Mitä sipuliteemakkarasta voi tehdä?
..muuta kuin porilaisen? Nyt parhaat gourmet-reseptit kehiin!
Kommentit (23)
Onko sulla koiraa? Jos on, niin älä vaan sille tuollaista roskaa anna.
Mä söin kesällä sitä pannulla kunnolla paistettuina siivuina kera keitettyjen perunoiden ja voi, että kun oli hyvää.
No, ajattelin että jollain olisi hyviä ideoita. Kyllähän spammistakin tehdään Havaijilla sushia. Helppohan se on jostain pihvistä tehdä herkullista uokaa, mutta tämä on haastavampaa. Tuo perunoiden kanssa syöminen kuulosti hyvältä.
Pilko pannariin. Ja jos omatunto kolkuttaa, niin vaikka paprikasilppua mukaan, sekä sipulia yms. Ja tästähän voi tehdä myös vaikka suolaisia lättyjä. Munakas?
Grillivartaisiin, ei tule ainakaan kuivaa. Pitsaa?
Joskus oli vuosikymmeniä sitten oli hyvää ja laadukasta tuo sipuliteemakkara. Nykyään kuvottavaa rasvajauhomakkaraa, joka jää kitalakeen kiinni.
Vierailija kirjoitti:
Joskus oli vuosikymmeniä sitten oli hyvää ja laadukasta tuo sipuliteemakkara. Nykyään kuvottavaa rasvajauhomakkaraa, joka jää kitalakeen kiinni.
...Ja vielä ne helkkarin rustot ja jänteetkin.
Eikös kukaan ole huomannut että siitä voi tehdä leikkeleitä?
Se ei edes ole kovin hankalaa, puukolla/veitsellä leikataan ohuehkoja siivuja ja laitetaan ne siivut leivän päälle.
Kokeilkaa rohkeasti tuota niin ei ole enää paluuta entiseen.
-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-
Mitä se tee siinä meinaa? Onko siinä muka teetä?
Vierailija kirjoitti:
Ruisleivälle sopii
Oletko varmistanut sen siltä?
Jos kerran osaat tehdä porilaisia, ei muita reseptejä tarvitakaan!
Vierailija kirjoitti:
Mitä se tee siinä meinaa? Onko siinä muka teetä?
1. Kuori sipuli.
2. Keitä teetä.
3. Veistä puukolla vuorotellen viipale sipuliteemakkarasta ja sipulista, hörpi palan painikkeeksi teetä.
Alkuperäinen resepti tämä.
Se ”tee” merkkaa sitä, että se on tukevalla iltapäiväaterialla, siis brittiläisittäin teellä, syötävä makkara. Se on tosiaan alunperin leikattu siivuiksi, paistettu (mitä britit ei paista?) ja tarjottu perunan ja paistettujen tai hlyrytetttyjen vihannesten kanssa.
Siitä saa ihan kohtuullista uunimakkaraa esim omenan ja sipulin kanssa hauduttamalla juusto- tai kermakastikkeen kanssa tarjottuna. Ei välttämättä kevyttä, mutta jos joskus syö...
Hopeakettu kirjoitti:
Eikös kukaan ole huomannut että siitä voi tehdä leikkeleitä?
Se ei edes ole kovin hankalaa, puukolla/veitsellä leikataan ohuehkoja siivuja ja laitetaan ne siivut leivän päälle.
Kokeilkaa rohkeasti tuota niin ei ole enää paluuta entiseen.
Minä ainakin luulin, että se ensisijainen tarkoitus olisi juuri leikkeleeksi, kun nimikin on makkara (Ja esim. lauantaimakkarapötkö taatusti menee useimmissa perheissä leikkeleiksi). Hyvin ohuet siivut eivät tunnu kovinkaan rasvaisilta. Kurkkusiivujen ja tomaattiviipaleiden kanssa hyvää leivän päällä. Käsitin, että haetaan uusia tapoja valmistaa ruuaksi.
Yäk, vieläkö sitä myydään.