Mitä ajattelette voileivän reunojen leikkaamisesta?
Kommentit (21)
Jonnekin voileipäkakkuun vielä ymmärrän, muuten en.
No ihan ensin ajattelen työtäni. Meillä osastolla leivän kuori poistetaan niitä varten, joilla ei ole hampaita tai on muuten vaikeuksia purra. Vanhustenhoidossa siis työskentelen.
Voileipakakkua tehdessä on hyvä poistaa kovat reunat leivästä.
Sopii ehkä hampaattomille moinen touhu, mutten ymmärrä miksi tervesuiset ihmiset hylkii leivän kuivempia osia, kuten reunoja ja kantapaloja.
Kunhan on joku, joka syö ne reunat. Jos ne menevät jätteeksi, niin sen pitäisi olla mielestäni rikos.
Reunat ja kanttipalat ovat hyvän leivän parhaat osat!
Vierailija kirjoitti:
Kunhan on joku, joka syö ne reunat. Jos ne menevät jätteeksi, niin sen pitäisi olla mielestäni rikos.
Jos leikkaisin, tekisin korppujauhoa tai paahtaisin leipäkuutioiksi salaattiin. Gluteeniton leipä on niin kallista ja gluteenittoman korppujauhon ostaminen tuntuu hulluudelta. Ehkä leikkaisin reunat pois, jos leikkisin olevani kahvilassa ja tekisin katkarapuleivän tms.
Maanviljelijä tilaa siemenet, kyntää ja istuttaa, vilja kasvaa monta kuukautta, tulee korjatuksi, siivilöidyksi, jauhetuksi, joku leipoo siitä leipiä, leivät viedään kauppaan, joku hakee ne kaupasta, ja kotona mättää puolet tuotteesta roskiin. En todellakaan ymmärrä tuollaista ruoan haaskausta.
No, joihinkin juttuihin se sopii.
Esimerkiksi tavallinen, muoviin pakattu paahtoleipä, jonka kuori ei ole kummoista herkkua... kun siitä tekee pieniä, sormisyötäviä, pehmeällä täytteellä täytettyjä kolmioleipiä, niin voi sen kuoren poiskin ottaa.
Hyvässä leivässä taas rapea kuori on se paras osa.
Vierailija kirjoitti:
Maanviljelijä tilaa siemenet, kyntää ja istuttaa, vilja kasvaa monta kuukautta, tulee korjatuksi, siivilöidyksi, jauhetuksi, joku leipoo siitä leipiä, leivät viedään kauppaan, joku hakee ne kaupasta, ja kotona mättää puolet tuotteesta roskiin. En todellakaan ymmärrä tuollaista ruoan haaskausta.
Nojaa. Reunat saa esimerkiksi paahtoleivästä todella nätisti pois, korkeintaan 10 prossaa mene haaskuuseen. Ehkä sen voi kompensoida kuluttamalla ja syömällä vähemmän. Jätemyllyksi en kumminkaan ala ekologian nimissä.
11
Siten saa juhlavia, kauniita leipiä. Eihän niitä reunoja roskiin heitetä, kokki vetäisee ne välipalaksi.
Ette ikinä ole nähneet miten valmistetaan tanskalaisia voileipiä?
Pula-aikaa ei saa rahvaasta pois 😂
Sitä että pitäisi viedä pariksi viikoksi Haitille.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kunhan on joku, joka syö ne reunat. Jos ne menevät jätteeksi, niin sen pitäisi olla mielestäni rikos.
Jos leikkaisin, tekisin korppujauhoa tai paahtaisin leipäkuutioiksi salaattiin. Gluteeniton leipä on niin kallista ja gluteenittoman korppujauhon ostaminen tuntuu hulluudelta.
Miksi se olisi hulluutta? Jos ihminen syö koko leivän, niin siitä ei jää korppujauhoaineeksi mitään. Meinaatko, etteivät gluteenittomalla ruokavaliolla olevat koskaan tarvitse korppujauhon korvaajaa?
Jos leikkaan reunat, laitan ne kuivumaan ja jauhan korppujauhoksi, jonka käytän esimerkiksi lihapullataikinaan.
Reunojen leikkaaminen on välttämätöntä voileipäkakkua tehdessä tai jos teen juhlavampaa vieraille. Niitä täältäkin tuttuja raikkaita voileipiä tai tanskalaisia voileipiä vaikkapa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maanviljelijä tilaa siemenet, kyntää ja istuttaa, vilja kasvaa monta kuukautta, tulee korjatuksi, siivilöidyksi, jauhetuksi, joku leipoo siitä leipiä, leivät viedään kauppaan, joku hakee ne kaupasta, ja kotona mättää puolet tuotteesta roskiin. En todellakaan ymmärrä tuollaista ruoan haaskausta.
Nojaa. Reunat saa esimerkiksi paahtoleivästä todella nätisti pois, korkeintaan 10 prossaa mene haaskuuseen. Ehkä sen voi kompensoida kuluttamalla ja syömällä vähemmän. Jätemyllyksi en kumminkaan ala ekologian nimissä.
11
Kuivat reunat krutongeiksi tai korppujauhoksi. Kumpaakin tarvitaan.
Miksi ne reunat nyt hukkaa menisi?
Nehän voi kuivattaa ja jauhaa korppujauhoiksi.
Tulee parempirakenteisia lihapullia noista kuivatuista tehdessä kuin kauppojen korppujauhoista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maanviljelijä tilaa siemenet, kyntää ja istuttaa, vilja kasvaa monta kuukautta, tulee korjatuksi, siivilöidyksi, jauhetuksi, joku leipoo siitä leipiä, leivät viedään kauppaan, joku hakee ne kaupasta, ja kotona mättää puolet tuotteesta roskiin. En todellakaan ymmärrä tuollaista ruoan haaskausta.
Nojaa. Reunat saa esimerkiksi paahtoleivästä todella nätisti pois, korkeintaan 10 prossaa mene haaskuuseen. Ehkä sen voi kompensoida kuluttamalla ja syömällä vähemmän. Jätemyllyksi en kumminkaan ala ekologian nimissä.
11
Kuivat reunat krutongeiksi tai korppujauhoksi. Kumpaakin tarvitaan.
Ei noista muutaman millin reunoista krutonkeja saa.
Ja korppujauhoksi niitä voi toki kuivattaa, jos on tilaa kuivatella niitä pari päivää ja niitä on enemmän. Muuten aikaa haaskaavaa näpertelyä. Yleensä kun en normileivästä reunoja leikkaa, joten kertyvä jäte on alle desin luokkaa.
11/12
Kuulostaa i d iootilta touhulta