"Dump and go" ruokia?
Etsin kiusauksen tai kanaa riisipedillä tyyppisiä ruokia, että vaan paketit aukaistaan, kaadetaan sisältö vuokaan ja lämmitetään. Joudun leikkaukseen ja ruuan laitto on vähän aikaa hankalaa, mutta haluaisin kuitenkin syödä jotain "itse tehtyä" olkoonkin vaikka vaan pussien aukomista ja lämmittämistä. Ideoita?
Kommentit (7)
Peltiruoat, esim. uunipellille kasviksia ja proteiinit, paremman puutteessa vaikka kananmunat, pekoni, makkara. Peltipiirakat, kaupan rullataikina auki ja siihen päälle täytteet. Kinkkukiusaus valmis perunasipulista ja kinkusta. Yksinkertaiset slow cooker-ruoat, jos sellainen löytyy. Dumppaat vaikka kanapadan tai chili con carnen ainekset sinne pyttyyn ja neljän tunnin päästä sieltä löytyy haudutettu pataruoka.
Tsemppiä!
Vierailija kirjoitti:
Etsit siis valmisruokia. Niitä on vaikka kuinka paljon. Kokkikartanon ruoat esimerkiksi muistuttavat hyvin paljon kotiruokaa: https://www.kokkikartano.fi/fi/ruokamme/
En vaan ruokia, jotka itse sekoitetaan ja maustetaan, kuten esimerkiksi kiusaukset. Valmisruuat on eri asia.
Jos jaksat vähän pestä ja pilkkoa niin oma suosikkini on kasvispelti. Pese perunoita, porkkanoita ja parsaa, pilko lohkoihin (älä kuori), öljyä 0,5 dl, suolaa, pippuria ja kaada seos kasvisten päälle. Anna maustua vartin, lisää pilkottu halloumi pellille ja kaada kasvikset päälle. Uunissa n 20 minuuttia.
Vierailija kirjoitti:
Jos jaksat vähän pestä ja pilkkoa niin oma suosikkini on kasvispelti. Pese perunoita, porkkanoita ja parsaa, pilko lohkoihin (älä kuori), öljyä 0,5 dl, suolaa, pippuria ja kaada seos kasvisten päälle. Anna maustua vartin, lisää pilkottu halloumi pellille ja kaada kasvikset päälle. Uunissa n 20 minuuttia.
Siis minkä antaa maustua missä? Reseptissä laitat vain öljyä, suolaa ja pippuria. Tuossa ei ole mitään minkä pitäisi antaa maustua, suolan kanssa seisottaminen vain vetää kosteutta kasviksista. Ihan turha odotusvaihe.
Keittoja esim. pakastevihanneksista tai tuorehyllystä löytyvistä valmiiksi kuutioiduista kasviksista. Valmiiksi kuutioitua / suikaloitua kanaa tai kalaa voi hyvin lisätä keittoon proteiinin lähteeksi ilman paistamista, kypsyy kyllä keittämälläkin. Maustamalla voit tehdä vaikka aasialaista kanakeittoa tai kermaista ja yrttistä kalakeittoa.
Etsit siis valmisruokia. Niitä on vaikka kuinka paljon. Kokkikartanon ruoat esimerkiksi muistuttavat hyvin paljon kotiruokaa: https://www.kokkikartano.fi/fi/ruokamme/