Pizzerian pizzaa kun osaisi tehdä
Vaikka Kotipizzan makuista. Tai vielä mieluummin 2000-luvun alun suomipizzerioiden ihania tomaattisia pizzoja... Aina tulee tunkkainen kotipitsa pienellä k:lla.
Kommentit (14)
Hanki Pizze-kirja ja seuraa youtubessa Vito Iacopellin kanavaa. Siellä on reseptejä sähköuunillekin.
Pizzakivi tekee ihmeitä. Sellainen ehdottomasti hankintaan. T:paremmat pizzat kotona kuin pizzeriassa.
Pizzan teko vaati isot pizza kivekset ja karvaiset kädet!
Vierailija kirjoitti:
Pizzan teko vaati isot pizza kivekset ja karvaiset kädet!
Eläköön pusseissa muhiva kiveshiki!
Kunnon ohje pohjaan ja huolellinen valmistus (ei vain räiskitä perusvehnäjauhoja kasaan ja leipomaan), pizzakivi vähintään, kunnon raaka-aineet, eikä niitäkään liikaa. Kastikkelelle myös kunnon ohje, joka keitetään. Kastike ei saa olla tomaattimurska + ketsuppi.
Vierailija kirjoitti:
Pizzakivi tekee ihmeitä. Sellainen ehdottomasti hankintaan. T:paremmat pizzat kotona kuin pizzeriassa.
Paistoteräs vielä parempi ja paistamisen kahdessa vaiheessa. Ensin pohja + tomaattikastike n. 5-7 min, täytteet päälle ja juustoon väriä n. 2-3 min.
Vierailija kirjoitti:
Kunnon ohje pohjaan ja huolellinen valmistus (ei vain räiskitä perusvehnäjauhoja kasaan ja leipomaan), pizzakivi vähintään, kunnon raaka-aineet, eikä niitäkään liikaa. Kastikkelelle myös kunnon ohje, joka keitetään. Kastike ei saa olla tomaattimurska + ketsuppi.
Eikä mitään arkijuustoa tai xtraa.
Kyllä se uuni on kuitenkin kaiken a ja o. Pizzakivellä voidaan vähän sitä puuttuvaa kuumuutta kompensoida, mutta..
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se uuni on kuitenkin kaiken a ja o. Pizzakivellä voidaan vähän sitä puuttuvaa kuumuutta kompensoida, mutta..
Pizzakivellä ja grillillä pääsee jo aika lähelle, lämpöä vähintään 350 astetta
Mä olen tänä kesänä tehnyt eka kertaa grillissä pitsakivellä pitsaa. Ovat olleet todella hyviä.
Meillä siis on kota, jossa ihan perinteinen puugrilli. Liian suuri tuli ei paistaessa tietenkään saa olla, joten maltti o valttia . Pohjan oon kaulinut runsaassa jauhossa tosi ohueksi. Tomaattikastikkeeseen olen väliin tehnyt itse tomaateista mutta pyreestä tulee mielestäni ( ja hyvin ovat pitsat maistuneet aina vieraillekin) hyvät pitsat. Pyreessä on mukava pieni kirpakkuus. Pyreen joukkoon pilkotut valkosipulit, vettä, oreganoa, loraus oliiviöljyä, vähän sokeria ja vähän suolaa myös.
Juustona olen käyttänyt mm. vanhaa cheddaria.
ja pohjaan olen laittanut n. 2 dl vettä, noin 5 dl jauhoa, n. 0,5 dl öljyä ( aurinkokuivatun tomaatin öljy sopii muuten mainiosti) vähän suolaa. Alustan kunnes siitä tulee "köntti"
Tuosta tulee meillä neljä pitsaa pitsakivellä.
11
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se uuni on kuitenkin kaiken a ja o. Pizzakivellä voidaan vähän sitä puuttuvaa kuumuutta kompensoida, mutta..
Pizzakivellä ja grillillä pääsee jo aika lähelle, lämpöä vähintään 350 astetta
Jää se vielä jonkun verran 425-475 asteesta. Oonilla pääsisi tavoitteeseen tai muuraamalla oma uuni. Jotkut niitäkin värkkää takapihalle.
Ohjeita