Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kertokaa miten olen kasvissyöjä ja syön kotimaista ja lähiruokaa?

Vierailija
26.03.2019 |

Mites te kasvissyöjät siinä onnistutte?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
26.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun jätät sen soijan ja tofun pois ja otat käyttöön pavut ja linssit. Härkäpapu ja herne on hyviä ja linssejäkin kasvaa Suomessa.

Vierailija
2/14 |
26.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi sitten netin kasvisruokaohjeissa on aina jotain ulkomaan pöperöitä aineksina joita välttämättä tarvitaan... 

Haluaisin reseptejä joissa ei tarvita ruukkukorianteria ja muita epäekologisia ainesosia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
26.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi sitten netin kasvisruokaohjeissa on aina jotain ulkomaan pöperöitä aineksina joita välttämättä tarvitaan... 

Haluaisin reseptejä joissa ei tarvita ruukkukorianteria ja muita epäekologisia ainesosia.

Jätät ruukkukorianterit pois sopasta.

Vierailija
4/14 |
26.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähintään tarvitaan purkkitomaatteja tai aurinkokuivattuja tomaatteja - usein myös kookosmaitoa.

Vierailija
5/14 |
26.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tosiasiassa kasvissyöjien ruoka on kaikki jostain hornan tuutista tuotu, usein vielä purkkiin pakattu, lisänä muoviin pakattuja turpeessa lämpölamppujen alla kasvaneita tuoreita yrttejä ja vihanneksia, jipii, älyn riemuvoitto.

Ja juustoja. Ne ne vasta ekologisia onkin.

Vierailija
6/14 |
26.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi sitten netin kasvisruokaohjeissa on aina jotain ulkomaan pöperöitä aineksina joita välttämättä tarvitaan... 

Haluaisin reseptejä joissa ei tarvita ruukkukorianteria ja muita epäekologisia ainesosia.

Korianterinhan voi kasvattaa itse. Ja kyllä sitä Suomessa viljellään. Tosin kasvihuoneissa ja voi miettiä, kuinka ekologista niiden lämmittäminen talvella sitten on. Suurin osa tavallisissa marketeissa myytävästä korianterista lienee kuitenkin kotimaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
26.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lainaa vaikka kirjastosta sellainen kuin Härkäpapua sarvista - fennovegaaninen keittokirja.

Vierailija
8/14 |
26.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa siirtyä ruokaketjussa pykälä ylöspäin ja syödä ruoholla ruokittua suomalaista nautaa! Se on ekoteko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
26.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinua on viilattu ns. "linssiin" ;)

Sinccis

Vierailija
10/14 |
26.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tyyliin kaikki reseptit on muokattavissa mieleiseksiin kun ei heittäydy vaan avuttomaksi. Hyvä valikoima on saatavilla ihan kotimaisia marjoja, vihanneksia, viljoja yms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
26.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksi sitten netin kasvisruokaohjeissa on aina jotain ulkomaan pöperöitä aineksina joita välttämättä tarvitaan... 

Haluaisin reseptejä joissa ei tarvita ruukkukorianteria ja muita epäekologisia ainesosia.

Korianterinhan voi kasvattaa itse. Ja kyllä sitä Suomessa viljellään. Tosin kasvihuoneissa ja voi miettiä, kuinka ekologista niiden lämmittäminen talvella sitten on. Suurin osa tavallisissa marketeissa myytävästä korianterista lienee kuitenkin kotimaista.

Pöh. Mä kasvatin viime kesänä pihallani ruukussa, ja kyllä sitä voi kasvattaa sisälläkin. 

Tietty tuossa joulu-maaliskuu välissä kasvit vaatii lisävaloja, jos niitä hengissä meinaa pitää. 

Sinccis

Vierailija
12/14 |
26.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vähintään tarvitaan purkkitomaatteja tai aurinkokuivattuja tomaatteja - usein myös kookosmaitoa.

Jos tahtoo syödä vain kotimaista niin sitten täytyy syödä vähän yksinkertaisemmin. Mutta eikö sitä vaan voisi syödä lähiruokapainotteisesti?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
26.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jonkun verran varmasti joutuu tekemään kompromisseja, mutta vaikkapa kaksikolmasosaa ruokavaliosta lähikasvisruokana onnistuu helposti. 100 % suoritukseen tuskin tarvitsee päästä?

Vierailija
14/14 |
26.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ekologisuutta jos ajattelee, niin kuljetuksen osuus on ruuan päästöistä varsin pieni. Suurin merkitys on sillä viimeisellä kilometrillä eli millä se oma kauppareissu tehdään. 

Itsekin pyrin kyllä tekemään lähi- ja sesonkiruokavalintoja. Näin talvella ja alkukeväällä sellaisia ovat erityisesti kotimaiset juurekset ja kasvissäilykkeet, kuten maustekurkut kasvihuonekurkkujen sijaan. Mutta kannattaa tosiaan muistaa myös, että Italiassa tai Espanjassa auringon voimalla kasvanut ja purkkiin pakattu tomaattimurska on ekologisempi valinta kuin Suomessa kasvanut kasvihuonetomaatti.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kaksi kahdeksan