Miten h vetissä glögikakun kiille tehdään?!
S tana, jo neljäs glögikakku, ja tein ohjeen mukaan. Lopputulos: valuva glögikiille! Millaista glögiä pitää käyttää? Käytin Marlin laimennettavaa glögiä. Kolme liivatetta. Lopputulos: surkea litku, joka ei hyytynyt.
Oikeasti tarvitsen neuvoja.
Hiton kiva tarjota epämääräistä juustokakkua, jonka päällä piti olla punainen kerros glösgistä tehtyä kiillettä, tms.
Ja ei kiitos, en kaipaa neuvoja, kuinka liivate on kamalaa, eläinperäistä, jne. Kunhan vaan kerran saisin kakun onnistumaan.
Kommentit (19)
Miten pitkään hyydytit?
Vaatii usein yön ylikin hyydytyksen.
Mun ohjeessa oli 4 liivatetta ja 3 dl Glögii.
Oletko onnistuneesti tehnyt muusta kuin glögistä kiillettä? Eikö kiille jähmettynyt siis ollenkaan? Paljonko laitoit nestettä ja liivatetta?
Käytä liivatetta 1 liivalehti per 1 dl nestettä.
Miten sitä liivatelitkua laitetaan juustokakun päälle? Odotin nesteen jäähtymistä, ja valutin sen varovasti kakun päälle. Ei niin minkäänlaista hyytymistä; se valui reunoille.
Mitä se Kii Herzen siellä glögikakussa tekee?
Olen tehnyt useita erilaisia kiilteitä; käytin liivatejauhetta. Jostain syystä glögikiille EI koskaan onnistu. Se ei vaan ole sellainen paksu, ihana, kuten esim. mansikkamehusta olen onnistunut tekemään.
Vierailija kirjoitti:
Miten sitä liivatelitkua laitetaan juustokakun päälle? Odotin nesteen jäähtymistä, ja valutin sen varovasti kakun päälle. Ei niin minkäänlaista hyytymistä; se valui reunoille.
Eihän se heti hyydy, vaan vaatii aikaa. Kai käytät irtopohjavuokaa? Ei pääse valumaan kaadettaessa.
Oliko se glögi siis laimentamatonta vai laimennettua?
Se kiille tehdään valmiin kakun päälle niin että kakku on vuoassa. Reunat tulee kiillettä hyytymisen ajan. Kakkua pitää olla tiukasti reunoja myöten, ettei pääse valumaan. Joskus olen tehnyt nurinpäin, eli vuoan pohjalle ensin kiille ja sitten muuta kamat.
Kuinka kauan annoit hyytyä?
Vierailija kirjoitti:
Olen tehnyt useita erilaisia kiilteitä; käytin liivatejauhetta. Jostain syystä glögikiille EI koskaan onnistu. Se ei vaan ole sellainen paksu, ihana, kuten esim. mansikkamehusta olen onnistunut tekemään.
Glögi on usein liian hapanta, happo estää liivatteen hyytymisen. Glögin pitää olla aika laimeaa, että onnistuu.
Thanks. Luulen, että glögineste oli liian voimakasta, eli liian hapanta. Yritän oppia tämän. Ja muistaa ensi vuonna.
Ohis, mutta sama tapahtuu, jos yrittää tehdä liivatekiilteen kiivillä koristettuun kakkuun. Ei tule onnistumaan.
Vierailija kirjoitti:
Ohis, mutta sama tapahtuu, jos yrittää tehdä liivatekiilteen kiivillä koristettuun kakkuun. Ei tule onnistumaan.
Näin on. Kiivissä on entsyymejä, jotka pilkkovat liivatteen rakennetta. Sama tuoreella ananaksella.
Oletko kokeillut muuta hyytelöintiainetta kuin liivatetta? Esim. agar agaria?
Tee testikiille/-kiilteitä, siis pelkkä kiille ilman kakkua, ja laita tarkkaan ainemäärät ylös (paljonko glökitiivistettä, paljonko vettä, paljonko hyytelöintiainetta, ja mitä) ja kun saat onnistuneen kiilteen, pistä resepti talteen, jotta osaat sitten kun teet seuraavan kakun.
Aion tehdä glögijuustokakun käyttäen vegegeliä. En ole koskaan osannut käyttää liivatetta, vegellä tähän mennessä onnistunut aina.
Glögikakku on kyl yksi karseimmista makukokemuksista mitä on
Voi ei, tämä projekti on itsellä edessä huomenna. Ei kovin rohkaisevaa.
Käytä hyytelösokeria (ohje paketissa). On myös kasviperäinen, eikä tarvi sikojen rouhittuja jänteitä syödä. hah.