Savumuikku- ja savuahven säilyketölkeissä, mitä niistä voi tehdä, help!
En tiedä mistä ruokakaappiini on eksynyt em. säilykkeet. Parasta ennen -päiväys mennyt tammikuussa, mutta kyllä niitä vielä varmaan syö.. jos tietää mitä noista voi tehdä?? Mä en tiedä. Uusavuton kai.
Suoraan ja pelkiltään purkista tuskin paras ratkaisu 😆
Kommentit (18)
Keitä pastaa, kaada vesi pois ja kaada savuahventölkki öljyineen pastan päälle ja sekoita kevyesti. Raasta vielä juustoa lautasella olevan annoksen päälle.
Itse syön suoraan purkista tai ruisleivän päällä. Parasta niin!
Laita täytteeksi pakastepitsapohjalle, ketsu, oliivit, tomaattiviipaleet, hiukan sipulia, pitsamaustetta tai oreganoa, juustoraastetta ja paista n. 10 min 220 asteessa..
Söisin munakokkelin kanssa tai leivän päällä.
Jos et halua syödä suoraan purkista, niin kippaa vaikka lautaselle.
Kiitos vinkeistä, varsinkin toi pasta ja pizza vois tulla kyseeseen!
Ap
Oma mies tekee kaverinsa kanssa itse savumuikkupurkkeja. Kala on hyvää ihan itsessään eli sen voi syödä kuten muunkin kalaruuan. Ruisleivän päälle ne sopii oikein hyvin. Mikäli purkki on ilmatiivis eli kansi ei ole koholla, ei sisältö ole mennyt miksikään. Savukala on tolkuttoman hyvää, pitääpä laittaa jääkaappiin kylmenemään.
Ihan oikeasti, ne voi vain syödä. Jos niistä haluaa tehdä kokonaisen aterian, voi keittää lisäksi vaikka perunat ja tehdä salaatin.
Lämpimiä voileipiä: savukalaa, vähän tabascoa, kapriksia ja juustoraastetta. Ehkä myös ketsuppia. Nam!
Peruna-sipulisekoitus ja kipparijuustolla maustettua kermaa ja kalat siihen. Uunissa 200 astetta ehkä 45min-tunti. Tuoreista potuista toki tulee parempi, mutta jos haluaa oikaista ;)
Vierailija kirjoitti:
Lämpimiä voileipiä: savukalaa, vähän tabascoa, kapriksia ja juustoraastetta. Ehkä myös ketsuppia. Nam!
Hirveää rienausta hukuttaa savukalan hieno maku johonkin tabascoketsuppikaprismössöön. Tuon pitäisi olla laitonta! Ketsuppia savumuikkuun, kenelle tulee moista edes mieleen?
Jos haluaa tehdä lämpimä voikkareita, suosittelen kaveriksi kananmunaa, tilliä, sipulia ja ehkä jotain mietoa juustoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lämpimiä voileipiä: savukalaa, vähän tabascoa, kapriksia ja juustoraastetta. Ehkä myös ketsuppia. Nam!
Hirveää rienausta hukuttaa savukalan hieno maku johonkin tabascoketsuppikaprismössöön. Tuon pitäisi olla laitonta! Ketsuppia savumuikkuun, kenelle tulee moista edes mieleen?
Jos haluaa tehdä lämpimä voikkareita, suosittelen kaveriksi kananmunaa, tilliä, sipulia ja ehkä jotain mietoa juustoa.
Älä höpäjä. Klassinen puttanesca-muunnelma. Ei ole mitään mössöä vaan ehkä vähän tomaattiketsuppia pohjalle jos kalan kastikkeessa ei ole - ei pakollista, pari tippaa tabascoa ja muutama kapris/oliivi. Purkkikala nyt ei muutenkaan ole enää kovin makunystyröitä hivelevä siinä mielessä kuin vaikkapa tuoreeltaan savustettu kala.
Toimii muuten myös kylmänä.
Söisin ne ihan sellaisenaan kasvisten kanssa. Voi niistä pienen keitonkin kiehauttaa jos tahtoo.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lämpimiä voileipiä: savukalaa, vähän tabascoa, kapriksia ja juustoraastetta. Ehkä myös ketsuppia. Nam!
Hirveää rienausta hukuttaa savukalan hieno maku johonkin tabascoketsuppikaprismössöön. Tuon pitäisi olla laitonta! Ketsuppia savumuikkuun, kenelle tulee moista edes mieleen?
Jos haluaa tehdä lämpimä voikkareita, suosittelen kaveriksi kananmunaa, tilliä, sipulia ja ehkä jotain mietoa juustoa.
Älä höpäjä. Klassinen puttanesca-muunnelma. Ei ole mitään mössöä vaan ehkä vähän tomaattiketsuppia pohjalle jos kalan kastikkeessa ei ole - ei pakollista, pari tippaa tabascoa ja muutama kapris/oliivi. Purkkikala nyt ei muutenkaan ole enää kovin makunystyröitä hivelevä siinä mielessä kuin vaikkapa tuoreeltaan savustettu kala.
Toimii muuten myös kylmänä.
Itse hyvin tehdyt säilykkeet kyllä voivat hivellä makunystyröitä. Ja kuka tahansa italialainen saisi slaagin siitä, että puhut puttanescasta samaan syssyyn ketsupin kanssa. Sitä paitsi tölkkisardellien/-anjovisten funktio italialaisessa keittiössä on lähinnä maustaminen. Sen sijaan savumuikku on aivan toinen juttu.
Paahdetun ruisleivän päälle, keität vaikka kananmunan jonka siivutat vielä seuraksi- täydellinen iltapala😋
Höh. Eikö täällä ole muka yhtään kätevää marttaa paikalla.
Ap