Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä jauho lettutaikinaan?

Vierailija
02.08.2020 |

Auttakaa uusavuntonta :( Mikä jauho sopii parhaiten lettutaikinaan? Haluaisin niin kovasti tehdä, mutta enpä ole koskaan miettinyt mikä olisi siihen paras jauho. Ja jos teillä on muita vinkkejä hyvään lettutaikinaan niin olisin ikionnellinen ja kiitollinen.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö kellään olisi vinkkiä?

Vierailija
2/8 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

talkkunajauho

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse olen käyttänyt samaa puolikarkeaa vehnäjauhoa kuin muussakin leipomisessa.

Vierailija
4/8 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puolikarkea vehnäjauho. Sekaan voi laittaa vähän ohrajauhoa, jos sitä on. Ei oo ollenkaan pakollinen. Kaupoissa on myös lettujauho-seosta valmiina.

Vierailija
5/8 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vehnäjauhoja yleensä käytetään. Ohrajauhossa on enemmän kuitua, joten se käy hyvin.

Vierailija
6/8 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oma resepti:

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

6 dl maitoa

3 kananmunaa

1/2 dl rypsiöljyä (tai vaihtoehtoisesti 50 g sulatettua voita)

Ainekset sekoitetaan kulhossa vispilällä, letut paistetaan isossa paistinpannussa molemmilta puolin ja nautitaan joko mansikka- tai lakkahillon kera. Tosin pannukakku on helpompi valmistaa ja siihen käytetään hiukan erilaista reseptiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tänään aamupäivällä käytetty pannukakkuresepti:

6 dl kurria

3 dl vehnäjauhoja (Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhot)

6 kananmunaa (yksi pakkaus paikallisen viljelijän vapaiden kanojen munia)

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1/2 dl rypsiöljyä (Pirkka)

Paistoaika noin 25-30 minuuttia 225 asteessa, tuo rypsiöljyä nopeuttaa valmistumista ja kannattaa seurata miten hyvin se pannukakku nousee ja miltä se pinta näyttää. Ennen paistamista valmista pannukakkutakinaa kannattaa pitää noin puoli tuntia jääkaapissa. Valmis pannukakku on helpointa leikata 3 x 3 = 9 osaan. Söin iltapäivällä kahvin kanssa 3 palaa pannukakkua mansikkihillon kera ja huomiseksi jäi vielä 6 palaa tiiviiseen muovirasiaan pakattuna.

Vierailija
8/8 |
20.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruisjauho

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi viisi kahdeksan