Kertokaa paras jauhelihakastike reseptinne
Kommentit (15)
Huuhtelet jauhenlihan vedellä ja laitat kylmälle pannulle hiljakseen hautumaan. Samalla valmistelet valkokastikkeen.
Ei tarvita mitään kikkailuja. Jauheliha paistetaan muruksi, samoin silputtu sipuli. Maustetaan suolalla ja pippurilla, lisätään jauhot ja vesi. Mausteita myös oman maun ja tarpeen mukaan. Kunnolla hauduttaminen on se tärkein juttu.
Kai sillä jauhelihalla on väliä?! Kyllä tiskistä saa laadukkaampia kuin mitä ne valmiit HK:n ja Snellun.
Miksi, oi miksi, täällä kukaan ei osaa enää yhdyssanoja?
Ihan peruskastike perunamuussin kanssa. Ruskistan jauhelihan, jos on kovin rasvatonta laitan voita sekaan, mausteeksi valko+mustapippuria myllystä, paprikajauhetta ja suolaa. Jauhosuurustus, paistan kunnes jauhot ruskistuvat, ja kaadan päälle veden - usein vedenkeittimestä kuumaa vettä. Sekaan yksi lihaliemikuutio ja jätän hautumaan siksi aikaa kun teen perunamuussin.
Tykötarpeiksi ruisleipää ja oivariinia ja jotain salaattia (tänään oli coleslaw).
Uunissa hitaasti haudutettu bolognese.
Jauhenliha pestään ensin miedoll pesuaineella, joka ei vahingoita jauhenlihan rakenteita. Huuhdellan pesun jäkleen kirkaisteilla (esim. kossulla tms.).
Pastan kanssa meidän arkisauce:
Ruskista jauheliha ja sipulisilppu (laiskana käytän yleensä pakastesipulia), mausta suolalla ja pippurilla, voit lorauttaa myös vähän soijakastiketta mausteeksi.
Lisää joukkoon purkillinen ruokakermaa ja tomaattimurskaa.
Lisäksi voi heittää jotain yrttiä, yleensä laitan provencen mausteseosta, mutta esim. basilika ja oregano sopii hyvin jos löytyy kaapista.
Joskus bonuksena pieni tomaattipyreepurkki, mutta hyvää tulee ilmankin. Jos ei oo nirsoja syöjiä, niin maustekurkun palat sopii kastikkeen joukkoon myös.
Tämä ihan paras: ruskista vähärasvainen jauheliha, mausta suolalla, mustapippurilla, timjamilla ja yrttimausteella. Sekaan silputtu sipuli ja valkosipulia. Lisää raastettu porkkana. Purkillinen mutti-tomaattimurskaa, vettä ja tomaattipyrettä. Anna hautua ainakin 40min. Lisää vettä tarvittaessa tai paseerattuja tomaattia purkki.
Laitat pannulle turvotetut ja maustetut soijarouheet. Kuullota sipulin ja öljyn kanssa. Voit laittaa tomaatti sosetta ja kermaa. Maistele. Tai sitten vaan syöt rouheet ketsupin kanssa.
Pitää olla hyvää naudan paistijauhelihaa. Siinä ei myöskän saa olla luukalvoja, kovimpia rustoja, tai jänteitä.
Jauheliha paistetaan voissa (Pirkka).
Puoleen kiloa lihaa lisätään 1 rkl karkeita vehnäjauhoja.
Ripaus mustapippuria ja suolaa.
2 - 4 dl Pirkka kuohumermaa. Yksi kiehauhdus, ja kastike on valmis.
Vierailija kirjoitti:
Pitää olla hyvää naudan paistijauhelihaa. Siinä ei myöskän saa olla luukalvoja, kovimpia rustoja, tai jänteitä.
Jauheliha paistetaan voissa (Pirkka).
Puoleen kiloa lihaa lisätään 1 rkl karkeita vehnäjauhoja.
Ripaus mustapippuria ja suolaa.
2 - 4 dl Pirkka kuohumermaa. Yksi kiehauhdus, ja kastike on valmis.
Jaaha, tuli sitten Väiskikin linjoille...
Neljän henkilön annos:
200 g jauhelihaa
sipuli
valkosipulia
maustepippuria
valkopippuria
suolaa
timjami
Laita pannulle oliiviöljyä porisemaan ja heitä mausteet siihen pieneksi hetkeksi lämpiämään. Lisää sipuli ja ruskista jauheliha. Lisää lopuksi reilusti valkosipulia ja purkillinen muttia.
Ei ole mitään parasta ja sinuna tyytyisin vähempään.