Kuinka paljon syöt riisiä?
Hei. Täällä on melko synkkiä avauksia, joten nyt puhutaan riisistä. :)
Kommentit (24)
Vierailija kirjoitti:
Ehkä joka toinen viikko. Keskimäärin.
Minä syön pari kertaa viikossa. :)
Ei kannata syödä kuin kerran viikossa runsaan voin kera. Riisissä on arseenia, joka on MYRKKY.
Ehkä kaksi-kolme kertaa vuodessa ruuaksi tulee keitettyä. Eli tooosi harvoin. Vaikka kaapissa on kahtakin eri lajia riisipakettia.
Menee paketit aina vanhoiksi ennen kuin tyhjenevät, tosin en tuijota tiukasti päivämääriin, en heitå roskiinkaan jos ihan normaaleilta ja toukattomilta vaikuttavat.
Ai niin. Jouluaattoaamusin keitän uuniriisipuuron.
Riisi on lempiruokiani, joten aika paljon :).
Suurinpiirtein kerran kuukaudessa jos teen kanaa riisipedillä.
Ostan jouluksi pussin puuroriisiä ja seuraavaan jouluun mennessä se on kulutettu pois, eli tosi vähän tulee syötyä riisiä.
Vierailija kirjoitti:
Ei kannata syödä kuin kerran viikossa runsaan voin kera. Riisissä on arseenia, joka on MYRKKY.
....jatkoa
Näin valmistat riisin terveellisemmin:
Ota sopiva määrä riisiä, jonka aiot keittää
Liota riisiä vesiastiassa yön yli
Huuhtele riisiä, kunnes huomaat, että vesi ei ole enää sameaa
Siivilöi kaikki vesi pois riisin seasta
Laita vettä kattilaan viisinkertainen määrä riisiin verrattuna. Laita hellasi täydelle teholle ja lisää suolaa.
Laita kansi kattilan päälle, kun vesi alkaa kiehua. Pienennä lieden lämpö lähes minimiin.
Keitä alimmalla lämmöllä 10-15 minuutin ajan.
Käytä haarukkaa, jotta saat riisistä ilmavaa
Syo riisi runsaan voin kera
Eli ilmeisesti ole AINA tehnyt ja syönyt riisin väärin
Olen naimisissa aasialaisen kanssa, joten erilaisia riisejä kuluu aika paljon. Keskimäärin ehkä 4krt viikossa?
Todella harvoin. En koskaan oppinut pitämään siitä. Tykkään ainoastaan sellaisesta ihanan tahmaisesta riisistä, mutta en itse osaa tehdä sellaista. Puuroriisi on hyvää, rakastan riisipuuroa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kannata syödä kuin kerran viikossa runsaan voin kera. Riisissä on arseenia, joka on MYRKKY.
....jatkoa
Näin valmistat riisin terveellisemmin:
Ota sopiva määrä riisiä, jonka aiot keittää
Liota riisiä vesiastiassa yön yli
Huuhtele riisiä, kunnes huomaat, että vesi ei ole enää sameaa
Siivilöi kaikki vesi pois riisin seasta
Laita vettä kattilaan viisinkertainen määrä riisiin verrattuna. Laita hellasi täydelle teholle ja lisää suolaa.
Laita kansi kattilan päälle, kun vesi alkaa kiehua. Pienennä lieden lämpö lähes minimiin.
Keitä alimmalla lämmöllä 10-15 minuutin ajan.
Käytä haarukkaa, jotta saat riisistä ilmavaa
Syo riisi runsaan voin keraEli ilmeisesti ole AINA tehnyt ja syönyt riisin väärin
Osaako joku selittää tuon voi jutun? Miksi monet laittavat riisikeon päälle voisilmän?
Inhoan riisiä. Joulupuuro menee, mutta kaikki muu riisiruoka no thanks.
Viisikertainen määrä vettä tolla kokkausmetodilla takaa vetisen riisin.
notta tuota iha riisirajoilla mennähän
En ole syönyt riisiä kymmeniin vuosiin. Sisältää mm. arseenia.
Perunan, vehnäjauhomakarooni ja riisin sijaan syön kasviksia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kannata syödä kuin kerran viikossa runsaan voin kera. Riisissä on arseenia, joka on MYRKKY.
....jatkoa
Näin valmistat riisin terveellisemmin:
Ota sopiva määrä riisiä, jonka aiot keittää
Liota riisiä vesiastiassa yön yli
Huuhtele riisiä, kunnes huomaat, että vesi ei ole enää sameaa
Siivilöi kaikki vesi pois riisin seasta
Laita vettä kattilaan viisinkertainen määrä riisiin verrattuna. Laita hellasi täydelle teholle ja lisää suolaa.
Laita kansi kattilan päälle, kun vesi alkaa kiehua. Pienennä lieden lämpö lähes minimiin.
Keitä alimmalla lämmöllä 10-15 minuutin ajan.
Käytä haarukkaa, jotta saat riisistä ilmavaa
Syo riisi runsaan voin keraEli ilmeisesti ole AINA tehnyt ja syönyt riisin väärin
Hyii.. ei voita. Mä syön lihan tai kanan kanssa. Välillä teen kastikkeen riisin kaveriksi.
Riisiä?
Nee , jaa meinaa liisiä! Liisiä mene kilomäärä joka 5. pv jos ei suku koola. Muute mene liisi 6 kilo 3. pv.
Vierailija kirjoitti:
Todella harvoin. En koskaan oppinut pitämään siitä. Tykkään ainoastaan sellaisesta ihanan tahmaisesta riisistä, mutta en itse osaa tehdä sellaista. Puuroriisi on hyvää, rakastan riisipuuroa.
Tahmaisen riisin teko on tosi helppoa! Käytä lyhytjyväistä riisiä, basmatiriisi on hyvä tähän.
1. Pese riisi ("huuhtele"/huljuttele kattilassa ja valuta siivilän läpi 3krt)
2. Anna riisin liota runsaassa vedessä vähintään 10min
3. Valuta riisi siivilän läpi.
4. Kiehuta kattilassa vettä, riisin suhde veteen on n. 1:2.5. Jos haluat riisiin makua, lisää vähän riisiviinietikkaa.
5. Kun vesi kiehuu, lisää riisi. Anna hautua kannen alla ja sekoittele välillä, kunnes riisi on imenyt kaiken veden.
Ja voila, tahmea riisi on valmista! Jos omistat riisinkeittimen, on kaikki tietysti paljon helpompaa, mutta Suomessa niitä ei juuri ole :(
- se aasialaisen kanssa naimisissa oleva
Ehkä joka toinen viikko. Keskimäärin.