Kun paistatte lohifileen uunissa
laitatteko sen vuokaan nahkapuoli ylöspäin vai alaspäin?
Kommentit (10)
Nahkapuoli alaspäin. Lihan päälle laitan suolaa ja sitruunaviipaleita.
Nahka alaspäin ja jo uuniin laittaessa mausteet (ja smetana tms) pinnalle.
Vierailija kirjoitti:
Nahkapuoli ylöspäin. Ensin 10-15min 200° uunissa ja sitten otan nahkan pois. Lisään suolaa ja kermaa (ehkä smetanaakin) ja paistan vielä 10-15min lisää.
Kerma juoksettuu.
Nähka alaspäin. Päälle esim vähän parmesania. Vierelle lohkoperunoita ja porkkanoita. 225 astetta ja 20 minuuttia.
Nahkapuoli alaspäin. Älä paista liian pitkään. Max. puoli tuntia. Vähempikin riittää riippuen lämpötilasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nahkapuoli ylöspäin. Ensin 10-15min 200° uunissa ja sitten otan nahkan pois. Lisään suolaa ja kermaa (ehkä smetanaakin) ja paistan vielä 10-15min lisää.
Kerma juoksettuu.
Eikä juoksetu.
Nahkapuoli alaspäin. 175 C , paistolämpömittari ja 62C jolloin on mehevää ja kypsää, hetki vielä uunissa mistä lämmöt pois. Ja ennen uuniin laittoa pintaan merisuola/ merisuola- sitruunapippuriseos, tilliä ja sitruunamehua, muutama pieni voinokare.
Kala ei saa olla liian kovassa lämmössä eikä liian kauaa, muuten siitä tulee kuivaa.
Nahkapuoli ylöspäin. Mielestäni on ällöä, kun se nahka jää sinne pohjalle limottumaan
Ei kuivu, kun nahka ylöspäin. Nahka grillivastuksella rapeaksi, se on paras osa kalassa, ruotojen jälkeen.
Nahkapuoli ylöspäin. Ensin 10-15min 200° uunissa ja sitten otan nahkan pois. Lisään suolaa ja kermaa (ehkä smetanaakin) ja paistan vielä 10-15min lisää.