Mitä valmistat avokadosta?
Ostin ison pussillisen ja maistuu pelkilleen kyllä pahalta. Tai ei oikeastaan maistu miltään, mutta tuntuu oudolta suussa. Salaatin seassa meni ihan hyvin, mitä muuta tuosta voisi laittaa? Niitä on kaapissa vielä viisi kappaletta, enä keksi mitä tekisin niistä...
Kommentit (11)
[quote author="Vierailija" time="17.05.2013 klo 07:53"]
Ostin ison pussillisen ja maistuu pelkilleen kyllä pahalta. Tai ei oikeastaan maistu miltään, mutta tuntuu oudolta suussa. Salaatin seassa meni ihan hyvin, mitä muuta tuosta voisi laittaa? Niitä on kaapissa vielä viisi kappaletta, enä keksi mitä tekisin niistä...
[/quote]
Koita sitä some-pastaa, on hyvää. Minusta on myös hyvää sellaisenaan, kun pistää hiukkasen suolaa päälle ja lusikoimaan.
Hmm, onko ne kypsiä? Pahoja ne onkin jos raakana syö. Minä syön mieluiten suolan kanssa siltään, tai sitten ruisleivän päälle ja vähän suolaa.
Opettele ihmeessä tykkäämään, ne ovat niin terveellisiä! Mä teen usein voileipiä, joihin laitan päälle avokadoa ja ripottelen vielä soijakastiketta ja pippuria, ehkä sitruunamehuakin. Salaatissa on herkullista, viherpirtelössä, guacamolen voi tehdä helposti kypsistä avokadoista.... Itse nautin juuri siitä koostumuksesta, kun se on niin ihanan täyteläinen ja rasvainen...!
Tämä nyt ei ole mitään valmistamista, mutta laita päälle pippuria, oliiviöljyä ja omenaviinietikkaa..NAM.
Todennäköisesti sun avokadot ovat vielä raakoja ja siksi maistuvat oudolta. Anna kypsyä ja maista sitten uudelleen.
Mäkin tykkään syödä ruisleivän kanssa - ruikkari paahtimeen että tulee rapsakaksi, siihen päälle levitellään (ehdottomasti kypsä!) avokadonpuolikas ja päälle sormisuolaa, voi herranjumala että on hyvää. Laitan myös smoothieihin, ja onhan se avokadopasta suoraan taivaasta...
Ei ole raakoja, pikemminkin todella kypsiä, kun kuorikin lähti ihan vetämällä käsin pois. Se maku on vain jotenkin outo, kun en ole tuollaisia syönyt juurikaan. Täytyy kokeilla laittaa suolaa! :)
Onko teillä jotan hyvää pasta-ohjetta?
ap
Käytän sitä juurikin salaateissa kuten olit itsekin laittanut. Lisäksi laitan sitä usein leivän päälle kuin voita. Siis en siivutettuna vaan ihan veitsen avulla voitelen leivän avokadolla. Guacamolea teen myös välillä. Mielestäni se on kiva ihan pelkkänä lisäkkeenä, mutta ilmeisesti et tykännyt mausta paljaaltaan.
Googleta. Sieltä löytyy tosi hyviä reseptejä ja eri variaatioita.
Lopuista voit tehdä vaikka levitteen voileiville. Lisää suolaa, limeä, pippuria ja hippusellinen cayannea tai chiliä. Avot, älyttömän hyvää ruisleivän päällä.
Avocado on myöskin pahanmakuinen liian kypsänä.
Sopivan kypsänä todella herkullista miten hyvänsä laitettuna, kylmä avocado-keitto on ihanaa hellepäivän ruokaa, mössättynä ruisleivän päällä tosi hyvää. Mielestäni ne pienet avocadot, joita niissä pusseissa myydään, eivät ole niin hyviä, kuin ne isommat lajikkeet.
Keittoa, guacamolea, pastaa.