Miten saa mureimman kinkun?
Miten saisi sellaisen oikein murran kinkun? En tykkää yhtään ns. mehevästä/kosteasta kinkusta. Pitäisi olla sellaista murenevaa. Onko siinä joku muu niksi kuin paistaa mahdollisimman pitkään? 🙄
Kommentit (20)
Sata astetta uuniin lämpöä ja kinkku moneksi tunniksi uuniin. Itse paistoin sellasta pientä juhlakinkkua koko yön. Oli tosi mureaa!
Me hopeaketut hoidamme sen charmilla.
Paistetaan se ylikypsäksi, eli joko liian kuumassa uunissa tai liian pitkään. Kuumassa tulee kuivempaa.
Kinkun sisälämpö 81 asteeseen
mies51v
Vierailija kirjoitti:
Paistetaan se ylikypsäksi, eli joko liian kuumassa uunissa tai liian pitkään. Kuumassa tulee kuivempaa.
Liian kuumassa palaa päältä ja sisus voi jäädä raa'aksi. Matala lämpö ja pitkä aika.
Ja harmaasuolattu kinkku, niistä muista tulee tiiviimpiä.
Uuni 100 ja kinkku 80-82. Kinkku paistopussiin niin säilyy kosteempana ja on siisytimpää.
Paistopussissa , 120-150 astetta, mittari tappiin eli jotain yli 85 .
Pussissa kaikki neste höyry jne mehustaa sitä kinkkua , se pikemminkin kiehuu kuin paistuu. Em.kinkusta ei sitten leikata mitään nättejä viipaleita.
Paistopussiin ja mittari 84 astetta.
Jauhenlihaa, aromisuolaa, ketsuppia ja murustettuja lihaliemikuutioita paistopussiin ja kysytellään puoliteholla mikro-uunissa.
Onko sillä väliä onko se harmaasuolattu? Vaikuttaako se muuhun kuin väriin?
Vierailija kirjoitti:
Me hopeaketut hoidamme sen charmilla.
Hahaha oot siis elukka. Vaivaako papparaista kapi?
Paistat vaan piiiiitkään. Paistopussissa. Kinkussa on rasvaa, ei se kuivu. Sisälämpö 90.... NAM!
Eikö murea liha ole käytännössä jo aloittanut pilaantumisen
Pesäpallomailalla hakkaa sen mureaksi.
Ihan parasta tulee joulun jälkeen, teet jämistä pulled porkia, paistopussiin loppukinkku ja hidas tuntitolkun kidutus uunissa.
Vierailija kirjoitti:
Ihan parasta tulee joulun jälkeen, teet jämistä pulled porkia, paistopussiin loppukinkku ja hidas tuntitolkun kidutus uunissa.
Kiitos vinkistä. Toimii varmasti.
Paistomittari ja lukemaksi 82. Uunista ottaessa lämpötila nousee vielä pari astetta. Paistopussi niin ei kuivu.
Vierailija kirjoitti:
Paistomittari ja lukemaksi 82. Uunista ottaessa lämpötila nousee vielä pari astetta. Paistopussi niin ei kuivu.
Ja paisto aloitetaan 200 astetta puoli tuntia. Sitten lasketaan 100 asteeseen. Paistetaan, kunnes 82 astetta kinkku mittarissa.
Osta luomua.