Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Keitin muusiperunat liian aikaisin mit teen?

Ensikertalainen
30.11.2020 |

Ruoka valmistuu vasta kahden tunnin päästä ja muusi perunat alkavat olla jo kypsiä. Mitä nyt teen? Kaadanko veden pois vai annanko olla vedessä? Jos kaataa veden pois, ne kuivuu, jos jättää veteen ne imee liikaa sitä itseensä. Jos teen muusin valmiiksi, niin ei ole enää parhaimmillaan ruoka aikana?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
30.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heitä pari kuperkeikkaa. Tule sit kertomaan oliko ohjeestani hyötyä.

Vierailija
2/13 |
30.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee paistinperunoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
30.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole usein tehnyt muusia, joten en ole varma. Mutta minä ehkä kaataisin ainakin suurimmat vedet pois, ei haittaa jos jää vähän. Ja sitten kansi kiinni ja jätät hellan viereen, ettäpysyisivöt vähän lämpiminä.

Kun alat tehdä muusia niin lämmität vähän perunoita ensin (esim mikron kertävässä astiassa) ja lisää mm maito lämpimänä

Voisko toimia?

Vierailija
4/13 |
30.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teet muusin valmiiksi. Voit sitten 2 h kuluttua notkistaa sitä nesteellä ja lämmittää.

Vierailija
5/13 |
30.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teet muusin valmiiksi. Voit sitten 2 h kuluttua notkistaa sitä nesteellä ja lämmittää.

Piti juuri näin neuvoa kun huomasin, että joku oli jo ehtinyt.

Vierailija
6/13 |
30.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heitä pois ja keitä uudet jos et muuta keksi uus´avuton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
30.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunat eivät ole vielä hajoamispisteessä, mitä tapahtuu, jos keitän niitä miedolla lämmöllä? Vai mitä mun pitäis tehdä?

Vierailija
8/13 |
30.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ole usein tehnyt muusia, joten en ole varma. Mutta minä ehkä kaataisin ainakin suurimmat vedet pois, ei haittaa jos jää vähän. Ja sitten kansi kiinni ja jätät hellan viereen, ettäpysyisivöt vähän lämpiminä.

Kun alat tehdä muusia niin lämmität vähän perunoita ensin (esim mikron kertävässä astiassa) ja lisää mm maito lämpimänä

Voisko toimia?

Ei toimi. Pitää heti soseuttaa. Muuten jää kokkareita.

Eli tee muusi heti valmiiksi. Sen valmiin muusin voi laittaa caikka uuniin, mutta pitää olla tavallista löysempää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
30.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En ole usein tehnyt muusia, joten en ole varma. Mutta minä ehkä kaataisin ainakin suurimmat vedet pois, ei haittaa jos jää vähän. Ja sitten kansi kiinni ja jätät hellan viereen, ettäpysyisivöt vähän lämpiminä.

Kun alat tehdä muusia niin lämmität vähän perunoita ensin (esim mikron kertävässä astiassa) ja lisää mm maito lämpimänä

Voisko toimia?

Ei toimi. Pitää heti soseuttaa. Muuten jää kokkareita.

Eli tee muusi heti valmiiksi. Sen valmiin muusin voi laittaa caikka uuniin, mutta pitää olla tavallista löysempää.

Thanx

Vierailija
10/13 |
30.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruoka olikin puolituntia aikaisemmin jo hyväksi hautunut ja muusi tuli juuri ajoissa valmiiksi. Ykeensä meillä menee 4 perunaa ruualla, nyt loppui 10 perunan muussi, eli tuli hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
30.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä niin monta kertaa uudet perunat että osuu kohdalleen.

Vierailija
12/13 |
30.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä että onnistu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
30.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee muusi ja lämmitä se vesihauteessa kun muu ruoka valmistuu.

Eli kattilaan vähän vettä kuumenemaan ja siihen päälle muussi kulhossa kannen alla.