Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Apua! Voiko makkaroita syödä raakana??

Vierailija
22.02.2021 |

Kerran eräs tuttavani sanoi, ettei jauhelihaa saisi syödä raakana. Entäs makkarat? Ettei tule ruokamyrkytystä?

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
22.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi syödä. Mutta raakamakkarat kannattaa kuitenkin kypsentää ennen syöntiä.

Voihan valkokärpässientäkin syödä. Mutta ei kannata.

Mistä tietää onko makkara raaka? Lukeeko paketissa raaka makkara? ap

Vierailija
2/15 |
22.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaupassa makkaroita säilytetään raa'an lihan vieressä. Ovat aivan varmasti kontaminoituja, ei missään nimessä saa syödä! Vaarallista. Luotatteko henkenne jonkun muovipaketin varaan??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
22.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tartar-pihviä voi syödä (ON RAAKAA JAUHELIHAA)

Vierailija
4/15 |
22.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siskonmakkarat pitää kypsentää. On raakamakkara ja sis. sianlihaa.

Vierailija
5/15 |
22.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tartar-pihviä voi syödä (ON RAAKAA JAUHELIHAA)

Tarkalleen ottaen ei ole jauhelihaa, vaan hienonnettua lihaa.

Vierailija
6/15 |
22.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raakamakkara on esikypsentämätöntä, semmosta mikä on kuoren sisäpuolelta vetelää niinkuin siskonmakkara. Samantyyppisiä makkaroita on monia. Tosin moni tykkää syödä siskonmakkaraa ihan sellaisenaan. Yksi suurimmista makkaratehtaista sanoo että heillä siskonmakkara on samaa massaa kuin nakki. Yleensä makkara valmistetaan höyryttämällä (ja savustamalla). En tiedä onko kukaan kuollut tai saanut pahoja vatsaoireita raaan siskonmakkaran syönnistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
22.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tartar-pihviä voi syödä (ON RAAKAA JAUHELIHAA)

Tartarpihvin liha kuitenkin hienonnetaan välittömästi ennen tarjoilua, aika eri juttu kuin joku raakamakkara joka on tehty päiväkausia ennen ruokailua.

Vierailija
8/15 |
22.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaupassa makkaroita säilytetään raa'an lihan vieressä. Ovat aivan varmasti kontaminoituja, ei missään nimessä saa syödä! Vaarallista. Luotatteko henkenne jonkun muovipaketin varaan??

Höpö höpö. Sellainen kauppa, joka säilöö kypsät nakit ja makkarat noin, on nopeasti entinen kauppa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
22.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En kyllä söisi possun jauhelihaa raakana. Tai sika-nautaa.

Vierailija
10/15 |
22.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raa'assa makkarassa on salmonellariski. Suositusten mukaan pitää kypsentää niin, että koko makkara kypsentyy vähintään sadassa asteessa ainakin viiden minuutin ajan, niin salmonellabakteerit varmasti kuolevat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
22.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaupassa makkaroita säilytetään raa'an lihan vieressä. Ovat aivan varmasti kontaminoituja, ei missään nimessä saa syödä! Vaarallista. Luotatteko henkenne jonkun muovipaketin varaan??

Näinpä. Oikeastaan mitään kaupasta saatavaa ei kannata tällä hetkellä syödä koska korona. Joku yskäisee niin koko kauppa on täynnä koronaviruksia, jotka leijalee pakettien pinnoille ja porautuu muovin läpi pakettien sisään. Onhan ne niin pieniä että muovi on niille kuin kanaverkko hyttysille. 

Vierailija
12/15 |
22.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaupassa makkaroita säilytetään raa'an lihan vieressä. Ovat aivan varmasti kontaminoituja, ei missään nimessä saa syödä! Vaarallista. Luotatteko henkenne jonkun muovipaketin varaan??

Itse asiassa mikään ei taida olla niin tarkkaa kuin elintarvikepakkaukset. Monia hädin tuskin saa auki saksillakaan. Kaupan liukuhihnalla menee tusinoittain raakaa lihaa päivittäin ilman kontaminaatiota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
22.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siskonmakkara ja jauhenliha pitää kypsentää.

Vierailija
14/15 |
22.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voi syödä. Mutta raakamakkarat kannattaa kuitenkin kypsentää ennen syöntiä.

Voihan valkokärpässientäkin syödä. Mutta ei kannata.

Mistä tietää onko makkara raaka? Lukeeko paketissa raaka makkara? ap

Mieti kaksi kertaa syötkö nakkia tai lenkkiä kylmänä.

Makkaratehtaan työntekijöiden hanskat vaihtuvat puhtaisiin niin harvoin että samoilla tehdään kaikkea muuta kuin pakataan makkaraa( pienissä paikoissa)

Jopa likaiset lavat haetaan käsin ja jatketaan pakkaamista EI viitsitä vaihtaa puhtaita hanskoja. Isommissa tehtaissa hygienia toimii paremmin, pieniin valikoituu pikkupomon sukulaiset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
22.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis tarkoittaako ap esim. kylmää lenkkimakkaraa tai nakkeja? Eli makkaraa jota ei ole paistettu? Jos näin niin sitä voi hyvinkin laittaa esim. leivän päälle.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä seitsemän kahdeksan