Akinen imelletty perunalaatikko valmistuu varsin yksinkertaisen ohjeen mukaan
"Imelletty perunalaatikko" ohjeita kysellään edelleen aika yleisesti.
Makeus saadaan imeltämällä. Ei makeuteta siirapilla.
Näistä valmistuu arkinen perinteinen imelletty perunalaatikko:
vettä perunoiden kypsentämiseen
2 kg hyvin soseutuvia kiinteitä tai jauhoisia perunoita
4 ruokalusikallista vehnäjauhoja
noin 1 litra maitoa, määrä vaihtelee runsaasti, esimerkiksi soseeseen lisätty vesi huomioon.
50-100 g voita
2 teelusikallista suolaa
Näin valmistuu perinteinen arkinen imelletty perunalaatikko:
1. Keitä perunat kattilassa kypsiksi ja survo perunasurvimella. Ohenna survosta kuumalla vedellä tai kuorittuina vähässä suolattomassa vedessä keitetyt voi soseuttaa keittoveteen. Arvioi veden määrä niin että koko keittovesimäärä voi jäädä soseeseen.
2. Jäähdytä sose huolellisesti noin 70 asteiseksi.
3. Lisää soseeseen jauhot ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa 70 asteista vettä.
4. Laita kansi kattilaan ja kattila 65-70 asteiseen uuniin imeltymään noin 3 tunniksi. Sekoita 2-4 kertaa.
5. Lisää soseeseen voi ohuina siivuina sulamaan. Lisää maitoa niin että saat notkean puuron. Lisää suola.
6. Laita sose posliiniseen tai lasiseen voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle muutama voinokare.
7. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia
Paista imellettyä perunalaatikkoa noin 3 tuntia
Kommentit (4)
Vierailija kirjoitti:
Mitä on akinen?
Sori, jäi yksi kirjain pois.
Arkinen imelletty perunalaatikko valmistuu varsin yksinkertaisen ohjeen mukaan
Perunatuuvinki
"Imelletty perunalaatikko" ohjeita kysellään edelleen aika yleisesti.
Makeus saadaan imeltämällä. Ei makeuteta siirapilla.
Näistä valmistuu arkinen perinteinen imelletty perunalaatikko:
vettä perunoiden kypsentämiseen
2 kg hyvin soseutuvia kiinteitä tai jauhoisia perunoita
4 ruokalusikallista vehnäjauhoja
noin 1 litra maitoa, määrä vaihtelee runsaasti, esimerkiksi soseeseen lisätty vesi huomioon.
50-100 g voita
2 teelusikallista suolaa
Näin valmistuu perinteinen arkinen imelletty perunalaatikko:
1. Keitä perunat kattilassa kypsiksi ja survo perunasurvimella. Ohenna survosta kuumalla vedellä tai kuorittuina vähässä suolattomassa vedessä keitetyt voi soseuttaa keittoveteen. Arvioi veden määrä niin että koko keittovesimäärä voi jäädä soseeseen.
2. Jäähdytä sose huolellisesti noin 70 asteiseksi.
3. Lisää soseeseen jauhot ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa 70 asteista vettä.
4. Laita kansi kattilaan ja kattila 65-70 asteiseen uuniin imeltymään noin 3 tunniksi. Sekoita 2-4 kertaa.
5. Lisää soseeseen voi ohuina siivuina sulamaan. Lisää maitoa niin että saat notkean puuron. Lisää suola.
6. Laita sose posliiniseen tai lasiseen voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle muutama voinokare.
7. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia
Paista imellettyä perunalaatikkoa noin 3 tuntia.
Vierailija kirjoitti:
Tollo laskit väärin, joulu meni jo.
Sori painovirhe epämääräinen otsikko! Jäi yksi kirjain pois ja maininta siitä että kysymyksessä on ympäri vuoden valmistettava imelletty perunalaatikko.
Arkinen ympärivuotinen imelletty perunalaatikko valmistuu varsin yksinkertaisen ohjeen mukaan.
Tollo laskit väärin, joulu meni jo.