Omenalajikkeet?
Kaupassa on monia eri lajikkeita, mitkä niistä on parhaita? Kotimaisista kyse.
Kommentit (19)
Riippuu siitä pidätkö makeista vaiko happamista, tarvitko jauhoisia vaiko kiinteitä, syötkö sellaisenaan, elivotko, mehustatko vai hilloatko?
Kotimaisissakin omenoissa on jo niin paljon varaa valita, että tuo kysymys vertautuu ehkä parhaiten siihen kuin jos kysyisit mikä liha on parasta, ilman että tarkennat kysymystäsi mitenkään.
USA red delicious, toivottavasti saadaan tänä jouluna kauppoihin, eikä vain jotain italialaista mautonta.
Meillä on kylällä yksi omenatila ja sieltä tulee välillä haettua talvikaneli-omenoita. On muuten makeita ja kauniin värisiä!
puolalaista omenaa en syö. Ostan vain kotimaisia nyt kun saa.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu siitä pidätkö makeista vaiko happamista, tarvitko jauhoisia vaiko kiinteitä, syötkö sellaisenaan, elivotko, mehustatko vai hilloatko?
Kotimaisissakin omenoissa on jo niin paljon varaa valita, että tuo kysymys vertautuu ehkä parhaiten siihen kuin jos kysyisit mikä liha on parasta, ilman että tarkennat kysymystäsi mitenkään.
Mitä lajiketta suosittelet hilloon entä piirakkaan?
Tuoltakin löytyi infoa:
https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/raaka-aineet/kotimaiset-omenalajikkeet
Vierailija kirjoitti:
USA red delicious, toivottavasti saadaan tänä jouluna kauppoihin, eikä vain jotain italialaista mautonta.
Kysyttiin kotimaisia...
oma suosikkini on lobo, mutta ne tulevat vasta vähän myöhemmin kauppoihin.
Puolalaista karsastaville sanon, että kannattaa maistaa, ovat maukkaita ja edullisia. Mielestäni muistuttavat suomalaisia omppuja huomattavasti enemmän kuin jotkut pitkälle jalostetut lajikkeet.
Kuorikaa toki aina tuontiomenat.
Valkeakuulas on oma suosikkini yli muiden <3
Raikas, hapan, hienostunut.
Summer red ja myöh syksyllä Rubinola.😘
Vierailija kirjoitti:
Summer red ja myöh syksyllä Rubinola.😘
Rubinola on kyllä hyvää!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu siitä pidätkö makeista vaiko happamista, tarvitko jauhoisia vaiko kiinteitä, syötkö sellaisenaan, elivotko, mehustatko vai hilloatko?
Kotimaisissakin omenoissa on jo niin paljon varaa valita, että tuo kysymys vertautuu ehkä parhaiten siihen kuin jos kysyisit mikä liha on parasta, ilman että tarkennat kysymystäsi mitenkään.
Mitä lajiketta suosittelet hilloon entä piirakkaan?
Raiketta tai Antonovkaa, mutten valitettavasti muista onko niiden aika jo ohi. Mene torille ja kysy kauppiaalta ns. talousomenaa, se tarkoittaa tuohon tarkoitettua omenaa (talousomena vs. syöntiomena on aika yleinen jako).
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu siitä pidätkö makeista vaiko happamista, tarvitko jauhoisia vaiko kiinteitä, syötkö sellaisenaan, elivotko, mehustatko vai hilloatko?
Kotimaisissakin omenoissa on jo niin paljon varaa valita, että tuo kysymys vertautuu ehkä parhaiten siihen kuin jos kysyisit mikä liha on parasta, ilman että tarkennat kysymystäsi mitenkään.
Mitä lajiketta suosittelet hilloon entä piirakkaan?
Raiketta tai Antonovkaa, mutten valitettavasti muista onko niiden aika jo ohi. Mene torille ja kysy kauppiaalta ns. talousomenaa, se tarkoittaa tuohon tarkoitettua omenaa (talousomena vs. syöntiomena on aika yleinen jako).
Torille!
Punaista atlasta tarjotaan Helsingin kaupoissa. Myös Zari tullut vastaan.
Ainakin meidän lähikaupassa on ollut Jaspi lajikkeisia omenoita nyt tänä syksynä ja on muuten hyviä! Tykkään siitä, että kotimaiset omenat ovat raikkaita ja lohkeavia.