Onko muita reseptivapaita kokkeja?
Vuosikausia tuskailin ruuanlaiton kanssa "reseptejä" ja outoja aineksia etsien, puutteita harmitellen ja ainesmääriä mittaillen.
Nyt olen käytännössä vapauttanut itseni "resepteistä" täysin.
En ole mikään pro, mutta kovasti saan vierailtani kehuja.
Konsistenssi ei ole aina täydellinen mutta mitään ei ole jäänyt syömättä.
Voimakkaita mausteita pitää käyttää hillitysti ja liisteröitymistä vältellä.
"Reseptejä" toki selailen ideoinnin pohjaksi, aikomattakaan niitä orjallisesti noudattaa.
Suosittelen pipon löysäämistä.
Kommentit (11)
Juu. Hyvin on mennyt ilman Valiumiakin.
Hei! Täällä yksi onnellinen, itse ruokia kehittelevä, aineksista, joista pidän, ennakkoluulottomia yhistelmiä tekevä!
Hirveän kivaa ja palkitsevaa:)
Täällä yksi. En ole koskaan osannut noudattaa reseptejä. Kokkailen luovasti ja pipo erittäin löysällä. Onneksi teen ruokaa vain itselleni, niin ei tarvitse ottaa valituksia vastaan.
Välillä ruoka on hyvää, toisinaan syötävää ja silloin tällöin syömäkelvotonta.
Harakka huttua keittää
hännällänsä hämmentää,
käyttää sulkakämmentään ja
bentsot sekaan heittää.
Joskus hieman huvittaa nämä "voi ei, ohjeessa sanotaan voita ja mullon vaan leivontamargariinia, mitäs nyt" -tyypit. Minulla ei ole koskaan mennyt sormi suuhun jos jotain puuttuu, sitten vaan luovuus peliin ja jännitetään lopputulosta. Noh, jokainen tekee tavallaan.
Olen kokkaillut aina pääsääntöisesti ilman reseptejä. Jos kokeilen jotain täysin minulle uutta, usein monia ainesosia sisältäviä aasialaisia ruokia, saatan tehdä ensimmäisen kokeilun reseptin mukaan. Kokemus on kuitenkin opettanut, että mausteita saa laittaa rutkasti enemmän, kuin ohjeessa lukee.
Aika hyvin onnistuu silmämääräisesti ja maistaen välillä onnistuvan. Niin taikinat, laatikot kuin keitotkin. Tosin oon pitkään jo harjotellut. Jotkut aineet tai mausteet ei kerta kaikkiaan sovi joittenkin kanssa. Tai ne reagoi huonosti tai vielä huonommin.
Naurattaa nämä reseptit missä 400g jauhelihaa tulee suunilleen puoli teelusikallista mustapippuria ja yksi valkosipulin kynsi. Eiköhän se ole silloin sama kun jättää laittamatta kokonaan. Ei tietenkään liiallisuuksia mutta kuitenkin kohtuudella että saa makua.
Leipomisessa noudatan tarkemmin reseptejä, ruoanlaitto menee mutulla.
Minä keitin tänään kanamunia ja eilen lämmitin purkkihernesoppaa. Huomenna ehkä lämmitän mikrossa lenkkimakkaraa. Eipä sitä poikamieskään reseptikirjoja tarvitse.
Matemaatikkona olen naureskellut samaa.
Jo sadasta raaka-aineesta pystyisi tekemään miljoona permutaatiota, miksi tyytyä sataan ;-)