Miksei hirveä kesytetä tuotantoeläimeksi? Hirvenliha on todella hyvää ja varmasti tekisi kauppansa, jos sitä olisi kaupassa tarjolla. On vähärasvaista myös.
Kommentit (28)
Minkähän takia kukaan pitäisi hirveä jossain kasvattamossaan, kun sen voi mennä ampumaan metsäänkin eikä sen pitäminen maksa mitään?
Ei tarvi kesyttää, tarpeeksi iso aidattu alue. Se riittäisi. Kannatan.
Vierailija kirjoitti:
Minkähän takia kukaan pitäisi hirveä jossain kasvattamossaan, kun sen voi mennä ampumaan metsäänkin eikä sen pitäminen maksa mitään?
No kun ei se tällä järjestelyllä tule suurelle yleisölle ostettavaksi
Vierailija kirjoitti:
Minkähän takia kukaan pitäisi hirveä jossain kasvattamossaan, kun sen voi mennä ampumaan metsäänkin eikä sen pitäminen maksa mitään?
Ei niitä ihan noin vain löydä. Käypä etsimässä ja tuu sitten kertomaan.
Koska sitä ei pysty kesyttämään.
https://suomenluonto.fi/uutiset/miksi-hirvea-ei-ole-kesytetty/
On hankalampi hoidettava kuin lehmä tai hevonen. Venäjällä on kyllä jonkin verran pitäneet hirviä kotieläiminä, lypsäneet maitoa ja jopa käyttäneet sitä alkoholin valmistukseen, kokeilleet myös ratsuna (oletuksena että toimii hevosta paremmin syvässä lumessa). Ja jos aivan oikein muistan niin joskus muinoin on Suomessakin (Venäjän vallan aikana) ollut erikseen kiellettyä pitää hirveä kotieläimenä johtuen siitä että rosvot ovat käyttäneet hirviä ratsuina ja päässeet pakenemaan.
Vierailija kirjoitti:
Ei tarvi kesyttää, tarpeeksi iso aidattu alue. Se riittäisi. Kannatan.
Tuo olisi tosi hyvä idea. Ei enää hirvikolareita ja hirvenlihaa olisi saatavissa kaikille.
Tyko Brahenkaan hirvikokeilu ei aivan onnistunut:
Ainaki meilläpäin hirvenlihaa saa kyllä ostettua kohtalaisen helposti ja halvalla metsästäjiltä.
Mutta ei liene joka puolella Suomea niin helppoa.
Itse vaan tottunut siihen niin ei ole osannut ajatella että olisi jotenkin erikoista herkkua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minkähän takia kukaan pitäisi hirveä jossain kasvattamossaan, kun sen voi mennä ampumaan metsäänkin eikä sen pitäminen maksa mitään?
Ei niitä ihan noin vain löydä. Käypä etsimässä ja tuu sitten kertomaan.
Kaverin autotallin nurkalla ei tarvitse monena iltana käydä kyttäämässä jos hirvenlihasta on pulaa, pelto vieressä ja sinne metsän reunaan tykkää hirvet tulla.
Metsästyslaki estää.
Venäjän syrjäkylillä jotkut pitävät kesyjä hirviä laitumillaan. Siitä oli telkkarissakin juttua, ilmeisesti Ville Haapasalon sarjassa.
Eräs urbaani legenda kertoo että puna-Armeijalla olisi ollut hirviä sotilaina, sarviin kiinnitettiin konekivääri ja ne rynnököivät suomalaisia kohtaan, mutta se osoittautuin historiaopiskelijaporukan keksimäksi ankaksi.
Mä en rehellisesti sanottuna ois uskonut että Marko pystyy olla tuota 24h polttamatta, ku vaikuttaa olevan niin pahasti riippuvainen.
Mut näköjään sit pystyy, ku vaan haluaa :D
Tamperelaisesta CM:stä ostin viime viikolla hirvenjauhelihaa. Itse kaipaisin hevosenlihaa vakivalikoimiin, kauppahalli on typerässä paikassa.
Tein poronkärstyksen hiljattain australialaisesta saksanhirvipakasteesta. Oli hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Ainaki meilläpäin hirvenlihaa saa kyllä ostettua kohtalaisen helposti ja halvalla metsästäjiltä.
Mutta ei liene joka puolella Suomea niin helppoa.
Itse vaan tottunut siihen niin ei ole osannut ajatella että olisi jotenkin erikoista herkkua.
Myyntiin tulee vaan huonot palat.
Jotta hirvien tarhaus olisi kaupallisesti kannattavaa, niin pitäisi olla lauma. Vaan ei taida olla hirvi laumaeläin. Tulee kalliimmaksi kuin metsästää.
Vierailija kirjoitti:
Koska sitä ei pysty kesyttämään.
https://suomenluonto.fi/uutiset/miksi-hirvea-ei-ole-kesytetty/
Näin on. Tiettyjen eläinten lajityyppillinen käyttäytyminen on sen kaltaista että niiden domestikaatio eli kotieläimeksi muokkaaminen ei ole mahdollista. Esimerkiksi hevoseläinten sukuun kuuluvaa seepraa ei voi kesyttää vaikka sen voi risteyttää hevosen tai aasin kanssa.
Toivottavasti on. Tuotantoeläimiä ei tarvita enää yhtään enempää.