Kertokaa miten olen kasvissyöjä ja syön kotimaista ja lähiruokaa?
Kommentit (14)
Miksi sitten netin kasvisruokaohjeissa on aina jotain ulkomaan pöperöitä aineksina joita välttämättä tarvitaan...
Haluaisin reseptejä joissa ei tarvita ruukkukorianteria ja muita epäekologisia ainesosia.
Vierailija kirjoitti:
Miksi sitten netin kasvisruokaohjeissa on aina jotain ulkomaan pöperöitä aineksina joita välttämättä tarvitaan...
Haluaisin reseptejä joissa ei tarvita ruukkukorianteria ja muita epäekologisia ainesosia.
Jätät ruukkukorianterit pois sopasta.
Vähintään tarvitaan purkkitomaatteja tai aurinkokuivattuja tomaatteja - usein myös kookosmaitoa.
Tosiasiassa kasvissyöjien ruoka on kaikki jostain hornan tuutista tuotu, usein vielä purkkiin pakattu, lisänä muoviin pakattuja turpeessa lämpölamppujen alla kasvaneita tuoreita yrttejä ja vihanneksia, jipii, älyn riemuvoitto.
Ja juustoja. Ne ne vasta ekologisia onkin.
Vierailija kirjoitti:
Miksi sitten netin kasvisruokaohjeissa on aina jotain ulkomaan pöperöitä aineksina joita välttämättä tarvitaan...
Haluaisin reseptejä joissa ei tarvita ruukkukorianteria ja muita epäekologisia ainesosia.
Korianterinhan voi kasvattaa itse. Ja kyllä sitä Suomessa viljellään. Tosin kasvihuoneissa ja voi miettiä, kuinka ekologista niiden lämmittäminen talvella sitten on. Suurin osa tavallisissa marketeissa myytävästä korianterista lienee kuitenkin kotimaista.
Lainaa vaikka kirjastosta sellainen kuin Härkäpapua sarvista - fennovegaaninen keittokirja.
Kannattaa siirtyä ruokaketjussa pykälä ylöspäin ja syödä ruoholla ruokittua suomalaista nautaa! Se on ekoteko.
Sinua on viilattu ns. "linssiin" ;)
Sinccis
Tyyliin kaikki reseptit on muokattavissa mieleiseksiin kun ei heittäydy vaan avuttomaksi. Hyvä valikoima on saatavilla ihan kotimaisia marjoja, vihanneksia, viljoja yms.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi sitten netin kasvisruokaohjeissa on aina jotain ulkomaan pöperöitä aineksina joita välttämättä tarvitaan...
Haluaisin reseptejä joissa ei tarvita ruukkukorianteria ja muita epäekologisia ainesosia.
Korianterinhan voi kasvattaa itse. Ja kyllä sitä Suomessa viljellään. Tosin kasvihuoneissa ja voi miettiä, kuinka ekologista niiden lämmittäminen talvella sitten on. Suurin osa tavallisissa marketeissa myytävästä korianterista lienee kuitenkin kotimaista.
Pöh. Mä kasvatin viime kesänä pihallani ruukussa, ja kyllä sitä voi kasvattaa sisälläkin.
Tietty tuossa joulu-maaliskuu välissä kasvit vaatii lisävaloja, jos niitä hengissä meinaa pitää.
Sinccis
Vierailija kirjoitti:
Vähintään tarvitaan purkkitomaatteja tai aurinkokuivattuja tomaatteja - usein myös kookosmaitoa.
Jos tahtoo syödä vain kotimaista niin sitten täytyy syödä vähän yksinkertaisemmin. Mutta eikö sitä vaan voisi syödä lähiruokapainotteisesti?
Jonkun verran varmasti joutuu tekemään kompromisseja, mutta vaikkapa kaksikolmasosaa ruokavaliosta lähikasvisruokana onnistuu helposti. 100 % suoritukseen tuskin tarvitsee päästä?
Ekologisuutta jos ajattelee, niin kuljetuksen osuus on ruuan päästöistä varsin pieni. Suurin merkitys on sillä viimeisellä kilometrillä eli millä se oma kauppareissu tehdään.
Itsekin pyrin kyllä tekemään lähi- ja sesonkiruokavalintoja. Näin talvella ja alkukeväällä sellaisia ovat erityisesti kotimaiset juurekset ja kasvissäilykkeet, kuten maustekurkut kasvihuonekurkkujen sijaan. Mutta kannattaa tosiaan muistaa myös, että Italiassa tai Espanjassa auringon voimalla kasvanut ja purkkiin pakattu tomaattimurska on ekologisempi valinta kuin Suomessa kasvanut kasvihuonetomaatti.
Kun jätät sen soijan ja tofun pois ja otat käyttöön pavut ja linssit. Härkäpapu ja herne on hyviä ja linssejäkin kasvaa Suomessa.