Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten saada sika-nauta-jauhelihasta siedettävää?

Vierailija
12.01.2014 |

Enää ei saa alle neljän euron pelkkää naudan jauhelihaa. Parempi jauheliha ja paistijauheliha on sitten vielä kalliimpaa. Pakko siirtyä sika-nautaan,mutta miten siitä saa edes siedettävän makuista? Huomaako esim.kastikkeessa tai lihapullissa mitä jauhelihaa siinä on käyttänyt?

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
12.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei siitä saa. On inhottavan rasvaista ja se pa...n maku ja haju tulee aina läpi. Yök.

Vierailija
2/15 |
12.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei siinä välttämättä kovin suurta eroa huomaa :) Käytä hyviä mausteita (chili, mustapippuri myllystä, suola, tuoreet yrtit..) Tee jauhelihakastiketta, lasagnea, lihapullia, lihapihvejä, täytettyjä paprikoita, tai paista jauhelija sellaisenaan ja pilko sekaan kasviksia. Lisukkeena pastaa tai perunaa. Kyllä siitä hyvää saa jos tekee muutakin kuin paistaa vaan pannulla :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
12.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sika on saastainen eläin. En voisi kuvitellakkaan,että lapsilleni sitä syöttäisin. Huono vanhempi pitää olla,että niin tekisi

Vierailija
4/15 |
12.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä syövät sikanautaa ainoastaan koirat.

Vierailija
5/15 |
12.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

ensinnäkin, osta nauta-sikaa. siinä on enempi nautaa. minusta esim lidlin kevyt jauheliha ei ole kallista. 

 

osta vain tuoretta. kaada paiston jälkeinen rasva pois. laita kuumalle pannulle niin ettei ala kiehua ja vetistyä, ja ruskista hyvin. älä sössää sitä siihen pannuun vaan annat ruskistua

Vierailija
6/15 |
12.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä käytän aina sikanautaa, sen koostumus on paljon parempi lihapulliin ja murekkeeseen. Rasvaton liha on huonoa ruoanlaittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
12.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.01.2014 klo 14:25"]

Minä käytän aina sikanautaa, sen koostumus on paljon parempi lihapulliin ja murekkeeseen. Rasvaton liha on huonoa ruoanlaittoon.

[/quote]

 

Todellakin. Ihmiset vain kuvittelevat ostavansa "parempaa" paistijauhelihaa, jossa paistia on kirjaimellisesti vain nimeksi :D Sitten kuvitellaan että syödään terveellisesti kun jauhelihassa ei ole rasvaa.

Vierailija
8/15 |
12.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sikanaudasta en tekisi lihapullia tai vastaavia. Sopii parhaiten makaronilaatikkoon, keittoihin ja liika rasva lappoa pannulta pois ennen muiden aineiden lisäämistä. Osta jauheliha tuoreena, katso tarjoukset. Ainakin meidän kulmilta löytyy joka viikko jauhelihatarjouksia, ei pelkästä sikanaudasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
12.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää taitaa olla aika uus juttu, että sika-nauta olis jotenkin huonoa? Kymmenen vuotta sitten ei juuri muuta ollutkaan kuin sikanautaa? Ja sit siihen paistijauhelihaan lisäillään kermaviilejäjä yms kermasotkuja?

Vierailija
10/15 |
12.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me käytetään oikeastaan pelkästään nauta-sikaa tai sika-nautaa. Tehdään kaikki siihen eli jauhelihakeitto, spagettikastike, lihapullat, murekkeet, piirakat jne.

 

Ei käytetä siksi, että olisi halvempaa, vaan siksi että on mielestämme maukkaampaa. Tosin jos on hitusenkaan enemmän mausteita en todellakaan erota onko pelkkää nautaa vai nauta-sikaa. Turhaa hienostelua tuo ettei sika kelpaa.

 

Mieheni pomo on niin hienohelma, että ostaa aina tiskiltä paistilihan palan ja jauhattaa sen jauhelihaksi siinä silmiensä edessä. Ettei vain ole mitään fuskua siinä lihassa. On yleinen vitsin aihe heillä työpaikalla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
12.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika monet luulevat että jollain jauhelihalla oli merkitystä hyvinvointiin. Kysessä on ainoastaan määrät. Jos punaista lihaa syö yli 300 grammaa viikossa, se on aina haitallista. Olen lukenut hämmästyneenä ihmisistä joiden lapsetkin syövät lihaa melkein joka aterialla. Ja että 400g jauhelihasta syö kunnolla vain kaksi tai yksi.

Vierailija
12/15 |
12.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oksettaa, ainoa jauheliha mitä ostan ja käytän on vähärasvainen/vähä sidekudoksinen paistijauheliha. Näin ollut aina, en saisi muita alas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
12.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta lihamylly, esim kirpputorilta. Kirpparilla yleensä vitosella vanhoja käsikäyttöisiä myllyjä, jotka kuitenkin vielä toimivat. Lihatiskeiltä saa esim porsaan lapaa tai etuselkää tosi halvalla, esim 3€/kg. Leikkaa ylimääräiset rasvat pois ja jauha oma lihasi ja pakasta. Possujauheliha on herkullista. Joskus naudankin osia myydään edullisesti jos nautajauhelihaa pitää olla.

Vierailija
14/15 |
12.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinaliha on oikeasti terveellisempää kuin naudan kovarasvainen liha

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
12.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katso merkkejä. Älä osta sitä halvinta atriaa, vaan hieman kalliimpaa, niin ei tule ruokaan paskan hajua.