Oma kahvila vaikka Kirkkonummen keskustaan, kannattaako?
Jos perustaisin yhdessä puolisoni kanssa kahvilan ja olisimme siellä kaksin töissä. Pääsisi raa'an työelämän oravanpyörästä ja saisi olla oman itsensä herra. Vain minä ja hän, meidän yhteinen kahvio ja asiakkaat. Rikastua ei tarvitse mutta onko mahdollista tulla toimeen?
Kommentit (17)
En ole kahvilayrittäjä mutta mielestäni kahviloita ei ole ikinä liikaa! Varsinkaan sellaisia oikeesti viihtyisiä joissa pullat on "omatekoisia" eikä jotain tehdaskamaa.
Asun Lahdessa ja täällä esimerkiksi Kahvila Oskari ja Kariranta ovat lemppareitani. Molemmissa mahtavan hyvää ruokaa ja kiva sisustus.
Avatkaa kahvila ja tehkää ihania suomalaisia piirakoita ja kakkuja!
Mutta toivottavasti joku oikea yrittäjä vastaa ja antaa oikeita neuvoja.
Toimeen tulee, mutta siitä rikastumisesta ei kannata haaveilla. Ja pitkiä työpäiviä riittää.
Vierailija kirjoitti:
En ole kahvilayrittäjä mutta mielestäni kahviloita ei ole ikinä liikaa! Varsinkaan sellaisia oikeesti viihtyisiä joissa pullat on "omatekoisia" eikä jotain tehdaskamaa.
Asun Lahdessa ja täällä esimerkiksi Kahvila Oskari ja Kariranta ovat lemppareitani. Molemmissa mahtavan hyvää ruokaa ja kiva sisustus.
Avatkaa kahvila ja tehkää ihania suomalaisia piirakoita ja kakkuja!
Mutta toivottavasti joku oikea yrittäjä vastaa ja antaa oikeita neuvoja.
Ja haluan vielä jatkaa että myöskään paikkoja joista saisi hyvää kotiruokaa ei ole tarpeeksi. Jos vois mennä lounaalle johonki mistä saa makaronilaatikkoa ja muuta, johonki kivempaan paikkaan kuin huoltsikalle.
Yrittäjän arki ei sitten lopu koskaan, eli hyvästi 8-16 ja ma-pe. Jos motivaatio kohdillaan ja työ tuo iloa niin toki! Rakastan kahviloita, varsinkin sellaisia joista huomaa että se on juurikin se unelma ja intohimo, ihanan tunnelmallista! Käyn usein Kirkkonummella ja pysähdyn kahvilassa, kenties törmätään joskus, ap. :) Onnea projektiin!
Kahvilayrittäjä se vasta oravanpyörään joutuukin. Henkilökuntaa ei ole varaa palkata kuin ihan minimi ja yrittäjät itse joutuu olemaan koko ajan töissä. Sekä aukioloajat mutta myös aikaiset aamut leipomassa myytäviä tuotteita ja illat sulkemassa eli siivoamassa ym ym.
Jos raakaa työtä pelkäätte niin yrittäjyys ei ole ehkä teidän juttu
Siinä ja siinä. Jotkut kahvilat on lopettaneetkin kun ei ole kannattanut. Pitäisi olla hyvä idea, viihtyisä, hyvä sijainti.
Oletko ymmärtänyt, miten pienen katteen tuotteita kahvilayrittäjä myy? Yhden asiakkaan kahvista ja pullasta (esim 5 e) pitäisi jäädä rahaa raaka-aineisiin, tilavuokraan, sähköön, veteen, veroihin ja ennenkaikkea työhön eli työntekijän palkkaan. Voit laskea montako asiakasta pärjäämiseen tarvitaan päivässä. Ja kuvitella sen jälkeen, että missä vaiheessa ne tuotteet valmistetaan.
Vain harva kahvilayrittäjä saa edes tyydyttävän toimeentulon kahvilasta.
Pitäisi olla niin osaamista. No, opiskele ensin kaikki mitä pitää sääntösuomessa hoitaa ennen kuin avast kahvilan.
https://www.verkkouutiset.fi/hu-kesakahvilaa-ei-saada-auki-kaupungin-by…
https://www.yrittajat.fi/uutiset/571057-lupavyyhti-vie-yrittajalta-tuha…
Ok kiitos vastauksista. Tämä on vasta ajatusleikin tasolla.
Ap
Perehdy kunnolla sisään ja valmistaudu. Sitten tiedät onko teidän juttu.
https://konttuuri.fi/haaveena-oma-kahvila-7-vinkkia-perustamiseen/
https://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/haaveiletko_sinakin_oma…
Tuskin kannattaa rahallisesti ja kahvilasta tulee teidän uusi oravanpyörä josta ei enää pääsekään ulos kuin konkurssin kautta.
Jotain vinkkiä kuitenkin: työmiehet tykkäävät käydä aamukahveella joka on lähellä työmaata/tukikohtaa jne.
Lounasaikaan kävijöitä voi saada ruokailijoista tai evästelijöistä.
Illalla kahviloissa käy nuoret tai nuoret aikuiset.
Sinun täytyy päättää mitä asiakkaita haluat palvella...
?