Koira tappoi pihassa fasaanin, voiko linnun syödä?
Siinä kysymys.. Tyhmä ehkä, mutta ei tällaista ole ennen tapahtunut :D
Kommentit (18)
No hyi kamala. En söisi vaikka maksettais. Erittäin kuvottava tuo metsästäjämiehen ohjekin :( Mulla ainakin menisi tuommoisesta pala kurkkuun, vaikka lihaa ja kanaa syönkin. Tietenkin teknisesti metsästäjä on oikeassa valmistusohjeineen, voi sen syödä noin valmistelemalla.
Eli syö se joka pystyy, bon appetit vaan ;(
Ja sitten seuraava kysymys, mitä tekee metsästäjä-mies vauva.fi -sivustolla...?
[quote author="Vierailija" time="20.04.2013 klo 12:11"]
No hyi kamala. En söisi vaikka maksettais. Erittäin kuvottava tuo metsästäjämiehen ohjekin :( Mulla ainakin menisi tuommoisesta pala kurkkuun, vaikka lihaa ja kanaa syönkin. Tietenkin teknisesti metsästäjä on oikeassa valmistusohjeineen, voi sen syödä noin valmistelemalla.
Eli syö se joka pystyy, bon appetit vaan ;(
[/quote]
Normaali riistalintu tuo fasaani on.
[quote author="Vierailija" time="20.04.2013 klo 12:11"]
No hyi kamala. En söisi vaikka maksettais. Erittäin kuvottava tuo metsästäjämiehen ohjekin :( Mulla ainakin menisi tuommoisesta pala kurkkuun, vaikka lihaa ja kanaa syönkin. Tietenkin teknisesti metsästäjä on oikeassa valmistusohjeineen, voi sen syödä noin valmistelemalla.
Eli syö se joka pystyy, bon appetit vaan ;(
[/quote]
No jos pystyy lihaa syömäänkin, pitäis pystyä myös nuo em. asiat suorittamaan.
Kiitos vastauksista! Fasaania en ole ikinä syönyt, mutta paljon parempi vaihtoehtohan tuo on kun kasvatettu antibioottibroileri!
Hetken mulla kävi semmonen luonnosta vieraantunut ajatus mielessä, että mitä jos siinä on jotain bakteereita, mutta se meni heti ohi :D
t: ap
[quote author="Vierailija" time="20.04.2013 klo 12:48"]
[quote author="Vierailija" time="20.04.2013 klo 12:11"]
No hyi kamala. En söisi vaikka maksettais. Erittäin kuvottava tuo metsästäjämiehen ohjekin :( Mulla ainakin menisi tuommoisesta pala kurkkuun, vaikka lihaa ja kanaa syönkin. Tietenkin teknisesti metsästäjä on oikeassa valmistusohjeineen, voi sen syödä noin valmistelemalla.
Eli syö se joka pystyy, bon appetit vaan ;(
[/quote]
No jos pystyy lihaa syömäänkin, pitäis pystyä myös nuo em. asiat suorittamaan.
[/quote]Mä olen samaa mieltä tästä, vaikka kirjoittaja taisi pitää vaan fasaania inhottavana, ei sen valmistamista.
On se niin helppoa kun lihat normaalisti ostaa siistissä muovipakkauksessa niin ei tarvitse ajatella teurastusta ym :)
[quote author="Vierailija" time="20.04.2013 klo 12:11"]
No hyi kamala. En söisi vaikka maksettais. Erittäin kuvottava tuo metsästäjämiehen ohjekin :( Mulla ainakin menisi tuommoisesta pala kurkkuun, vaikka lihaa ja kanaa syönkin. Tietenkin teknisesti metsästäjä on oikeassa valmistusohjeineen, voi sen syödä noin valmistelemalla.
Eli syö se joka pystyy, bon appetit vaan ;(
[/quote]
Siis jos joku veisi sinut teurastamoon katsomaan, miten niitä sikoja, lehmiä ja kanoja käsitellään, niin sinusta tulisi kasvissyöjä?
Fasaanihan on aina ollut oikein herrojen herkkua. Mitäs väliä sillä on onko sen tappanut haulikon haulit vai koiran hampaa.
Totta kai voi syödä. Tässä eräs helppo tapa laittaa fasaani lihoiksi. Tosin siivet ottaisin peremmin talteen, kuin tässä videolla tehdään. Siivet nyljetään samaan tapaan, kuin videolla tehdään jaloille.
Fasaani on yksi herkullisimmista kanalinnuistamme, joten onneksi olkoon mainiosta koirastasi ja eikun herkuttelemaan!
Anttipantti
[quote author="Vierailija" time="20.04.2013 klo 12:06"]
Tietys voi! Ota suolet heti pois, peräaukon viereen viilto ja sitä kautta vatsa ontelo tyhjäksi. Sydämmen voi syö. Tämän jälkeen voit riiputtaa lintua, jaloista narulla seinälle( ei pakko), nyt on hyvä sää. Lintu ei saa jäätyä ja tietysti ei auringon valossa. Huomenna nyljet, ensin vaikka siivet, kaula ja jalat poikki. nahka lähtee kun työnnät sormet nahan ja lihan väliin ja siitä kevyesti revit nahan pois. Suola veteen vähäksi aikaa (pari tuntia) ja sitten vaikka kuppiin. Laita vaikka vettä niin että lihat peittyy, siihen vaikka 1-2 lihaliemi kuutioita, voi laittaa vaikka porkkanaa, lanttua jne. Kolme-neljä tuntia uunissa, lämpöä joku 120 astetta. Perunat kiehumaan ja valmis ruoka on nautittavaksi. Voit ennen syömistä lihat erotella luista.
t.metsästäjä mies
[/quote]
minä olen suolistanut linnut poikittaisella villolla vatsanahasta vatsan avaten. Fasaania en nylkisi vaan kynisin ja valmistaisin nahkoineen. Linnun riipputtamisen suorittaisin kaulasta, eli jalat alaspäin.
Ja teknisesti kyse on tietysti salametäsästyksestä ja rikoksella hakitusta riistasta. Eli ei kannata ainakaan kehuskella ympärinsä että on syönyt huhtikuussa pyydettyä fasaania.
Pairi syksyä sitten yksi rouva facebookissa kehuskeli miten hyvää teeripaistia mies oli tehnyt sorsastuskauden avajaisten jälkeen...
t. toinen metsästäjä.
[quote author="Vierailija" time="20.04.2013 klo 12:11"]
Ja sitten seuraava kysymys, mitä tekee metsästäjä-mies vauva.fi -sivustolla...?
[/quote]
Mitäs ihmettelemistä tossa on. Varmaan samaa kuin metsästävät naiset. Tiesitkö että metsästävilläkin mihillä voi olla vauvoja?
Enemmän minä ihmettelen niitä teinejä jotka on täällä kertomassa miksi eivät aijo koskaan hankkia lapsia.
t. toinenkin metsästävä mies
[quote author="Vierailija" time="20.04.2013 klo 12:50"]
Kiitos vastauksista! Fasaania en ole ikinä syönyt, mutta paljon parempi vaihtoehtohan tuo on kun kasvatettu antibioottibroileri!
Hetken mulla kävi semmonen luonnosta vieraantunut ajatus mielessä, että mitä jos siinä on jotain bakteereita, mutta se meni heti ohi :D
t: ap
[/quote]
Eihän sulla ole hajuakaan siitä että mitä tuo fasaani on elääkseen syöny. Ties mitä myrkyjä se on ihmisten puutarhoissa popsinu koko ikänsä.
[quote author="Vierailija" time="20.04.2013 klo 12:48"]
[quote author="Vierailija" time="20.04.2013 klo 12:11"]
No hyi kamala. En söisi vaikka maksettais. Erittäin kuvottava tuo metsästäjämiehen ohjekin :( Mulla ainakin menisi tuommoisesta pala kurkkuun, vaikka lihaa ja kanaa syönkin. Tietenkin teknisesti metsästäjä on oikeassa valmistusohjeineen, voi sen syödä noin valmistelemalla.
Eli syö se joka pystyy, bon appetit vaan ;(
[/quote]
No jos pystyy lihaa syömäänkin, pitäis pystyä myös nuo em. asiat suorittamaan.
[/quote]
Minun mielestä on todella tehopyhää kauhistella eläimen ruuaksi valmistelua, jos kuitenkin syö lihaa.
Entä jos se lintu on stressilihaa, kun koirasi sen tappoi ja lintu ei kuollut heti?
Ohiksena, minä olen mies, metsästäjä eikä minulla ole lapsia saati vauvaa. Olen aikanani eksynyt tähän Vauva lehden aihe vapaan ansaan enkä ole tähän mennessä vielä keksinyt miten tästä koukuttavasta palstasta pääsee irti.
Vierailija kirjoitti:
Ohiksena, minä olen mies, metsästäjä eikä minulla ole lapsia saati vauvaa. Olen aikanani eksynyt tähän Vauva lehden aihe vapaan ansaan enkä ole tähän mennessä vielä keksinyt miten tästä koukuttavasta palstasta pääsee irti.
:-D Et ole ainoa!
Tietys voi! Ota suolet heti pois, peräaukon viereen viilto ja sitä kautta vatsa ontelo tyhjäksi. Sydämmen voi syö. Tämän jälkeen voit riiputtaa lintua, jaloista narulla seinälle( ei pakko), nyt on hyvä sää. Lintu ei saa jäätyä ja tietysti ei auringon valossa. Huomenna nyljet, ensin vaikka siivet, kaula ja jalat poikki. nahka lähtee kun työnnät sormet nahan ja lihan väliin ja siitä kevyesti revit nahan pois. Suola veteen vähäksi aikaa (pari tuntia) ja sitten vaikka kuppiin. Laita vaikka vettä niin että lihat peittyy, siihen vaikka 1-2 lihaliemi kuutioita, voi laittaa vaikka porkkanaa, lanttua jne. Kolme-neljä tuntia uunissa, lämpöä joku 120 astetta. Perunat kiehumaan ja valmis ruoka on nautittavaksi. Voit ennen syömistä lihat erotella luista.
t.metsästäjä mies