Vaahdota kauravaniljakastike kuohkeaksi. Lisää sitruunan mehu, tomusokeri, soijajugurtti ja kardemumma ja sekoita tasaiseksi. Huuhtele pieni kakku- tai leipävuoka kylmällä vedellä ja kaada jäädykeseos vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja jäädytä pakastimessa 4 - 6 tuntia. Ennen tarjoilua ota vuoka pakastimesta ja laita se jääkaappiin 15 - 20 minuutiksi. Kasta vuoka vielä tarvittaessa kuumaan veteen, jotta jäädyke irtoaisi. Koristele esim. sitruunamelissan lehdillä.
Soseuta vadelmat. Sekoita joukkoon sokeri. Halutessasi tasaista kastiketta, siivilöi vadelmista siemenet ennen sokerin lisäystä. Tarjoile jäädyke vadelmakastikkeen kanssa.
* 2 dl kauravaniljakastiketta
* 1 rkl sitruunan mehua
* 1,5 dl tomusokeria
* 2,5 dl maustamatonta soijajugurttia
* 2 tl jauhettua kardemummaa
kastike:
* 200 g tai noin 4 dl vadelmia
* 1 dl tomusokeria
Vaahdota kauravaniljakastike kuohkeaksi. Lisää sitruunan mehu, tomusokeri, soijajugurtti ja kardemumma ja sekoita tasaiseksi. Huuhtele pieni kakku- tai leipävuoka kylmällä vedellä ja kaada jäädykeseos vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja jäädytä pakastimessa 4 - 6 tuntia. Ennen tarjoilua ota vuoka pakastimesta ja laita se jääkaappiin 15 - 20 minuutiksi. Kasta vuoka vielä tarvittaessa kuumaan veteen, jotta jäädyke irtoaisi. Koristele esim. sitruunamelissan lehdillä.
Soseuta vadelmat. Sekoita joukkoon sokeri. Halutessasi tasaista kastiketta, siivilöi vadelmista siemenet ennen sokerin lisäystä. Tarjoile jäädyke vadelmakastikkeen kanssa.
http: //www. vegaaniliitto. fi/vegaia/kolinat. html#Jugurttijaadyke
http: //haka. iki. fi/ruoka/reseptit/jalki/jogurttijaadyke32. htm