin, että ruoka ei ole kosketuksissa alumiinin kanssa edes sen vertaa.
Ei kai kukaan ehdoin tahdoin pinnoittamattomia alumiinuastioita käytä?