Eikö sushi-ravintola pitäisi olla Suomessa laittomia?
Raa'asta kalasta voi saada vaikka mitä öttiäisiä ja mönkiäisiä ellei kalaa kypsennä ensin paistamalla. Raaka kala on vaarallista.
Kommentit (11)
Järvikaloissa on vaarallisia loisia, merikaloissa paljon vähenmän.
Ennemmin pitäisin väliä niihin muihin asiakkaisiin.
Olen syönyt vuosien ajan sushia ainakin viikottain, Suomessa ja ulkomailla, ja mitään pöpöjä en ole saanut tai ainakaan niihin reagoinut.
Vierailija kirjoitti:
Se kala on pakastettua, pöpöt ja madot kuolevat niinkin.
Pakastus ei tapa pöpöjä lainkaan. Madot kyllä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Se kala on pakastettua, pöpöt ja madot kuolevat niinkin.
Pakastus ei tapa pöpöjä lainkaan. Madot kyllä.
Lapamato selviää pakkasesta.
J
Kyllä, kaikki japanilaiset susinsyöjät ovat kuolletia.
Raa’assa kalassa loiset ovat ihan olennainen riski ja siksi moni vanhempi henkilö ei sushia syö, kun heidät on peloteltu nuorena ihan syystäkin.
Toki moderni oikein tehty sushi on hyvin vähäriskistä. Eviran mukaan esim. suomalainen ja norjalainen kasvatettu lohi on turvallista, koska ne tuotetaan ja tutkitaan valvotuissa oloissa. Jos kotona loiset jännittää, niin pakastamalla vuorokauden voi poistaa riskin.
Vierailija kirjoitti:
Raa’assa kalassa loiset ovat ihan olennainen riski ja siksi moni vanhempi henkilö ei sushia syö, kun heidät on peloteltu nuorena ihan syystäkin.
Toki moderni oikein tehty sushi on hyvin vähäriskistä. Eviran mukaan esim. suomalainen ja norjalainen kasvatettu lohi on turvallista, koska ne tuotetaan ja tutkitaan valvotuissa oloissa. Jos kotona loiset jännittää, niin pakastamalla vuorokauden voi poistaa riskin.
Itse en kalaan loisten takia koske. En edes hiiltyneeseen kalapuikkoon vaikka se syväjäädytettäisiin typellä.
Luin joskus, että lohikaloissa loiset viihtyvät kaiken lisäksi aika huonosti. Mutta toki niitä niissäkin voi olla. Merikaloissa ne vaan on yleisestikin aika harvinaisia ja kasvatetuissa riskit vielä paremmin hallussa. Sisävesien kaloja en söisi raakana koskaan. Tosiaan pakastaminen on suositeltavaa, jos haluaa riskit kokonaan minimoida.
Loisia saat yhtä hyvin punaisesta lihasta, kasviksista kuten salaatista, ja jopa maasta paljain jaloin kävellessä. Että onnea vaan välttelyyn.
Se kala on pakastettua, pöpöt ja madot kuolevat niinkin.