Miten tomaattien kypsymistä voi nopeuttaa?
Raakileet on vielä pieniä ja vihreitä, miten ne saisi kypsymään nopeammin? Missä vaiheessa teidän muiden tomaatit on?
Kommentit (10)
Mulla nuo kasvavat sellaisessa kasvusäkissä, joten en voi nostella yöksi sisään. Pelottaa vaan, etten ehdi saamaan satoa ennen syksyn tuloa...
Siinä vaiheessa, kun tomaatissa on raakileita, kasvista voi katkoa latvat ja karsia runsaasti lehtiä. Näin se ei tuhlaa energiaa uuteen kasvuun, vaan keskittyy kypsyttämään hedelmiä.
Pensastomaatit pihalla on kypsyttäneet syöntikuntoon pitkin kesää, kasvihuoneessa mullakin on vasta pienet raakileet. Ootko latvonut tomaattisi? Sen pitäisi käsittääkseni vihjata kasville että olis aika antaa hedelmien kypsyä?
Aurinkoon. Muista kastella niitä, muttä älä hukuta.
En ole latvonut niitä, ovat pensasmaisia lajikkeita, niin en ole ajatellut sen olevan tarpeen. Kiitos vinkistä!
ap
Omena auttaa, mikäli olet jo irrottanut jo tomaatit. Samaan astiaan omenan kanssa.
Olet hieno ihminen. Ihailen sinua
mies52v
Vierailija kirjoitti:
En ole latvonut niitä, ovat pensasmaisia lajikkeita, niin en ole ajatellut sen olevan tarpeen. Kiitos vinkistä!
ap
Pensastomaattia ei yleensä leikellä, mutta sitä ei kannata laittaa kasvihuoneeseen. Mulla oli kasvarissa viime kesän, ja raakileita tuli mutta eivät kypsyneet. Kaipaa ilmeisesti runsaammin aurinkoa kuin kasvihuonetomaatti.
Olen jostain, netistä muistaakseni ,lukenut sellaisen vinkin, että kun laittaa banaaneja minkä tahansa hedelmien
(paitsi sitrus-hedelmien tai vesimeloonin viereen, koska niissä on niin paksu ja läpihengittämätön kuori )
(mutta) esim. päärynöiden ,luumujen ja miksei myös tomaattien kanssa samaan isoon maljaan niin niistä banaaneista erittyy jotain sellaista orgaanista (kaasua tms.) joka edistää ja nopeuttaa niiden rinnalla olevien hedelmien kypsymistä. Olen kokeillut ja huomannut, että toimii. (ei kuitenkaan ihan vielä vihreillä banaaneilla,vaan vasta kun niiden kuoriin on ilmestynyt pieniä ruskeita 'pisamia' ja niiden väri on lämmin keltainen.
Etyleeni on se mistä edellinen puhuu. Sitä erittää esim kypsät tomaatit, muistaakseni myös omena on hyvä. Saa tomaatit punoittamaan.
Syötiin eilen ensimmäiset. Oli hyviä ja meheviä. Pitää vaan olla kärsivällinen. Nostin omat puskat parvekkeelle aurinkoon päiväksi. Yöksi tuon sisälle.