Apua! Voiko makkaroita syödä raakana??
Kerran eräs tuttavani sanoi, ettei jauhelihaa saisi syödä raakana. Entäs makkarat? Ettei tule ruokamyrkytystä?
Kommentit (15)
Kaupassa makkaroita säilytetään raa'an lihan vieressä. Ovat aivan varmasti kontaminoituja, ei missään nimessä saa syödä! Vaarallista. Luotatteko henkenne jonkun muovipaketin varaan??
Tartar-pihviä voi syödä (ON RAAKAA JAUHELIHAA)
Siskonmakkarat pitää kypsentää. On raakamakkara ja sis. sianlihaa.
Vierailija kirjoitti:
Tartar-pihviä voi syödä (ON RAAKAA JAUHELIHAA)
Tarkalleen ottaen ei ole jauhelihaa, vaan hienonnettua lihaa.
Raakamakkara on esikypsentämätöntä, semmosta mikä on kuoren sisäpuolelta vetelää niinkuin siskonmakkara. Samantyyppisiä makkaroita on monia. Tosin moni tykkää syödä siskonmakkaraa ihan sellaisenaan. Yksi suurimmista makkaratehtaista sanoo että heillä siskonmakkara on samaa massaa kuin nakki. Yleensä makkara valmistetaan höyryttämällä (ja savustamalla). En tiedä onko kukaan kuollut tai saanut pahoja vatsaoireita raaan siskonmakkaran syönnistä.
Vierailija kirjoitti:
Tartar-pihviä voi syödä (ON RAAKAA JAUHELIHAA)
Tartarpihvin liha kuitenkin hienonnetaan välittömästi ennen tarjoilua, aika eri juttu kuin joku raakamakkara joka on tehty päiväkausia ennen ruokailua.
Vierailija kirjoitti:
Kaupassa makkaroita säilytetään raa'an lihan vieressä. Ovat aivan varmasti kontaminoituja, ei missään nimessä saa syödä! Vaarallista. Luotatteko henkenne jonkun muovipaketin varaan??
Höpö höpö. Sellainen kauppa, joka säilöö kypsät nakit ja makkarat noin, on nopeasti entinen kauppa.
En kyllä söisi possun jauhelihaa raakana. Tai sika-nautaa.
Raa'assa makkarassa on salmonellariski. Suositusten mukaan pitää kypsentää niin, että koko makkara kypsentyy vähintään sadassa asteessa ainakin viiden minuutin ajan, niin salmonellabakteerit varmasti kuolevat.
Vierailija kirjoitti:
Kaupassa makkaroita säilytetään raa'an lihan vieressä. Ovat aivan varmasti kontaminoituja, ei missään nimessä saa syödä! Vaarallista. Luotatteko henkenne jonkun muovipaketin varaan??
Näinpä. Oikeastaan mitään kaupasta saatavaa ei kannata tällä hetkellä syödä koska korona. Joku yskäisee niin koko kauppa on täynnä koronaviruksia, jotka leijalee pakettien pinnoille ja porautuu muovin läpi pakettien sisään. Onhan ne niin pieniä että muovi on niille kuin kanaverkko hyttysille.
Vierailija kirjoitti:
Kaupassa makkaroita säilytetään raa'an lihan vieressä. Ovat aivan varmasti kontaminoituja, ei missään nimessä saa syödä! Vaarallista. Luotatteko henkenne jonkun muovipaketin varaan??
Itse asiassa mikään ei taida olla niin tarkkaa kuin elintarvikepakkaukset. Monia hädin tuskin saa auki saksillakaan. Kaupan liukuhihnalla menee tusinoittain raakaa lihaa päivittäin ilman kontaminaatiota.
Siskonmakkara ja jauhenliha pitää kypsentää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi syödä. Mutta raakamakkarat kannattaa kuitenkin kypsentää ennen syöntiä.
Voihan valkokärpässientäkin syödä. Mutta ei kannata.
Mistä tietää onko makkara raaka? Lukeeko paketissa raaka makkara? ap
Mieti kaksi kertaa syötkö nakkia tai lenkkiä kylmänä.
Makkaratehtaan työntekijöiden hanskat vaihtuvat puhtaisiin niin harvoin että samoilla tehdään kaikkea muuta kuin pakataan makkaraa( pienissä paikoissa)
Jopa likaiset lavat haetaan käsin ja jatketaan pakkaamista EI viitsitä vaihtaa puhtaita hanskoja. Isommissa tehtaissa hygienia toimii paremmin, pieniin valikoituu pikkupomon sukulaiset.
Siis tarkoittaako ap esim. kylmää lenkkimakkaraa tai nakkeja? Eli makkaraa jota ei ole paistettu? Jos näin niin sitä voi hyvinkin laittaa esim. leivän päälle.
Mistä tietää onko makkara raaka? Lukeeko paketissa raaka makkara? ap