Flora margariini on suurimmaksi osaksi vettä, palmu- ja rypsiöljyä
Massiivisilla mainoskampanjoilla kuluttajat on saatu uskomaan, että Flora olisi "parempi vaihtoehto" kasvipohjaisena, kasvien voimalla. Totuus on että tuote on erittäin haitallinen terveydelle.
Kommentit (18)
Mitä sitten kuvittelit sen olevan?
Meillä käytetään leivän päällä oivariinia.
Entäs Flora kevytmargariini sitten:
Vesi, kasviöljyt 26% (rypsi, auringonkukka, pellava), palmuöljy
Tuote on yli 70-prosenttisesti vettä, joka on kemiallisesti sidottu noihin terveydelle haitallisiin öljyihin.
Vierailija kirjoitti:
Mitä sitten kuvittelit sen olevan?
AP: en kuvittele mitään, otan selvää asioista, toisin kuin Kaisa Kuluttaja, joka ei ota selvää.
[Quitossa=Vierailija]Margariinin valmistusprosessi
Öljy erotetaan kasvin siemenistä heksaanilla, joka on liuotin. Se on raakaöljyn jalostuksen sivutuote, joka on vaarallinen sikiölle ja jonka epäillään heikentävän hedelmällisyyttä.
Euroopan neuvoston asetuksen mukaan se "aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesieliöille" (entäpä ihmiselle??).
Öljyseos käsitellään sitten fosforihapolla, jota käytetään mm. ruosteenpoistoon sen metalleja syövyttävän vaikutuksen vuoksi. Tämä voimakas happo neutraloidaan voimakkaalla emäksellä, lipeällä.
Seuraavana on vuorossa seoksen valkaisu ja "deodorointi" eli hajustaminen miellyttävämmäksi kemikaaleilla. "Deodoroinnin" seurauksena tuotteeseen jää mm. karsinogeenisiä 3-MCDP-yhdisteitä.[/quote]
Yleisimmin kasviöljyt valmistetaan puristamalla, tuota liuotinuuttoa käytetään aika vähän. Fosforihappo, tai hapot yleensä eivät myöskään ole mikään itseisarvo ruokaöljyjen valmistuksessa, eikä niitä jää itse tuotteeseen. Muutenkin niiden haitat rajoittuvat lähinnä hammaskiillevaurioihin. Myös mainitsemasi emäs, joka sekään ei väistämättä ole lipeää, häviää valmistusprosessissa.
Margariini puolestaan valmistetaan sekoittamalla näitä öljyjä. Mukana on jotain rasvaa, joka on luonnostaan jääkappikylmässä kiinteää. Esim. kookos- tai palmuöljyä. Usein tuotteet myös vitaminoidaan, joskus lisätään luontaisia aromeja.
Vierailija kirjoitti:
Margariinin valmistusprosessi
Öljy erotetaan kasvin siemenistä heksaanilla, joka on liuotin. Se on raakaöljyn jalostuksen sivutuote, joka on vaarallinen sikiölle ja jonka epäillään heikentävän hedelmällisyyttä.
Euroopan neuvoston asetuksen mukaan se "aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesieliöille" (entäpä ihmiselle??).
Öljyseos käsitellään sitten fosforihapolla, jota käytetään mm. ruosteenpoistoon sen metalleja syövyttävän vaikutuksen vuoksi. Tämä voimakas happo neutraloidaan voimakkaalla emäksellä, lipeällä.
Seuraavana on vuorossa seoksen valkaisu ja "deodorointi" eli hajustaminen miellyttävämmäksi kemikaaleilla. "Deodoroinnin" seurauksena tuotteeseen jää mm. karsinogeenisiä 3-MCDP-yhdisteitä.
Mitenkäs luulet, että ne muut öljyt uutetaan? Ei niitä kyllä kukaan millään käsiprässillä tee missään. Elintarvikekemia on aivan oma alansa. Siitä sinä et ymmärrä näköjään mitään. Hapoilla ja emäksillä saadaan vaikka hedelmistä kuoret pois ja syötävät purkkiin, ei niitä kukaan käsin kuori. Eihän sinun ole mikään pakko syödä margariinia, jos pelkäät sitä. Flora on tunnettu tuotemerkki mutta ei saavuttanut palkintosijoja tutkimuksissa, parasta margariinia taisi olla 60% täyskasvimargariini, ilman palmuöljyä, toinen voittaja oli kallis brändimerkki ja toinen kaupan oma halpamargariini.
Florat vieläpä valmistetaan puolassa,eli ei työllistä ja tuota verotoloja kotimaahan siten kuin suomessa valmistettu margariini. Joka vielä lisää syitä olla ostamatta/syömättä.
Vierailija kirjoitti:
Margariinin valmistusprosessi
Öljy erotetaan kasvin siemenistä heksaanilla, joka on liuotin. Se on raakaöljyn jalostuksen sivutuote, joka on vaarallinen sikiölle ja jonka epäillään heikentävän hedelmällisyyttä.
Euroopan neuvoston asetuksen mukaan se "aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesieliöille" (entäpä ihmiselle??).
Öljyseos käsitellään sitten fosforihapolla, jota käytetään mm. ruosteenpoistoon sen metalleja syövyttävän vaikutuksen vuoksi. Tämä voimakas happo neutraloidaan voimakkaalla emäksellä, lipeällä.
Seuraavana on vuorossa seoksen valkaisu ja "deodorointi" eli hajustaminen miellyttävämmäksi kemikaaleilla. "Deodoroinnin" seurauksena tuotteeseen jää mm. karsinogeenisiä 3-MCDP-yhdisteitä.
Älä nyt jaksa perseillä. Ihan oikein "raakaöljyn jalostuksen sivutuote". Niinhän on tavallinen vesikin. Ei tuollainen kerro mitään mistään.
Se, että heksaania käytetään tuotantoprosessissa, ei edes tarkoita, että sitä olisi lopputuotteessa. Varsinkaan mitään merkityksellisiä määriä.
Sama pätee fosforihappoon.
Lähde 3-MCDP yhdisteiden merkitykselle pitoisuudelle tarvitaan myöskin.
Kun nyt transrasvojen terveysvaarat on selvästi paljastettu, ravintoteollisuus tekisi suuren palveluksen palaamalla luonnollisiin tyydytettyihin rasvoihin. Mutta tämä merkitsisi heidän täysin epätieteellisen, 50-vuotisen tyydytettyjen rasvojen häpäisykampanjansa perumista ja lopettaisi suunnattoman mahtavan ruokaöljyteollisuutensa.
Sen sijaan ravintoteollisuus on laajasti korvannut transrasvat toisella epäluonnollisella interesterifioidulla rasvalla, jota on viisasta välttää.
Interesterifiointi kovettaa rasvan samalla tavalla kuin vedyttäminen, mutta tuottamatta öljyjä, jotka sisältävät transrasvoja. Transrasvojen tapaan härskiintyminen on vähemmän todennäköistä ja on riittävän vakaa käytettäväksi paistamisessa.
Mutta, kuten vedyttäminen, joka tuottaa epäluonnollisia transrasvoja, interesterifiointi tuottaa myös molekyylejä, joita ei esiinny luonnossa.
Interesterifioinnin mutkikas teollinen valmistus voi johtaa tuotteeseen, joka on transrasvaton, mutta tuote sisältää kemiallisia jäänteitä, heksaaneja ja muita vaarallisia kuona-aineita, jotka ovat täynnä soluvaurioita aiheuttavia vapaita radikaaleja.
Tutkimusten mukaan interesteröity rasva kohottaa veren glukoosia ja heikentää insuliinin tuotantoa. Nämä ongelmat ovat yleisiä diabeteksen esiasteita ja voivat aiheuttaa välittömämmän vaaran diabetesta sairastaville
Vierailija kirjoitti:
Kun nyt transrasvojen terveysvaarat on selvästi paljastettu, ravintoteollisuus tekisi suuren palveluksen palaamalla luonnollisiin tyydytettyihin rasvoihin. Mutta tämä merkitsisi heidän täysin epätieteellisen, 50-vuotisen tyydytettyjen rasvojen häpäisykampanjansa perumista ja lopettaisi suunnattoman mahtavan ruokaöljyteollisuutensa.
Sen sijaan ravintoteollisuus on laajasti korvannut transrasvat toisella epäluonnollisella interesterifioidulla rasvalla, jota on viisasta välttää.
Interesterifiointi kovettaa rasvan samalla tavalla kuin vedyttäminen, mutta tuottamatta öljyjä, jotka sisältävät transrasvoja. Transrasvojen tapaan härskiintyminen on vähemmän todennäköistä ja on riittävän vakaa käytettäväksi paistamisessa.
Mutta, kuten vedyttäminen, joka tuottaa epäluonnollisia transrasvoja, interesterifiointi tuottaa myös molekyylejä, joita ei esiinny luonnossa.Interesterifioinnin mutkikas teollinen valmistus voi johtaa tuotteeseen, joka on transrasvaton, mutta tuote sisältää kemiallisia jäänteitä, heksaaneja ja muita vaarallisia kuona-aineita, jotka ovat täynnä soluvaurioita aiheuttavia vapaita radikaaleja.
Tutkimusten mukaan interesteröity rasva kohottaa veren glukoosia ja heikentää insuliinin tuotantoa. Nämä ongelmat ovat yleisiä diabeteksen esiasteita ja voivat aiheuttaa välittömämmän vaaran diabetesta sairastaville
Transrasvat olivat hyvä juttu kunnes huomattiin että voi vattu, eiväthän ne olekaan. Nyt menetelmä on korvattu toisella, josta tiedetään tällä hetkellä aivan yhtä vähän mitä se pitkällä tähtäimellä vaikuttaa.
Syöhän jotkut maustettua tapettiliisteriäkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun nyt transrasvojen terveysvaarat on selvästi paljastettu, ravintoteollisuus tekisi suuren palveluksen palaamalla luonnollisiin tyydytettyihin rasvoihin. Mutta tämä merkitsisi heidän täysin epätieteellisen, 50-vuotisen tyydytettyjen rasvojen häpäisykampanjansa perumista ja lopettaisi suunnattoman mahtavan ruokaöljyteollisuutensa.
Sen sijaan ravintoteollisuus on laajasti korvannut transrasvat toisella epäluonnollisella interesterifioidulla rasvalla, jota on viisasta välttää.
Interesterifiointi kovettaa rasvan samalla tavalla kuin vedyttäminen, mutta tuottamatta öljyjä, jotka sisältävät transrasvoja. Transrasvojen tapaan härskiintyminen on vähemmän todennäköistä ja on riittävän vakaa käytettäväksi paistamisessa.
Mutta, kuten vedyttäminen, joka tuottaa epäluonnollisia transrasvoja, interesterifiointi tuottaa myös molekyylejä, joita ei esiinny luonnossa.Interesterifioinnin mutkikas teollinen valmistus voi johtaa tuotteeseen, joka on transrasvaton, mutta tuote sisältää kemiallisia jäänteitä, heksaaneja ja muita vaarallisia kuona-aineita, jotka ovat täynnä soluvaurioita aiheuttavia vapaita radikaaleja.
Tutkimusten mukaan interesteröity rasva kohottaa veren glukoosia ja heikentää insuliinin tuotantoa. Nämä ongelmat ovat yleisiä diabeteksen esiasteita ja voivat aiheuttaa välittömämmän vaaran diabetesta sairastaville
Transrasvat olivat hyvä juttu kunnes huomattiin että voi vattu, eiväthän ne olekaan. Nyt menetelmä on korvattu toisella, josta tiedetään tällä hetkellä aivan yhtä vähän mitä se pitkällä tähtäimellä vaikuttaa.
Juu, takuulla toi on tuplasti pahempi myrkky eikä sitä tarvitse merkitä ainesosaluetteloon.
Onneksi meillä on turvalliset suomalaiset valiot ja fazerit joille kuluttajan terveys on ensisijaisen tärkeää /s
Onneksi nikkeliallergia on estänyt käyttämästä mitään margariineja:-D
Vierailija kirjoitti:
Onneksi nikkeliallergia on estänyt käyttämästä mitään margariineja:-D
http://koti.utanet.fi/~paula/2016/1605.htm
---ootko *nopee*?
Vierailija kirjoitti:
Florat vieläpä valmistetaan puolassa,eli ei työllistä ja tuota verotoloja kotimaahan siten kuin suomessa valmistettu margariini. Joka vielä lisää syitä olla ostamatta/syömättä.
Unilever möi levitebisneksensä (kuten Flora, Becel) KKR & Co. Incille (aiemmalta nimeltään Kohlberg Kravis Roberts & Co. ja KKR & Co. LP) Se on yhdysvaltalainen pääomasijoitusyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee New Yorkissa. Vuonna 1976 perustettu yritys tekee pääasiassa velkarahoitteisia yritysostoja.
Heitä ei kiinnosta hevon veen vertaa kuluttajien terveys ja hyvinvointi, syytävät halpaa moskaa markkinoille maksimoiden voittoprosentit
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Florat vieläpä valmistetaan puolassa,eli ei työllistä ja tuota verotoloja kotimaahan siten kuin suomessa valmistettu margariini. Joka vielä lisää syitä olla ostamatta/syömättä.
Unilever möi levitebisneksensä (kuten Flora, Becel) KKR & Co. Incille (aiemmalta nimeltään Kohlberg Kravis Roberts & Co. ja KKR & Co. LP) Se on yhdysvaltalainen pääomasijoitusyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee New Yorkissa. Vuonna 1976 perustettu yritys tekee pääasiassa velkarahoitteisia yritysostoja.
Heitä ei kiinnosta hevon veen vertaa kuluttajien terveys ja hyvinvointi, syytävät halpaa moskaa markkinoille maksimoiden voittoprosentit
Niin ja koska Florat,Beselit,ym vielä valmistetaan puolassa. Silloin kaikki valmistuksen hyödyt ja verotulot jäävät ulkomaille,kuljetus ja kauppa saavat pienen ribusen.
Ja tätä lähiruokaa ruodataan puolasta suomeen ja myydään alle euron aski.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Margariinin valmistusprosessi
Öljy erotetaan kasvin siemenistä heksaanilla, joka on liuotin. Se on raakaöljyn jalostuksen sivutuote, joka on vaarallinen sikiölle ja jonka epäillään heikentävän hedelmällisyyttä.
Euroopan neuvoston asetuksen mukaan se "aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesieliöille" (entäpä ihmiselle??).
Öljyseos käsitellään sitten fosforihapolla, jota käytetään mm. ruosteenpoistoon sen metalleja syövyttävän vaikutuksen vuoksi. Tämä voimakas happo neutraloidaan voimakkaalla emäksellä, lipeällä.
Seuraavana on vuorossa seoksen valkaisu ja "deodorointi" eli hajustaminen miellyttävämmäksi kemikaaleilla. "Deodoroinnin" seurauksena tuotteeseen jää mm. karsinogeenisiä 3-MCDP-yhdisteitä.
Mitenkäs luulet, että ne muut öljyt uutetaan? Ei niitä kyllä kukaan millään käsiprässillä tee missään. Elintarvikekemia on aivan oma alansa. Siitä sinä et ymmärrä näköjään mitään. Hapoilla ja emäksillä saadaan vaikka hedelmistä kuoret pois ja syötävät purkkiin, ei niitä kukaan käsin kuori. Eihän sinun ole mikään pakko syödä margariinia, jos pelkäät sitä. Flora on tunnettu tuotemerkki mutta ei saavuttanut palkintosijoja tutkimuksissa, parasta margariinia taisi olla 60% täyskasvimargariini, ilman palmuöljyä, toinen voittaja oli kallis brändimerkki ja toinen kaupan oma halpamargariini.
Hedelmäöljyt (oliivi, palmu, kookos, avocado, jne) valmistetaan usein koneellisesti puristamalla. Kuumentamatta ilman liuottimia.
Margariinin valmistusprosessi
Öljy erotetaan kasvin siemenistä heksaanilla, joka on liuotin. Se on raakaöljyn jalostuksen sivutuote, joka on vaarallinen sikiölle ja jonka epäillään heikentävän hedelmällisyyttä.
Euroopan neuvoston asetuksen mukaan se "aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesieliöille" (entäpä ihmiselle??).
Öljyseos käsitellään sitten fosforihapolla, jota käytetään mm. ruosteenpoistoon sen metalleja syövyttävän vaikutuksen vuoksi. Tämä voimakas happo neutraloidaan voimakkaalla emäksellä, lipeällä.
Seuraavana on vuorossa seoksen valkaisu ja "deodorointi" eli hajustaminen miellyttävämmäksi kemikaaleilla. "Deodoroinnin" seurauksena tuotteeseen jää mm. karsinogeenisiä 3-MCDP-yhdisteitä.