Pitääkö se sushipala tunkea kokonaisena suuhun?
Ongelma: Minusta sushipalat ovat aina liian isoja haukattavaksi kokonaisena. Miten ne pitäisi oikeaoppisesti syödä? Vaikea kuvitella että sirot japanilaiset pystyvät syömään ne kokonaisina. Yritän aina ravintolassa nolosti pilkkoa niitä niillä tikuilla. On vaikeaa! Kotona syön vapautuneesti sormin.
Kommentit (8)
Sushit ovat sormiruokaa, kyllä niitä ravintolassakin pitäisi voida sormin haukkailla :D ja kyllähän sen voi haukata puoliksi, jos saa vain pysymään koossa.
Jos et puikkoja osaa käyttää niin sormilla vaan. Helposti saa puolet haukattua.
Ota puikoilla silleen alle puolesta välistä ja nakerra reilusti sushi puoliksi. Kivemman näköistä kuin suunpielistä pursuileva riisikalamössö :P
Joo, sormin saa syödä ja kokonaisena haukataan ellei mene sovinnolla katki hampaissa. Niin japanilaisetkin mussuttaa sitä isoa palaa posket pullollaan. He eivät sievistele pikku palojen kanssa niinkuin meillä on tapana. Kulttuurieroja nääs.
Ihanko oikeasti voi hienommassakin ravintolassa syödä sormin? Kävisihän se mulle. Kokonaisena en saa kuin niitä kurkku- tai retiisisusheja suuhuni. Muut haukkaan puoliksi, mutta aina nori ei katkea siististi, ja sitten koko sushi leviää...
Minä syön haarukalla ja veitsellä :) ihan sama mitä muut ajattelevat. Palat puoliksi vaan.
Sushipala syödään aina kerralla, sitä ei lähdetä puolittamaan. Palan voi syödä sorminkin, ihan minkätasoisessa ravintolassa vaan.
Palaa kastetaan soijaan kalapuoli tms. edellä ja ihan vähän vaan, ei ole tapana uittaa koko palaa. Tarkoitus olisi ettei sinne soijakuppiin jää lillumaan riisiä..
Tarkoitus olisi syödä kokonaan, mutta kyllä jostain maki sushista yleensä pystyy haukkaamaan puolet.