Miten voi pihlajanmarjoja hyödyntää ruoissa ?
Mitä voi tehdä pihlajanmarjoista ? Osaako joku palstalla neuvoa ? Tätä itse miettinyt joka syksy, kun pihalla useita puita.
Kommentit (7)
Googleta pihlajanmarjahyytelön ohje. On hyvää.
Kun keräät, maista ensin, ovatko hyviä (vaikka kirpeitä). Maku vaihtelee puittain. Toiset parempia, toiset puisevampia.
Voit kuivata ja tehdä marjarouhetta/jauhetta. Kun leivot leipää yms, niin voit lisätä jauhetta mukaan.
Osta käymisastia ja tee niistä sorbusta!
Pihlajanmarjoista teen vain likööriä nykyään, hyytelön sain syödä yksin, ei kelvannut lapsille. Likööri 1:1:1 marjat, sokeri ja viina. Nimenomaan väkevä viina. Jos ei muuta, niin noita voi näteissä pikkupulloissa antaa jouluviemisiksi niille, joilla ei ole alkoholiongelmaa (alkoholistit, maksa/haimavikaiset, lahkolaiset).
Pihlajanmarjoja lisään kaurapuuron sekaan kiehumaan, laitan myös omenakuutioita, rusinoita ja pähkinöitä.
Mä syön just pihlajanmarjavispipuuroa. Kannattaa tehdä alkuun puolikas satsi, jos onkin turhan kirpeää omaan makuun.
https://www.kodinkuvalehti.fi/reseptit/jalkiruuat-aamiainen/vivi-ann-sj…
Tee niistä hilloa sellasta mössöä ja laita leivonnaisiin täytteeks. Musta ne on hyviä vaikka aika kirpeitä.