Pääkaupunkiseudun asukkaat syövät nykyään niin paljon proteiinia, että se kasvattaa Itämerta rehevöittävää typpikuormaa
Joten voisitteko jättää ne proteiinirahkat sinne kaupan hyllylle, kiitos!
Kommentit (25)
Pitää kato saada riittävästi protskuu et haba kasvaa.
Proteiinirahkoja menee kaupaksi kyllä ihan hirveitä määriä. Tyhmempikin sen näkee, kun katsoo markettien hyllyjä. Montaa lajia ja paljon purkkeja.
Saisiko vihreät käännettyä tätä tutkimustulosta mitenkään maanviljelijöiden syyksi?
HUOM
Ihmiset syövät proteiinia keskimäärin enemmän kuin pystyvät käyttämään.
”Ylimääräinen proteiini ei varastoidu kehoon tai muutu lihakseksi, vaan osa siitä muuttuu rasvaksi ja loput poistuu elimistöstä muun muassa typpenä virtsan mukana”
Kaupunkien jätevedet rehevöittävät luontoa, mutta siitä puhutaan kovin vähän. Asumme itse jätevedenpuhdistamon lähellä ja joka vuosi siellä tapahtuu joku mystinen hupsista! ja jätevedet lasketaan puhdistamattomina luontoon. Näin on käynyt monta kertaa synnyinseudullani ja nykyisessä kotikunnassani. Eikä tietenkään mitään seuraamuksia kenellekään. Ihana mennä uimaan, kun kakkakikkare ui vastaan.
Monet veneilijät, joita tunnen ovat joka kesä tekemisissä Itämeren rehevöitymisen kanssa. On mm. sinileväpuuroa, johon jää vana kun veneellä menee. Päivitellään saastumista.
Ja illalla grillataan ribsejä ja makkaraa nuotiolla.
Mutta aina syy on joissain muissa kuin omissa toimissa. Se on perussyy miksi ihmislaji on kusessa.
Helposti ratkaistu. Jatkossa syötetään stadilaisille pelkkää ruohoa.
Vierailija kirjoitti:
Monet veneilijät, joita tunnen ovat joka kesä tekemisissä Itämeren rehevöitymisen kanssa. On mm. sinileväpuuroa, johon jää vana kun veneellä menee. Päivitellään saastumista.
Ja illalla grillataan ribsejä ja makkaraa nuotiolla.
Mutta aina syy on joissain muissa kuin omissa toimissa. Se on perussyy miksi ihmislaji on kusessa.
Jonninverran saaristoa ja saaristoelämää seuranneena voin kertoa, että tuolla esimerkillä ei ole painoarvoa. Tai no voihan sen asenteeksi laskea. Mutta oikeasti ne saasteet tulevat maanviljelyksestä ja laivaliikenteestä. Ja ne ovat molemmat pyhiä lehmiä ja näpertelevän vihervasemmiston ulottumattomissa.
Syödään niitä muuallakin ihan yhtä lailla. En ole koskaan ymmärtänyt miksi kenenkään tavallisen ihmisen pitäisi syödä mitään LISÄproteiinia. Ihmiset syöttävät ihan pienille lapsillekin noita proteiinipatukoita ja -rahkoja ym. Ennemmin annan omieni syödä vaikka lusikalla sokeria kuin tuollaista paskaa.
Vierailija kirjoitti:
Monet veneilijät, joita tunnen ovat joka kesä tekemisissä Itämeren rehevöitymisen kanssa. On mm. sinileväpuuroa, johon jää vana kun veneellä menee. Päivitellään saastumista.
Ja illalla grillataan ribsejä ja makkaraa nuotiolla.
Mutta aina syy on joissain muissa kuin omissa toimissa. Se on perussyy miksi ihmislaji on kusessa.
Eipä moni tietoinenkaan ole valmis laskemaan elintasoaan ns. kestävälle tasolle ettei kaikki paskoutuisi. Iso osa ekologisesta jalanjäljestä päätyy muualle kuin omalle takapihalle. Ehkä kehittelenkin paskalingon, niin innokkaat voivat hävittää loputkin huonon omatunnon lähteet.
Proteiinilisiä ei tarvitse kuin mitään syömättömät vanhukset ja kovaa treenaavat tyypit. Tuttavapiirissäkin näkee näitä ketkä syövät proteiinia hirveät määrät vaikka eivät liiku yhtään. Kuvittelevat syövänsä terveellisesti ja ihmettelevät kun paisuvat kuin pullataikina.
No en voi. Aloin voimaan pitkästä aikaa hyvin kun aloin syömään kunnolla proteiinia ja jätin vegeilyn.
Se on just se ylimääräinen proteiini, joka osaksi menee läskiksi ja osaksi kusena Itämereen.
Eli proteiinitankkaaja voisi ottaa järkeä käteen ja miettiä, kumpaa hän kasvattaa: läskiä vaiko Itämeren typpikuormaa. Vai voisiko jopa jättää kummankin kasvattamatta?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monet veneilijät, joita tunnen ovat joka kesä tekemisissä Itämeren rehevöitymisen kanssa. On mm. sinileväpuuroa, johon jää vana kun veneellä menee. Päivitellään saastumista.
Ja illalla grillataan ribsejä ja makkaraa nuotiolla.
Mutta aina syy on joissain muissa kuin omissa toimissa. Se on perussyy miksi ihmislaji on kusessa.
Jonninverran saaristoa ja saaristoelämää seuranneena voin kertoa, että tuolla esimerkillä ei ole painoarvoa. Tai no voihan sen asenteeksi laskea. Mutta oikeasti ne saasteet tulevat maanviljelyksestä ja laivaliikenteestä. Ja ne ovat molemmat pyhiä lehmiä ja näpertelevän vihervasemmiston ulottumattomissa.
Havainnollistat hyvin tätä "syy on aina muissa" -asennetta. Kuitenkin juuri ihmisperäinen typpikuorma on lisääntynyt todella paljon ylimääräisen proteiinitankkauksen myötä.
On aina olemassa muitakin saastuttamisen lähteitä kuin juuri sinun ja minun välitön toiminta. Johtopäätös: kenenkään ei siis tarvitse tehdä mitään, koska muutkin saastuttaa.
Tätä ajattelutapaa juuri tarkoitin sillä, että olemme lajina kusessa.
Maalaisethan eivät luonnollisestikaan syö kalaa, kanaa, sikaa, nautaa ja kananmunia vai kasvatetaanko siellä päin niistä proteiinittomia versioita?
Mutta kun laihduttaessaan ihminen tarvitsee enemmän proteiinia, ettei lihakset häviä! Ja se laihdutuskuuri kestääkin sitten vuosia, jos koskaan loppuukaan...
Proteiinia se on kasvisproteiinikin.
Ei kiinnosta