Ovatko einekset oikeasti muka epäterveellisiä?
Minua on alkanut häiritä puhe einesten epäterveellisyydestä. Niitähän on niin monenlaisia. Ovatko ne muka kaikki epäterveellisiä? Mielestäni joku Kokkikartanon kaalilaatikko vastaa aivan sitä, mitä itsekin kotona tekisin. En oikein keksi, miten itse tekisin sen jotenkin terveellisemmin.
Mistä einespaheksunta oikein kumpuaa?
Kommentit (15)
Eivät kaikki tietenkään ole. Kannattaa lukea, mitä tuotteissa on.
Niissä voi olla enemmän rasvaa ja suolaa kuin kotona valmistetuissa.
Ei kaikki olekaan mitenkään erityisen epäterveellisiä, osa on ihan ok. Pitää vaan osata katsoa ainesosat ja esim. suolan määrä.
Vierailija kirjoitti:
Eivät kaikki tietenkään ole. Kannattaa lukea, mitä tuotteissa on.
Niissä voi olla enemmän rasvaa ja suolaa kuin kotona valmistetuissa.
Tai vähemmän.
Riippuu ihan siitä mitä ne sisältävät. Mutta mauttomiahan ne yleensä ovat kotona tehtyyn verrattuna.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eivät kaikki tietenkään ole. Kannattaa lukea, mitä tuotteissa on.
Niissä voi olla enemmän rasvaa ja suolaa kuin kotona valmistetuissa.
Tai vähemmän.
No mulla on just näin, että teen itse aika suolaista ja rasvaista ruokaa. Ei taatusti ole eineksissä enempää kumpaakaan.
ap
Vierailija kirjoitti:
Ei välttämättä aina ole epäterveellisiä mutta kalliita ja mielestäni mauttomia. Kotona tehty safka parempaa.
Osa on mauttomia, se on totta. Monet vegetuotteet on jätetty maustamatta. Niitä voi tuunata. Mutta olen eri mieltä kalleudesta, koska ainakin minun lähimarketissani on jatkuvasti 30:n % tai 50:n % alennuksella eineksiä. Koska asun yksin, minulle nuo ovat edullisin kokonaisratkaisu. Voisin toki tehdä isoja satseja ruokaa itselleni, mutta kun ei ole pakastinta, niin voisi tulla hävikkiä.
ap
Moni aina sanoo, että ovat mauttomia kotona tehtyyn verrattuna, mutta onko todella noin, vai kuuluko niin vain sanoa samaan tapaan kuin kuuluu sanoa puulämmitteistä saunaa sähkökiukaallista paremmaksi?
Kokkokartanon lihakaalilaatikko 700g, oliko se nyt suolaa 1,1g/100g muistaakseni näin useasti syötynä. Syön helposti tuon 700g kerralla. Saan siis 7,7g suolaa joka on aika paljon. 5g on päivän saantisuositus. Laitetaanpa siihen sitten leivät juustot ja muut jutut sitten päälle niin aika korkeaksi suolan lukema tulee.
Vierailija kirjoitti:
Moni aina sanoo, että ovat mauttomia kotona tehtyyn verrattuna, mutta onko todella noin, vai kuuluko niin vain sanoa samaan tapaan kuin kuuluu sanoa puulämmitteistä saunaa sähkökiukaallista paremmaksi?
No, sehän riippuu ihan siitä että miten on tottunut omat ruokansa maustamaan, ja mitä eineksiä syö. Jos ei osaa käyttää muuta kuin suolaa ja pippuria, niin tietenkin einekset voi olla paremmin maustettuja. Omat ruokani ovat kyllä oikeasti paremmin maustettuja kuin keskivertoeinekset, vaikka ei mulla siis sinänsä eineksiä vastaan mitään ole, ja tykkään syödä niitä vaihteluna silloin tällöin.
Niissä voi olla liikaa suolaa, sokeria ja säilöntäaineita
Mistä sitä tietää itsekään mitä lisäaineita itsekin käyttää ruokaa laittaessa, ellei katso tarkkaan kaikki ravintosisällöt sun muut aineet pakkauksien kyljistä. Kasviksissa hedelmissä ei tietty mitään ihmeelistä. Punnitseeko joku esim. ruokaa laittaessa suolan määrän, tuskin.
Vierailija kirjoitti:
Mistä sitä tietää itsekään mitä lisäaineita itsekin käyttää ruokaa laittaessa, ellei katso tarkkaan kaikki ravintosisällöt sun muut aineet pakkauksien kyljistä. Kasviksissa hedelmissä ei tietty mitään ihmeelistä. Punnitseeko joku esim. ruokaa laittaessa suolan määrän, tuskin.
No suolan määrää ei varmasti suurin osa tiedäkään, mutta kyllähän lisäaineet tietää hyvin helpostikin, varsinkin jos tekee ruokaa alusta asti itse eikä hirveästi käytä esim. puolivalmisteita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä sitä tietää itsekään mitä lisäaineita itsekin käyttää ruokaa laittaessa, ellei katso tarkkaan kaikki ravintosisällöt sun muut aineet pakkauksien kyljistä. Kasviksissa hedelmissä ei tietty mitään ihmeelistä. Punnitseeko joku esim. ruokaa laittaessa suolan määrän, tuskin.
No suolan määrää ei varmasti suurin osa tiedäkään, mutta kyllähän lisäaineet tietää hyvin helpostikin, varsinkin jos tekee ruokaa alusta asti itse eikä hirveästi käytä esim. puolivalmisteita.
Sulla on varmasti paljon ylim. aikaa. Voi kun minullakin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä sitä tietää itsekään mitä lisäaineita itsekin käyttää ruokaa laittaessa, ellei katso tarkkaan kaikki ravintosisällöt sun muut aineet pakkauksien kyljistä. Kasviksissa hedelmissä ei tietty mitään ihmeelistä. Punnitseeko joku esim. ruokaa laittaessa suolan määrän, tuskin.
No suolan määrää ei varmasti suurin osa tiedäkään, mutta kyllähän lisäaineet tietää hyvin helpostikin, varsinkin jos tekee ruokaa alusta asti itse eikä hirveästi käytä esim. puolivalmisteita.
Sulla on varmasti paljon ylim. aikaa. Voi kun minullakin.
No, en nyt pitäisi sitä alle paria ravintosisältöjen lukemiseen kuluvaa minuuttia päivässä kovinkaan suurena ylimääräisen aikana. Ennemmin olisin sinuna huolissani jos ei minuuttia päivässä siihen liikene :D Vai tarkoitiko ettei sulla ole aikaa tehdä ruokaa ilman puolivalmisteita? Ei siihenkään normaalisti hirveästi (tai jopa yhtään puolivalmisteruokaan verrattuna) aikaa kulu, riippuen tietysti mitä ruokaa tekee.
Ei välttämättä aina ole epäterveellisiä mutta kalliita ja mielestäni mauttomia. Kotona tehty safka parempaa.