Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kuinka paljon syöt riisiä?

Vierailija
08.08.2020 |

Hei. Täällä on melko synkkiä avauksia, joten nyt puhutaan riisistä. :)

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä joka toinen viikko. Keskimäärin.

Vierailija
2/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ehkä joka toinen viikko. Keskimäärin.

Minä syön pari kertaa viikossa. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joka viikko.

Vierailija
4/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kannata syödä kuin kerran viikossa runsaan voin kera. Riisissä on arseenia, joka on MYRKKY.

Vierailija
5/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä kaksi-kolme kertaa vuodessa ruuaksi tulee keitettyä. Eli tooosi harvoin. Vaikka kaapissa on kahtakin eri lajia riisipakettia.

Menee paketit aina vanhoiksi ennen kuin tyhjenevät, tosin en tuijota tiukasti päivämääriin, en heitå roskiinkaan jos ihan normaaleilta ja toukattomilta vaikuttavat.

Ai niin. Jouluaattoaamusin keitän uuniriisipuuron.

 

Vierailija
6/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisi on lempiruokiani, joten aika paljon :). 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suurinpiirtein kerran kuukaudessa jos teen kanaa riisipedillä.

Vierailija
8/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostan jouluksi pussin puuroriisiä ja seuraavaan jouluun mennessä se on kulutettu pois, eli tosi vähän tulee syötyä riisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei kannata syödä kuin kerran viikossa runsaan voin kera. Riisissä on arseenia, joka on MYRKKY.

....jatkoa

Näin valmistat riisin terveellisemmin:

Ota sopiva määrä riisiä, jonka aiot keittää

Liota riisiä vesiastiassa yön yli

Huuhtele riisiä, kunnes huomaat, että vesi ei ole enää sameaa

Siivilöi kaikki vesi pois riisin seasta

Laita vettä kattilaan viisinkertainen määrä riisiin verrattuna. Laita hellasi täydelle teholle ja lisää suolaa.

Laita kansi kattilan päälle, kun vesi alkaa kiehua. Pienennä lieden lämpö lähes minimiin.

Keitä alimmalla lämmöllä 10-15 minuutin ajan.

Käytä haarukkaa, jotta saat riisistä ilmavaa

Syo riisi runsaan voin kera

Eli ilmeisesti ole AINA tehnyt ja syönyt riisin väärin

Vierailija
10/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen naimisissa aasialaisen kanssa, joten erilaisia riisejä kuluu aika paljon. Keskimäärin ehkä 4krt viikossa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Todella harvoin. En koskaan oppinut pitämään siitä. Tykkään ainoastaan sellaisesta ihanan tahmaisesta riisistä, mutta en itse osaa tehdä sellaista. Puuroriisi on hyvää, rakastan riisipuuroa.

Vierailija
12/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kannata syödä kuin kerran viikossa runsaan voin kera. Riisissä on arseenia, joka on MYRKKY.

....jatkoa

Näin valmistat riisin terveellisemmin:

Ota sopiva määrä riisiä, jonka aiot keittää

Liota riisiä vesiastiassa yön yli

Huuhtele riisiä, kunnes huomaat, että vesi ei ole enää sameaa

Siivilöi kaikki vesi pois riisin seasta

Laita vettä kattilaan viisinkertainen määrä riisiin verrattuna. Laita hellasi täydelle teholle ja lisää suolaa.

Laita kansi kattilan päälle, kun vesi alkaa kiehua. Pienennä lieden lämpö lähes minimiin.

Keitä alimmalla lämmöllä 10-15 minuutin ajan.

Käytä haarukkaa, jotta saat riisistä ilmavaa

Syo riisi runsaan voin kera

Eli ilmeisesti ole AINA tehnyt ja syönyt riisin väärin

Osaako joku selittää tuon voi jutun? Miksi monet laittavat riisikeon päälle voisilmän?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Inhoan riisiä. Joulupuuro menee, mutta kaikki muu riisiruoka no thanks.

Vierailija
14/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joka päivä. Tummaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viisikertainen määrä vettä tolla kokkausmetodilla takaa vetisen riisin.

Vierailija
16/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

notta tuota iha riisirajoilla mennähän

Vierailija
17/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole syönyt riisiä kymmeniin vuosiin.  Sisältää mm. arseenia.

Perunan, vehnäjauhomakarooni ja riisin sijaan syön kasviksia.

Vierailija
18/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kannata syödä kuin kerran viikossa runsaan voin kera. Riisissä on arseenia, joka on MYRKKY.

....jatkoa

Näin valmistat riisin terveellisemmin:

Ota sopiva määrä riisiä, jonka aiot keittää

Liota riisiä vesiastiassa yön yli

Huuhtele riisiä, kunnes huomaat, että vesi ei ole enää sameaa

Siivilöi kaikki vesi pois riisin seasta

Laita vettä kattilaan viisinkertainen määrä riisiin verrattuna. Laita hellasi täydelle teholle ja lisää suolaa.

Laita kansi kattilan päälle, kun vesi alkaa kiehua. Pienennä lieden lämpö lähes minimiin.

Keitä alimmalla lämmöllä 10-15 minuutin ajan.

Käytä haarukkaa, jotta saat riisistä ilmavaa

Syo riisi runsaan voin kera

Eli ilmeisesti ole AINA tehnyt ja syönyt riisin väärin

Hyii.. ei voita. Mä syön lihan tai kanan kanssa. Välillä teen kastikkeen riisin kaveriksi.

Vierailija
19/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisiä?

Nee , jaa meinaa liisiä! Liisiä mene kilomäärä joka 5. pv jos ei suku koola. Muute mene liisi 6 kilo 3. pv.

Vierailija
20/24 |
08.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Todella harvoin. En koskaan oppinut pitämään siitä. Tykkään ainoastaan sellaisesta ihanan tahmaisesta riisistä, mutta en itse osaa tehdä sellaista. Puuroriisi on hyvää, rakastan riisipuuroa.

Tahmaisen riisin teko on tosi helppoa! Käytä lyhytjyväistä riisiä, basmatiriisi on hyvä tähän.

1. Pese riisi ("huuhtele"/huljuttele kattilassa ja valuta siivilän läpi 3krt)

2. Anna riisin liota runsaassa vedessä vähintään 10min

3. Valuta riisi siivilän läpi.

4. Kiehuta kattilassa vettä, riisin suhde veteen on n. 1:2.5. Jos haluat riisiin makua, lisää vähän riisiviinietikkaa.

5. Kun vesi kiehuu, lisää riisi. Anna hautua kannen alla ja sekoittele välillä, kunnes riisi on imenyt kaiken veden.

Ja voila, tahmea riisi on valmista! Jos omistat riisinkeittimen, on kaikki tietysti paljon helpompaa, mutta Suomessa niitä ei juuri ole :(

- se aasialaisen kanssa naimisissa oleva

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän viisi viisi