Onko Suomessa Coca-Colassa siis maissiirappia vai perus pöytä (kane) sokeria?
Kuulin että on sokeria mutta lähde oli Quora. Ostin myös Amerikkalaisen tölkin Dr. Pepperiä tänään C-marketista ja siinä lukee "maissisiirappi" kun taas Suomalaisessa kolassa lukee "sokeri"
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Mikä "pöytä"?
hienosokeri
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä "pöytä"?
hienosokeri
Ok, no sitten herää kysymys, mikä kane? Olisin tulkinnut sen ruokosokeriksi, mutta Suomessa tavallinen sokeri on sokerijuurikassokeria.
Suomalainen cola tehdään Suomessa, joten kyllä siinä sokeria on. Jos se ostamasi tölkki oli tosiaan amerikkalainen, niin se on tehty Ydysvalloissa, jossa käytetään sikäläisiä valmistusaineita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä "pöytä"?
hienosokeri
Ok, no sitten herää kysymys, mikä kane? Olisin tulkinnut sen ruokosokeriksi, mutta Suomessa tavallinen sokeri on sokerijuurikassokeria.
Suomalainen cola tehdään Suomessa, joten kyllä siinä sokeria on. Jos se ostamasi tölkki oli tosiaan amerikkalainen, niin se on tehty Ydysvalloissa, jossa käytetään sikäläisiä valmistusaineita.
Itsekkin miettinyt aina olettanut että kane sokeri on juuri sitä hienosokeri / pöytäsokeria. Eli perus valkoista rapeaa jauhetta mitä saa S kaupasta 0,40€ kilo.
Oletan sen siitä että USA:n historiassa juuri käytetään kane sokeri sanaa ennen tuon maissiirapin tuloa ja perus sokeri on minun mielestä juuri millä makeutettiin tuohon aikaan makeisetkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä "pöytä"?
hienosokeri
Ok, no sitten herää kysymys, mikä kane? Olisin tulkinnut sen ruokosokeriksi, mutta Suomessa tavallinen sokeri on sokerijuurikassokeria.
Suomalainen cola tehdään Suomessa, joten kyllä siinä sokeria on. Jos se ostamasi tölkki oli tosiaan amerikkalainen, niin se on tehty Ydysvalloissa, jossa käytetään sikäläisiä valmistusaineita.
Itsekkin miettinyt aina olettanut että kane sokeri on juuri sitä hienosokeri / pöytäsokeria. Eli perus valkoista rapeaa jauhetta mitä saa S kaupasta 0,40€ kilo.
Oletan sen siitä että USA:n historiassa juuri käytetään kane sokeri sanaa ennen tuon maissiirapin tuloa ja perus sokeri on minun mielestä juuri millä makeutettiin tuohon aikaan makeisetkin.
Siis missä tuota kanesokeri-sanaa käytetään?
Ihan sama, sokeri läskistää muodossa kuin muodossa. Myös keinomakeutusaineet läskistävät steviaa lukuunottamatta.
Kane-sokeri ei ole suomea. Cane sugar lienee sakkaroosia, jota on myös ruokosokeri. Sakkaroosi muodostuu glukoosista ja fruktoosista. Maissisiirappi on pääasiallisesti fruktoosia, joka on epäterveellisempää kuin glukoosi. Amerikassa sitä käytetään hintansa vuoksi mm. sikäläisessä kokiksessa mutta täällä valmistetuissa on sakkaroosia.
Mikä "pöytä"?