Miten toteutatte ruokakiertoa perheessänne?
En nyt tiedä mikä tuolle olisi hyvä nimi, mutta tarkoitan siis miten pitkään suunnittelette ruuat ja toistuuko niissä tietyt ruokatyypit eri päivinä. Esim.keitto, pataruoka, kastike jne?
Kommentit (22)
Meillä toistoa koitetaan välttämään ja kokeillaan mahdollisemman paljon uusia ruokalajeja. Olemme kasvissyöjiä koko perhe ja koitamme syödä sesonkien mukaan mahdollisimman paljon.
Ei meillä mitään kiertoa muuten ole, mutta syödään vuodenaikojen ja saatavuuden mukaan.
Meillä on paljon syöjiä, mutta ollaan aika omavaraisia ruoan suhteen. Kerran viikossa tai kahdessa isompi kauppareissu, joskus tarvii täydennystä. Kolme tai neljä kasvisruokapäivää viikossa, loput kalaa tai broileria, ainakin yksi ruoka on ihan uusi kokeilu. Kerran viikossa leivotaan viikon leivät pakastimeen.
Iltapalat yms. mietitään sen pääruoan mukaan, keiton jäljiltä on tuhdimpi iltapala ja viikonloppuna jotain erikoisempaa. Sesongin mukaan mennään.
Kun lapset oli pieniä, mulla oli tämmöinen viikko. Maanantaina syötiin sunnuntaiaterian jämät, joista entrasin uuden ruoan. Tiistaina tein pastasta jotain, keskiviikkona jonkun keiton, torstaina syötiin ruokaisa salaatti (protskuna esim. broileria tai lihaa), perjantaina perheen yhteisen sulkapallotunnin ja saunan jälkeen syötiin jotain "hyvää". Hyvä saattoi olla mitä tahansa pizzasta grillattuihin jättikatkiksen pyrstöihin tai parsasta possuun. Viikonloppuna syötiin sitten aina pitkän kaavan mukaan, me ollaan aina tykätty hyvästä ruoasta :)
Katson keskiviikkona kauppojen mainokset ja päätän tarjousten, perheen toiveiden ja koulujen ruokalistojen mukaan mitä syödään. Joskus tämä ei toimi, ei ole tarjouksessa tiettyjä aineksia tai ei ole aikaa tehdä mitä olin suunnitellut, sitten kaivetaan pakastinta ja muita kaappeja ja kokkaan/lämmitän niistä mitä löydän.
Vierailija kirjoitti:
Meillä toistoa koitetaan välttämään ja kokeillaan mahdollisemman paljon uusia ruokalajeja. Olemme kasvissyöjiä koko perhe ja koitamme syödä sesonkien mukaan mahdollisimman paljon.
Mitkä on olleet viime aikojen suosikkikokeilujanne? Kasvisruokia juuri haluaiain lisätä ruokalistaamme.
Ei erityistä kiertoa, kunhan ei juuri edellisellä viikolla ole ollut samaa kotona. Meillä on todella vähän ruokia, joita kaikki haluaisivat tai voisivat syödä. Samat ruoat siis pyörivät. Usein tarjolla on kahtakin ruokaa, koska yhteisiä ruokia ei vaan oikein ole. Omat lounasruokani teen "omasta päätä", mitä sattuu tulemaan mieleen esim. lehtiä selaamalla. Niissä ei tarvitse ottaa muita huomioon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä toistoa koitetaan välttämään ja kokeillaan mahdollisemman paljon uusia ruokalajeja. Olemme kasvissyöjiä koko perhe ja koitamme syödä sesonkien mukaan mahdollisimman paljon.
Mitkä on olleet viime aikojen suosikkikokeilujanne? Kasvisruokia juuri haluaiain lisätä ruokalistaamme.
Tällä hetkellä on 15 Minute Vegan keittokirja kovassa käytössä vaikke emme vegaaneja siis varsinaisesti olekaan.
https://www.amazon.co.uk/15-Minute-Vegan-modern-cooking/dp/1849499632/r…
Emme asu Suomessa, joten en ole varma löytyykö kirjaa Suomesta, mutta kaikki reseptit (yhtä papukammotusta lukuunottamatta) on otettu tosi hyvin vastaan meidän perheessä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä toistoa koitetaan välttämään ja kokeillaan mahdollisemman paljon uusia ruokalajeja. Olemme kasvissyöjiä koko perhe ja koitamme syödä sesonkien mukaan mahdollisimman paljon.
Mitkä on olleet viime aikojen suosikkikokeilujanne? Kasvisruokia juuri haluaiain lisätä ruokalistaamme.
Tällä hetkellä on 15 Minute Vegan keittokirja kovassa käytössä vaikke emme vegaaneja siis varsinaisesti olekaan.
https://www.amazon.co.uk/15-Minute-Vegan-modern-cooking/dp/1849499632/r…
Emme asu Suomessa, joten en ole varma löytyykö kirjaa Suomesta, mutta kaikki reseptit (yhtä papukammotusta lukuunottamatta) on otettu tosi hyvin vastaan meidän perheessä.
Onko ne siis ihan kasviksista tehtyjä vai onko jotaim vegaanivalmisteita ?
Vierailija kirjoitti:
Kun lapset oli pieniä, mulla oli tämmöinen viikko. Maanantaina syötiin sunnuntaiaterian jämät, joista entrasin uuden ruoan. Tiistaina tein pastasta jotain, keskiviikkona jonkun keiton, torstaina syötiin ruokaisa salaatti (protskuna esim. broileria tai lihaa), perjantaina perheen yhteisen sulkapallotunnin ja saunan jälkeen syötiin jotain "hyvää". Hyvä saattoi olla mitä tahansa pizzasta grillattuihin jättikatkiksen pyrstöihin tai parsasta possuun. Viikonloppuna syötiin sitten aina pitkän kaavan mukaan, me ollaan aina tykätty hyvästä ruoasta :)
Joku tämmöinen minunkin pitäisi ottaa nyt käyttöön. Muutimme kauaksi kaupasta, joten pitää nyt satsata suunnitteluun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä toistoa koitetaan välttämään ja kokeillaan mahdollisemman paljon uusia ruokalajeja. Olemme kasvissyöjiä koko perhe ja koitamme syödä sesonkien mukaan mahdollisimman paljon.
Mitkä on olleet viime aikojen suosikkikokeilujanne? Kasvisruokia juuri haluaiain lisätä ruokalistaamme.
Tällä hetkellä on 15 Minute Vegan keittokirja kovassa käytössä vaikke emme vegaaneja siis varsinaisesti olekaan.
https://www.amazon.co.uk/15-Minute-Vegan-modern-cooking/dp/1849499632/r…
Emme asu Suomessa, joten en ole varma löytyykö kirjaa Suomesta, mutta kaikki reseptit (yhtä papukammotusta lukuunottamatta) on otettu tosi hyvin vastaan meidän perheessä.
Tässä muuten yksi meidän lemppariresepti tuosta kirjasta https://katybeskow.com/pitta-pizzas/
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä toistoa koitetaan välttämään ja kokeillaan mahdollisemman paljon uusia ruokalajeja. Olemme kasvissyöjiä koko perhe ja koitamme syödä sesonkien mukaan mahdollisimman paljon.
Mitkä on olleet viime aikojen suosikkikokeilujanne? Kasvisruokia juuri haluaiain lisätä ruokalistaamme.
Tällä hetkellä on 15 Minute Vegan keittokirja kovassa käytössä vaikke emme vegaaneja siis varsinaisesti olekaan.
https://www.amazon.co.uk/15-Minute-Vegan-modern-cooking/dp/1849499632/r…
Emme asu Suomessa, joten en ole varma löytyykö kirjaa Suomesta, mutta kaikki reseptit (yhtä papukammotusta lukuunottamatta) on otettu tosi hyvin vastaan meidän perheessä.
Onko ne siis ihan kasviksista tehtyjä vai onko jotaim vegaanivalmisteita ?
Kasvikset on pääosassa noissa ohjeissa, eikä ninkään vegaanivalmisteita käytetä. Tuossa just oppii miten oiken maustamalla saa kasviksista tosi herkullista ja monipuolista ruokaa.
Syödään ihan normisti, välillä herkkujakin tietysti. Sitten jokainen tekee isot tarpeet suoraan ämpäriin, jota säilötään ulkorakennuksessa pääsiäiseen saakka, jolloin nautimme mämmistä koko perhe. Sitten homma alkaa taas alusta kun ämpärit ovat tyhjät.
Punaisten lappujen mukaan kierrätetään.
Ja olisin tietysti voinut kysyä myös sitä, että mikä on teidän suosikki arkiruuista. Tai erotellaanko teillä ylipäätään arjen ja vapaapäivän ruokia`?
Valitettavasti inspiksellä mennään. Joskus yritän tehdä jotain suunnitelmaa, mutta kun ei tänään tee soppaa mieli, pastaa on kivempi syyä.
sama juttu miehellä.
Joskus seistään kaupassa ja ihmetellään, että mitä syyään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä toistoa koitetaan välttämään ja kokeillaan mahdollisemman paljon uusia ruokalajeja. Olemme kasvissyöjiä koko perhe ja koitamme syödä sesonkien mukaan mahdollisimman paljon.
Mitkä on olleet viime aikojen suosikkikokeilujanne? Kasvisruokia juuri haluaiain lisätä ruokalistaamme.
Tällä hetkellä on 15 Minute Vegan keittokirja kovassa käytössä vaikke emme vegaaneja siis varsinaisesti olekaan.
https://www.amazon.co.uk/15-Minute-Vegan-modern-cooking/dp/1849499632/r…
Emme asu Suomessa, joten en ole varma löytyykö kirjaa Suomesta, mutta kaikki reseptit (yhtä papukammotusta lukuunottamatta) on otettu tosi hyvin vastaan meidän perheessä.
Onko ne siis ihan kasviksista tehtyjä vai onko jotaim vegaanivalmisteita ?
Kasvikset on pääosassa noissa ohjeissa, eikä ninkään vegaanivalmisteita käytetä. Tuossa just oppii miten oiken maustamalla saa kasviksista tosi herkullista ja monipuolista ruokaa.
Ei kai maustaminen tee ruokaa monipuolisemmaksi vaan eri raaka-aineiden käyttö? Erilaiseksi toki.
Satunnaisesti suunnittelen koulun ruokalistan mukaisesti kotiruoat. Ettei nyt saman päivänä olis kasvissosekeittoa koulussa ja kotona. En kyllä tee tätä kovinkaan systemaattisesti, vaikka olen tällä hetkellä töissä vammaispalveluissa ja mulla olisi ihan siinä toimistossa se ruokalista nähtävänä, noudattelee 99 % koulun ruokalistaa.
Tosin meillä on kotona aika paljon erilaisia arkiruokia joita vaihdellaan, esim. jotain makaronilaatikkoa on sunnilleen kerran kuukaudessa. Välillä nousee suosikkeja, sitten osa ruoista vaipuu unholaan. Esim. jauhemaksapihvit ja perunamuusi on kaikista tosi hyviä, mutta harvoin tulee tehtyä. Samoin joku sienirisotto. On sikahyvää kun tehdään, mutta ei vaan tule mieleen kun ruokia miettii.
Ma: keitto
Ti: pasta + kastike
Ke: ruokaisa salaatti
To: kalaa jossain muodossa
Pe: ns roskaruokaa kotona tehtynä
La: brunssi, päivälliseksi jotain pitkänkaavan mukaan tehtyä
Su: lounaaksi keitto, päivälliseksi uuniruoka
Muuten kasvisruokaa, mut kerran viikossa kalaa.
Ei juuri suunnitella etukäteen ja tahtoo mennä niin, että syödään muutamaa samaa ruokaa vuorotellen, kunnes kyllästytään ja halutaan vaihtelua. Meidän ruuat on enimmäkseen liha + kasvislisuke, keittoja ponnistetaan harvemmin, edellinen pata taisi olla viime talvena.