Leipurit hoi! Sokerin korvaamisesta makeutusaineella
Ajattelin tehdä omenapiirakan. Ohjeessa 4 dl sokeria. Mulla olikin sokeri lopussa ja 2,5 desiä vaan jäljellä. Makeutusjauhetta on. Riittäisiköhän tuo pienempi sokerimäärä vai korvaanko osan makeutusjauheella? Jos korvaan niin paljonko sitä sitten laitetaan? Ja miten se ylipäänsä korvaa sokerin leivonnaisissa maun kannalta?
Teen pohjan puolukkapiirakan ohjeella ja omenapiirakka luonnostaan kai makeampi.
Sokeria kyllä ylimääräinen desi vielä mutta se tulee sellaiseen muruseokseen joka riporellaan piirakan päälle eli siitäkin makeutta tulee. Ja kanelisokeriseosta on myös.
Kommentit (3)
Onko muita mielipiteitä/kokemuksia?
Voit hyvin vähentää sokerin määrää tai korvata osan kidesokerista fariinisokerilla, kanelisokerilla, siirapilla, hunajalla tms. En menisi lisäämään makeutusainetta omenapiirakkaan, siitä voi helposti tulla ylimakea tai siihen voi tulla outo sivumaku.
Minä käyttäisin vain pienempää sokerimäärää. Makeutusaineiden mausta en tykkää.