Mitä tehdä kaalin jämästä?
Tein isosta kaalista laatikkoa ja sitä jäi kuitenkin melkein puolet. En jaksaisi varsinaisesti uutta ruokaa tehdä, mutta voisiko sen pakastaa vaikka silppuna?
Tai jotain muuta helppoa.
Kommentit (19)
Kaalinjämä keittoa eli kaalisoppaa.
Coleslaw, salaattiin, minestronekeittoon, lihapatoihin...
Kaali ei kyllä erityisesti pidä pakastamisesta. Tekisin sinne pakkaseen jonkin kaaliruuan, vaikka lisää sitä laatikkoa. Tai sitten kaalin voisi paistaa valmiiksi pakkaseen kaalipiirakkaa tai laatikkoa varten.
Melkein tuossa menee jo sama vaiva kuin että tekisi sen ruuan valmiiksi mutta itselleni se kaalin pilkkominen on se tylsin ja työläin vaihe.
Vierailija kirjoitti:
Coleslaw?
Itse laitoin juuri lihapullataikinan siten että siinä oli vain kaalia ja jauhelihaa sekä mausteita. Tuli ihan älyttömän hyviä, lapsenlapset söi innoissaan
Niin no toki voisin sen raastaa ja tunkea muuhun ruokaan/salaattiin. Mitenhän käyttäytyy pakastettaessa?
Vierailija kirjoitti:
Kaali ei kyllä erityisesti pidä pakastamisesta. Tekisin sinne pakkaseen jonkin kaaliruuan, vaikka lisää sitä laatikkoa. Tai sitten kaalin voisi paistaa valmiiksi pakkaseen kaalipiirakkaa tai laatikkoa varten.
Melkein tuossa menee jo sama vaiva kuin että tekisi sen ruuan valmiiksi mutta itselleni se kaalin pilkkominen on se tylsin ja työläin vaihe.
Eli sen voi pakastaa jos sen paistaa?
Kanasalaatti tai makaronilaatikko.
Säilyy todella kauan jääkaapissa. Tee vaikka parin viikon päästä uusi kaalilaatikko.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Coleslaw?
Itse laitoin juuri lihapullataikinan siten että siinä oli vain kaalia ja jauhelihaa sekä mausteita. Tuli ihan älyttömän hyviä, lapsenlapset söi innoissaan
Niin no toki voisin sen raastaa ja tunkea muuhun ruokaan/salaattiin. Mitenhän käyttäytyy pakastettaessa?
Menee mujuksi.
Kaalikääryleitä voi esim tehdä niin että kokonaisen kaalin keittämisen sijaan pakastaa kaalin niin lehdet rullautuu helposti eikä murru.
Kaalilaatikko uunissa ja kaalipiirakka valmistaikinasta. Kaalia voi raastaa ja paistaa munakkaaseen.
Tekisin kiinalaistyyppistä keittoa. Kuullota kaalia ja sipulia padan pohjalla rasvassa, paista joukkoon lihaa/kanaa suikaleina. Lisää vettä ja liemikuutio, soijaa, valkosipulia, chiliä, yrttejä ja lopuksi nuudelia.
Tuota voit myös pakastaa, jos teet keiton koko jämäkaalista.
Tottakai kaaliraasteen voi pakastaa raakana. Sitten se on käyttövalmiina esim. wokkeihin, keittoihin, laatikoihin ja salaatteihin:
Lapselle tai lemmikille hupihattu. Kaalinlehti päähän ja kaalimaan kakara is here!
Vierailija kirjoitti:
Tottakai kaaliraasteen voi pakastaa raakana. Sitten se on käyttövalmiina esim. wokkeihin, keittoihin, laatikoihin ja salaatteihin:
Se menee limaiseksi mössöksi sulaessaan.
Tee hapankaalia. Pilko/raasta kaali puhtaaseen astiaan, esim. iso teräskattia. Lisää karkeaa merisuolaa noin 1 rkl kiloa kaalia kohti. Hakkaa kaalisilppua puunuijalla, kunnes se mehustuu, ts. muuttuu kosteaksi. Lisää silppuun esim. porkkanaa raastettuna, papriaa tai valkosipulia. Laita kaali puhtaisiin lasipurkkeihin (desinfiointi keittämällä on suositeltavaa, mutta minä oon käyttänyt ihan vaan konepestyjäkin astioita) tiiviisti niin, että ei jää ilmataskuja ja kaali jää irtoavan mehun pinnan alle. Laita purkkeihin paino, esim. vedellä täytetty pieni muovipussi. Kaalin pitää siis jäädä kokonaan nesteen alle. Jätä siis purkissa tilaa nesteelle ja painolle. Laita korkki kiinni löyhästi ja purkit lautaselle tai johonkiin reunalliseen astiaan. Anna käydä huoneenlämmössä 3-4 päivää. Tässä vaiheessa neste tulee yli, siksi kannet löysästi kiinni ja astia purkkien alle. Käymisen jälkeen sulje purki tiiviisti, pyyhi ylimääräiset mehut pinnoilta ja laita kylmään (jääkaappi, kellari, talvella ulkoeteinen etc.). Odota pari viikkoa ja nauti. Hyvää, raikkaan hapanta ja terveellistä!
Vierailija kirjoitti:
Tekisin kiinalaistyyppistä keittoa. Kuullota kaalia ja sipulia padan pohjalla rasvassa, paista joukkoon lihaa/kanaa suikaleina. Lisää vettä ja liemikuutio, soijaa, valkosipulia, chiliä, yrttejä ja lopuksi nuudelia.
Tuota voit myös pakastaa, jos teet keiton koko jämäkaalista.
Kuulostaa tosi hyvältä, kiitos.
Minä paistan pilkotun kaalin voissa pannulla pienellä lämmöllä, maustan suolalla ja pippurilla ja syön lisäkkeenä vaikka makkaran kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tottakai kaaliraasteen voi pakastaa raakana. Sitten se on käyttövalmiina esim. wokkeihin, keittoihin, laatikoihin ja salaatteihin:
Se menee limaiseksi mössöksi sulaessaan.
No näin haluaisin tehdä, mutta jos se koostumus muuttuu. Kaalilaatikko on hyvää, mutta jotenkin niin vaivalloista ettei sitä jaksa tehdä heti uudestaan.
Coleslaw?
Itse laitoin juuri lihapullataikinan siten että siinä oli vain kaalia ja jauhelihaa sekä mausteita. Tuli ihan älyttömän hyviä, lapsenlapset söi innoissaan