Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kasvissyöjät ja vegaanit, parhaat reseptit

Vierailija
10.12.2018 |

Olen sekasyöjä, joka olen muutaman viime vuoden aikana lisäämistäni lisännyt kasvisten osuutta ravinnossani. Mietin myös välillä vegaaniajatuksia (varsinkin kun olen ymmärtänyt juuston olevan melkein pahempi ilmastosynti kuin liha konsanaan).

Jakakaa reseptejä ja vinkkejä. Toivoisin reseptejä, joissa raaka-aineissa on korkea kotimaisuusaste. Koska asun Suomessa, en näe järkeä syödä ruokaa joka pääosin tuodaan kaukaa. Jos jotain ei voi kasvattaa Suomessa, niin Euroopan tuonnin vielä näen jotenkin ymmärrettävänä.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
10.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No??? Paras ja herkuin arkiruoka? Se pikaruoka joka pelastaa tilanteen kun on nälkä just nyt? Juhlaruoka isolle porukalle? Lohturuoka kun itkettää, palelee ja on mälsää?

Jaa oma vinkkisi ja reseptisi.

Vierailija
2/14 |
10.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko siis mahdotonta tehdä kasvisruokaa, joka olisi suurimmaksi osaksi myös lähiruokaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
10.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paahdetut maa-artisokat ja (vegaaninen) aioli. Hyvää ja todellakin lohturuokaa. Ja kotimaista jos haluaa.

 

Vierailija
4/14 |
10.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosittelen liittymään Vegaanihaasteeseen, joka alkaa tammikuussa. Ei tarvitse sitoutua mihinkään, mutta saat päivittäin sähköpostiisi reseptejä ja muita vinkkejä, halutessasi oman tuutorin jolta kysellä, voit liittyä muiden haastelaisten keskusteluryhmään jne. Voit syödä tietenkin yhä sekaruokaa, mutta saat myös paljon tietoa ja ruoanlaittovinkkejä.

Vierailija
5/14 |
10.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasvissosekeitto porkkanasta. Pese/kuori ja paloittele porkkanat, ruskista nopeasti pannulla öljyssä sipulin (ja valkosipulin, jos haluat) kera, mausta, lisää vettä, siirrä kattilaan kun alkavat pehmetä. Lorauta sekaan kaurakermaa ja soseuta. Päälle siemensekoitusta tai esimerkiksi härkistä, jos haluat ruokaisamman.

Kaikkein nopeimman version tekee arkena valmiista porkkanasoseista.

Meillä syödään vähintään kerran viikossa arkiruokana tai viikonlopun alkuruokana. Ohje sopii myös muihin juureksiin ja vihanneksiin (maa-artisokka, bataatti, kurpitsa, kukkakaali...).

Vierailija
6/14 |
10.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toinen helppo arkiruoka: kasviskiusaus. Laita vuokaan peruna-sipulipussi, kasviksia, härkistä/nyhtistä/hernerouhetta/papuja ja kaurakermaa. Uuniin tunniksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
10.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kasvissosekeitto porkkanasta. Pese/kuori ja paloittele porkkanat, ruskista nopeasti pannulla öljyssä sipulin (ja valkosipulin, jos haluat) kera, mausta, lisää vettä, siirrä kattilaan kun alkavat pehmetä. Lorauta sekaan kaurakermaa ja soseuta. Päälle siemensekoitusta tai esimerkiksi härkistä, jos haluat ruokaisamman.

Kaikkein nopeimman version tekee arkena valmiista porkkanasoseista.

Meillä syödään vähintään kerran viikossa arkiruokana tai viikonlopun alkuruokana. Ohje sopii myös muihin juureksiin ja vihanneksiin (maa-artisokka, bataatti, kurpitsa, kukkakaali...).

Porkkanasosekeitto ja muutkin kasvissosekeitot kyllä jo löytyvätkin listaltani. Mutta kiitos reseptistä. Oma laadunvarmentajani on ollut koskenlaskija, mutta luettuani juustojen olevan tosiaan lihaa pahempi ilmastosynti on varmaan mietittävä muita tapoja maustaa nuo keitot.

Kananmunista en kylläkään ajatellut kokonaan luopua. Ja luultavasti kalapäiviä pidän silloin tällöin, ainakin nuo kotimaiset pikkukalat jonkun pitäisi syödä. Tosin meillä on ilmastosyntinä myös 12-vuotias kissa, ehkä se osallistuu kalatalkoisiin.

Vierailija
8/14 |
10.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kasvissosekeitto porkkanasta. Pese/kuori ja paloittele porkkanat, ruskista nopeasti pannulla öljyssä sipulin (ja valkosipulin, jos haluat) kera, mausta, lisää vettä, siirrä kattilaan kun alkavat pehmetä. Lorauta sekaan kaurakermaa ja soseuta. Päälle siemensekoitusta tai esimerkiksi härkistä, jos haluat ruokaisamman.

Kaikkein nopeimman version tekee arkena valmiista porkkanasoseista.

Meillä syödään vähintään kerran viikossa arkiruokana tai viikonlopun alkuruokana. Ohje sopii myös muihin juureksiin ja vihanneksiin (maa-artisokka, bataatti, kurpitsa, kukkakaali...).

Porkkanasosekeitto ja muutkin kasvissosekeitot kyllä jo löytyvätkin listaltani. Mutta kiitos reseptistä. Oma laadunvarmentajani on ollut koskenlaskija, mutta luettuani juustojen olevan tosiaan lihaa pahempi ilmastosynti on varmaan mietittävä muita tapoja maustaa nuo keitot.

Kananmunista en kylläkään ajatellut kokonaan luopua. Ja luultavasti kalapäiviä pidän silloin tällöin, ainakin nuo kotimaiset pikkukalat jonkun pitäisi syödä. Tosin meillä on ilmastosyntinä myös 12-vuotias kissa, ehkä se osallistuu kalatalkoisiin.

ja tämä 7 on siis aloittaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
10.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suojelen eläimiä syömällä vain B-luokan ruokamakkaraa, jossa on lihaa vain 45 prosenttia.

Syömällä kilon makkaraa säästän aina julmalta kuolemalta 550 grammaa söpöä pikku possua.

Vuodessa pelastuu jopa kahden porsaan henki tämän eettisen valinnan ansiosta!

Vierailija
10/14 |
10.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä menee syyspäivän lohturuokana:

1. Kuullota pannulla sipulia, valkosipulia, metsätiellä, mustapapuja ja pähkinöitä. Lisää useampi tomaatti ja anna hautua. Ota pois hellalta ja lisää kaurakermaa

2. Lado vuokaan vuoroin 1. kohdan kastiketta, lasagne-levyjä ja kesäkurpitsaa.

3. Kypsennä koko komeus uunissa

Mausteiksi suola, pippuri, timjami jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
10.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotimainen härkäpapurouhe. Joka nimestään huolimatta ei ole papu, vaan mikä se nyt oli... virna. Korvike jauhelihalle kaikenlaiseen ruuanlaittoon.

Vierailija
12/14 |
10.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kotimainen härkäpapurouhe. Joka nimestään huolimatta ei ole papu, vaan mikä se nyt oli... virna. Korvike jauhelihalle kaikenlaiseen ruuanlaittoon.

Aloittaja kiittää vinkistä.

Olen kokeillut härkistä pari kertaa, mutta en jotenkaan sitä osaa laittaa. Serkkuni viljelee härkäpapuja, ja niitä niin kuin muitakin papuja käytän kyllä sellaisenaan, vaativat vain pitkän kypsymisajan. Nyhtökaura on minusta vielä kauheampaa kuin härkis, härkis ei sentään haise niin kauhealta. Jos teillä ohjeita miten härkiksestä saa hyvää, otan kiitollisena vastaan. Muutenkin kiinnostaisi miten teette ja käsittelette kotimaiset pavut. Kaikki kaaliruokavihjeet myös ovat tervetulleita. Kaali on loistava kotimainen vihannes, säilyy hyvin ja on edullinen ja vitamiinipitoinen. Tietysti terveellisin ihan kypsentämättömänä, tai sitten hapatettuna... ceevitamiinit säilyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
10.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Vierailija
14/14 |
10.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hernerouheesta voi tehdä kaikenlaista. Itse en ole kyllä kokeillut sitä kuin tomaattikastikkeen joukkoon pastakastikkeeksi, mutta siinä ainakin tykkään. Pelkilteen se maistuu tosi selkeästi herneeltä, mutta ainakaan ton tomaatin seassa sen makua ei edes huomaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yksi kahdeksan