Lue keskustelun säännöt.
Joulusuklaat ja -makeiset: Palmuöljyä, glukoosisiirappia ja atsovärejä
Hyi en syö
26.11.2019 |
Vilkaiskaapa joskus huviksenne noiden myyntiin tulleiden joulumakeisten (ja leivonnaisten) tuoteselosteita. Olen ihan järkyttynyt siitä palmuöljyn, glukoosisiirapin ja muiden lihottavien ja muutenkin epäterveellisten mutta tuottajalle halpojen bulkkimömmöjen määrästä! Esimerkiksi oikeaa kaakaovoita saa kohta hakemalla hakea.
Glukoosisiirapin yleistyminen on tapahtunut pikkuhiljaa, ja nyt sitä löytää melkein mistä tuotteesta vaan. Ilmeisesti suomalaiset eivät ole vielä tarpeeksi lihavia; liekö tavoitteena päästä lopulta jenkkien mittoihin.
Glukoosisiirappia on nykyisin siis mm. Vihreissä kuulissa ja palmuöljyä Wiener Nougatissa. :(
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glukoosisiirappi lisää ihmisessä ruokahalua. Siksi sitä tungetaan joka paikkaan. Sillä saa myös tuotteeseen kuohkeamman oloisen rakenteen. Käytettiinhän sokerivettä ennen vanhaan kampausnesteenä kun ei muuta ollut.