Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä ajattelette voileivän reunojen leikkaamisesta?

Vierailija
17.04.2021 |

Minusta ihan hyvän leivän haaskaamista.

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuulostaa i d iootilta touhulta

Vierailija
2/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jonnekin voileipäkakkuun vielä ymmärrän, muuten en.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ihan ensin ajattelen työtäni. Meillä osastolla leivän kuori poistetaan niitä varten, joilla ei ole hampaita tai on muuten vaikeuksia purra. Vanhustenhoidossa siis työskentelen. 

Vierailija
4/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voileipakakkua tehdessä on hyvä poistaa kovat reunat leivästä.

Vierailija
5/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sopii ehkä hampaattomille moinen touhu, mutten ymmärrä miksi tervesuiset ihmiset hylkii leivän kuivempia osia, kuten reunoja ja kantapaloja.

Vierailija
6/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kunhan on joku, joka syö ne reunat. Jos ne menevät jätteeksi, niin sen pitäisi olla mielestäni rikos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Reunat ja kanttipalat ovat hyvän leivän parhaat osat!

Vierailija
8/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jenkkien hössötyksiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kunhan on joku, joka syö ne reunat. Jos ne menevät jätteeksi, niin sen pitäisi olla mielestäni rikos.

Jos leikkaisin, tekisin korppujauhoa tai paahtaisin leipäkuutioiksi salaattiin. Gluteeniton leipä on niin kallista ja gluteenittoman korppujauhon ostaminen tuntuu hulluudelta. Ehkä leikkaisin reunat pois, jos leikkisin olevani kahvilassa ja tekisin katkarapuleivän tms.

Vierailija
10/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maanviljelijä tilaa siemenet, kyntää ja istuttaa, vilja kasvaa monta kuukautta, tulee korjatuksi, siivilöidyksi, jauhetuksi, joku leipoo siitä leipiä, leivät viedään kauppaan, joku hakee ne kaupasta, ja kotona mättää puolet tuotteesta roskiin. En todellakaan ymmärrä tuollaista ruoan haaskausta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

No, joihinkin juttuihin se sopii.

Esimerkiksi tavallinen, muoviin pakattu paahtoleipä, jonka kuori ei ole kummoista herkkua... kun siitä tekee pieniä, sormisyötäviä, pehmeällä täytteellä täytettyjä kolmioleipiä, niin voi sen kuoren poiskin ottaa.

Hyvässä leivässä taas rapea kuori on se paras osa.

Vierailija
12/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Maanviljelijä tilaa siemenet, kyntää ja istuttaa, vilja kasvaa monta kuukautta, tulee korjatuksi, siivilöidyksi, jauhetuksi, joku leipoo siitä leipiä, leivät viedään kauppaan, joku hakee ne kaupasta, ja kotona mättää puolet tuotteesta roskiin. En todellakaan ymmärrä tuollaista ruoan haaskausta.

Nojaa. Reunat saa esimerkiksi paahtoleivästä todella nätisti pois, korkeintaan 10 prossaa mene haaskuuseen. Ehkä sen voi kompensoida kuluttamalla ja syömällä vähemmän. Jätemyllyksi en kumminkaan ala ekologian nimissä.

11

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siten saa juhlavia, kauniita leipiä. Eihän niitä reunoja roskiin heitetä, kokki vetäisee ne välipalaksi.

Ette ikinä ole nähneet miten valmistetaan tanskalaisia voileipiä?

Pula-aikaa ei saa rahvaasta pois 😂

Vierailija
14/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitä että pitäisi viedä pariksi viikoksi Haitille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kunhan on joku, joka syö ne reunat. Jos ne menevät jätteeksi, niin sen pitäisi olla mielestäni rikos.

Jos leikkaisin, tekisin korppujauhoa tai paahtaisin leipäkuutioiksi salaattiin. Gluteeniton leipä on niin kallista ja gluteenittoman korppujauhon ostaminen tuntuu hulluudelta.

Miksi se olisi hulluutta? Jos ihminen syö koko leivän, niin siitä ei jää korppujauhoaineeksi mitään. Meinaatko, etteivät gluteenittomalla ruokavaliolla olevat koskaan tarvitse korppujauhon korvaajaa?

Vierailija
16/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos leikkaan reunat, laitan ne kuivumaan ja jauhan korppujauhoksi, jonka käytän esimerkiksi lihapullataikinaan.

Reunojen leikkaaminen on välttämätöntä voileipäkakkua tehdessä tai jos teen juhlavampaa vieraille. Niitä täältäkin tuttuja raikkaita voileipiä tai tanskalaisia voileipiä vaikkapa.

Vierailija
17/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Maanviljelijä tilaa siemenet, kyntää ja istuttaa, vilja kasvaa monta kuukautta, tulee korjatuksi, siivilöidyksi, jauhetuksi, joku leipoo siitä leipiä, leivät viedään kauppaan, joku hakee ne kaupasta, ja kotona mättää puolet tuotteesta roskiin. En todellakaan ymmärrä tuollaista ruoan haaskausta.

Nojaa. Reunat saa esimerkiksi paahtoleivästä todella nätisti pois, korkeintaan 10 prossaa mene haaskuuseen. Ehkä sen voi kompensoida kuluttamalla ja syömällä vähemmän. Jätemyllyksi en kumminkaan ala ekologian nimissä.

11

Kuivat reunat krutongeiksi tai korppujauhoksi. Kumpaakin tarvitaan.

Vierailija
18/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi ne reunat nyt hukkaa menisi?

Nehän voi kuivattaa ja jauhaa korppujauhoiksi.

Tulee parempirakenteisia lihapullia noista kuivatuista tehdessä kuin kauppojen korppujauhoista.

Vierailija
19/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Maanviljelijä tilaa siemenet, kyntää ja istuttaa, vilja kasvaa monta kuukautta, tulee korjatuksi, siivilöidyksi, jauhetuksi, joku leipoo siitä leipiä, leivät viedään kauppaan, joku hakee ne kaupasta, ja kotona mättää puolet tuotteesta roskiin. En todellakaan ymmärrä tuollaista ruoan haaskausta.

Nojaa. Reunat saa esimerkiksi paahtoleivästä todella nätisti pois, korkeintaan 10 prossaa mene haaskuuseen. Ehkä sen voi kompensoida kuluttamalla ja syömällä vähemmän. Jätemyllyksi en kumminkaan ala ekologian nimissä.

11

Kuivat reunat krutongeiksi tai korppujauhoksi. Kumpaakin tarvitaan.

Ei noista muutaman millin reunoista krutonkeja saa.

Vierailija
20/21 |
17.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja korppujauhoksi niitä voi toki kuivattaa, jos on tilaa kuivatella niitä pari päivää ja niitä on enemmän. Muuten aikaa haaskaavaa näpertelyä. Yleensä kun en normileivästä reunoja leikkaa, joten kertyvä jäte on alle desin luokkaa.

11/12

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi seitsemän neljä