Paistelen lättyjä tässä ja pakstailen samalla
Kommentit (19)
Saako lättyjä syödä sitä mukaa kun ne paistuvat, vai pitääkö odottaa kunnes koko taikina on paistettu?
Vierailija kirjoitti:
Saako lättyjä syödä sitä mukaa kun ne paistuvat, vai pitääkö odottaa kunnes koko taikina on paistettu?
Pitää oottaa että kaikki paistettu. 🤤
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Saako lättyjä syödä sitä mukaa kun ne paistuvat, vai pitääkö odottaa kunnes koko taikina on paistettu?
Pitää oottaa että kaikki paistettu. 🤤
Miksi ihmeessä, kuuma lettu ja jäätelöä, oi nam.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Saako lättyjä syödä sitä mukaa kun ne paistuvat, vai pitääkö odottaa kunnes koko taikina on paistettu?
Pitää oottaa että kaikki paistettu. 🤤
Miksi ihmeessä, kuuma lettu ja jäätelöä, oi nam.
No ei tässä kauaa mene.
Jäätelöä ei ole mutta hilloa ja kermavaahtoa on.
Perinteinen taikina vai jotain erikoisuuksia?
Makeita lättyjä siis? Paljonko teet? Ne on kyllä hyviä, en tosin muista milloin olisin itse tehnyt viimeksi.. Haluaisin kokeilla joskus suolaisia täytettyjä lättyjä.
Siis lettupannulla niitä pieniä, vai räiskäleitä isommalla?
ps. Tekis mieli itsekin, mutta en raaski kokeilla, kun yritän vielä hieman saada painoa pois.
Vierailija kirjoitti:
Perinteinen taikina vai jotain erikoisuuksia?
Kyllä, tavallisia suomalaisia lettuja.
Paistatko voilla vai kasvirasvalla?
Vierailija kirjoitti:
Makeita lättyjä siis? Paljonko teet? Ne on kyllä hyviä, en tosin muista milloin olisin itse tehnyt viimeksi.. Haluaisin kokeilla joskus suolaisia täytettyjä lättyjä.
No juu, ihan tavallisia hillon ja kermavaahdon kera. 🤤
Vierailija kirjoitti:
Laitatko lättyjen väliin sokeria?
En.
Vierailija kirjoitti:
Siis lettupannulla niitä pieniä, vai räiskäleitä isommalla?
ps. Tekis mieli itsekin, mutta en raaski kokeilla, kun yritän vielä hieman saada painoa pois.
isolla pannulla, rapeat reunat, sopii hyvin räiskäle nimi kun rasva räiskyy pannulla.
Kuis paisto onnistuu kermavaahdolla ja viikolla ❓
Oivariinilla paistan ja oli n. Litran taikina.
Kohta menee viiminen pannulle.
🥳
Minäkin teen pinaattilättyjä ja palstailen👍
Valion rasvattoman maitojauhepakkauksen kyljessä on ainakin aiemmin ollut hyvä letturesepti. Aiemmin tein sen mukaan usein ja aina onnistui hyvin.
Maitojauheen lisäksi ei tarvita kun vehnäjauhoja, suolaa hieman, vettä, kananmuna ja voita jonka voi korvata helposti juoksevalla leivontarasvalla. Sunnuntai sopii rypsipohjaisena hyvin. Kananmunaa lukuunottamatta kaikki säilyy pitkiä aikoja hyvin, joten jos kananmuna löytyy niin kaikki muukin todennäköisesti samoin kaapeista :)
Paisamisessa on hieman vaivaa, mutta muuten helppoa ja taikina käy kreppeihin tai lettuihin. Sokeria ei taikinaan tarvita, paistamisen jälkeen voi laittaa sitten päälle tai kääriä niihin mitä haluaa joko makeaa tai suolaista.
Nam!
PaLstailen