Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko hedelmäsosepilteissä mitään vitamiineja?

Vierailija
22.02.2013 |

Joskus tuli ohjelma, jossa snaottiin ettei niissä ole  oikein mitään kun ovat niin säilöttyjä. Enkö siis esim tyrniomena piltistä saa mitään tyrnin hyviä ominaisuuksia?

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
22.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No jos nimenomaan piltistä on kyse niin eihän niissä ole ylipäänsä sitä hedelmääkään kuin 30-40% ja loput sakeuttamisainetta ja vettä. Joihinkin piltteihin on kyllä c-vitamiinia lisätty, joten kai niissä sitä on. Monet vitamiinit kuumennettaessa hajoaa, joten tarjoaisin lapselle kyllä tuorettakin ruokaa. Ja jonkun muun firman sosetta, joissa on sitä hedelmää 80-90%

Vierailija
2/7 |
22.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Just tänään ostin kuningatarpilttiä ja siinä luki, että lisätty c-vitamiinia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
22.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuossa on sen piltin pakkausseloste. Tyrniä on 15%. Lisäksi on lisättyä sokeria ja c-vitamiinia. 

Valmistajan ilmoittamat ainesosat

omenasose (51%), vesi, tyrni (15%), hedelmäsokeri, riisitärkkelys ja C-vitamiini.

Luethan sen takia aina pakkauksen ainesluettelon ennen ruoan tarjoamista.

 

Vierailija
4/7 |
22.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta onko siinä siis mitään muita vitamiineja tai antioksidantteja? Eipä kai sitten.. Kun kerran c-vitamiinikin on tarvinnut lisätä. Noiden ravintoarvohan on siis lähinnä olematon??

Vierailija
5/7 |
22.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä, mutta mauissa ja hintaeroissa on ihan hirveästi eroa. Muksun soseet on jotain kamalaa, ainakin ne joita ollaan maistettu.

Vierailija
6/7 |
22.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin on. En ymmärrä miksei voi sit tarjota vaikka tyrnimarjoja ihan sellaisenaan ja sit sitä omenaa sellaisenaan (lohkoina). Ravintoarvoja noin miljoona kertaa enemmän kun kuumentamalla tapetussa purkkimönjässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
23.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="22.02.2013 klo 22:14"]

Niin on. En ymmärrä miksei voi sit tarjota vaikka tyrnimarjoja ihan sellaisenaan ja sit sitä omenaa sellaisenaan (lohkoina). Ravintoarvoja noin miljoona kertaa enemmän kun kuumentamalla tapetussa purkkimönjässä.

[/quote]


Tyrnimarjoja ei ainakaan meidän kaupasta saa kovin helposti. Varsinkaan ympäri vuoden. Sitäpaitsi purkki pysyy laukun pohjalla tai työpaikan kaapissa paljon pidempään hyvänä kuin tyrnimarjat ja omena.

 

En ole ap, mutta muakin kiinnostaa, kun käytän hedelmäsosepurkkeja esim. eväinä ja sekoitan luonnon jugurttiin yms.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kahdeksan seitsemän