Teetkö tänään uppopaistettuja pullia vai vappumunkkeja?
Miksi oi miksi nykyään lähes kaikki tekevät vappumunkkeja pullataikinasta? Harvoin enää löytää ohjettakaan, jossa kardemumman tilalta laitetaan anista ja pullataikinaa vähemmän jauhoja, mikä juuri antaa niille sen vappumunkkimaisen maun :)
Kylässä ei tee mieli munkkia, kun ne maistuu vain uppopaistetuilta pullilta.
Kommentit (6)
Niin ne ajat muuttuu. 1900- luvun alussa munkki oli voitakinaleivonnainen ja nyt ne tehdään pullataikinasta. Siihen väliin mahtuu monia reseptejä...
Itse teen munkit huomattavasti löysemmästä taikinasta kuin pullat. Kardemumma on niin hyvää että sitä laitan reilusti. Mutta älkää ihmiset paistako niitä munkkeja rypsiöljyssä! Kun kerran vuodessa tehdään munkkeja, niin kookosrasva on ainoa mistä tulee hyvät. Öljymunkit imevät itseensä sitä öljyä niin paljon että niistä tulee painavia, kookosrasvassa paistetut säilyvät keveinä. Ja maku on aivan omaa luokkaansa..
Oon PULLA PULLA, saanko luokses tuLLa PULULLUULLAA
Siis ANISTA? Voi yök!
Ilmaskos Marttojen kardemummamunkit maistui taivaalliselle...
*virittää maailman pienintä viulua* khyllä, voi niitä aikoja. Enemmän munkkeja muille!