"Vanhan ajan" ruokia.
Juuri söin jonkun Perinteisen, vanhan ajan viilin ja vitsi että oli hyvää! Oli oikein lohkeavaa ja täyteläistä.
Muutenkin tuntuu että kaikki oli paremman makuista ennen.
Oliko oikeasti vai muistiko pätkii?
Pidin myös valkosuklaasta lapsena ja teininä tosi paljon. Nykyään valkosuklaa on ällömakeaa, ei yhtään sellaista kuin muistan.
Kommentit (23)
No, iän myötä makumieltymykset muuttuu ja maku- ja hajuaisti voi heiketäkin, että sekin voi vaikuttaa.
Valkosuklaa on ollut aina ällömakeaa, oot vaan lapsena tykännyt makeasta enemmän.
No, ainakin silakkalaatikko ja läskisoossi. Niistä ainakin 50-luvulla sai tarpeekseen. Perunat ja ruskeakastike myös. Myöhemmin sitten vaikka kanaviillokki tai tilliliha. Huh, huh.
Big Mac ja Hesen kerroshamppari oli parempia ysärillä. Ja isompia.
Ite tehdyt lihapullat sikanaudasta sipulilla ilman mitään trendimausteita (siis vaan suola ja pippuri) ja korppujauhoa sekä ite tehty perunamuusi kaveriksi. Ihanat 70-luvun retrofiilarit tulee joka kerta :D
Mä varmaan oon sitten vanhan ajan ruuan ystävä 😀
Edellämainitut ruskeat kastikkeet, kanaviillokit, läskisoossi, maksapihvit! Nam!
Mutta valkosuklaa ei kyllä ole ollut ällömakeaa aina. Varmaan jostain suklaakaupasta voisi sitä aitoa valkosuklaata vielä saada.
Oi ja ne polkka tikkarit! Semmoiset isot. Pehmeää piparminttua joka ei ollut yhtään väkevää.
Kun pääsisi aikakoneella 80-, 90-luvun ruokakauppaan.
Ap
80-luvun alussa oli vain Carrols, sittemmin tuli McDonalds.
Burger King käväisi Suomen puolella joskus 80-luvun puolessa välissä. Muista kun oli Hakaniemessä. Ei oikein ottanut tulta alleen ja häippäsi. Nythän on taas.
Clubburger oli Carrolsin lippulaivat ja sitä sai Hesestäkin alkuun. Paras hamppari ikinä, mutta ehkä tässä aika kultaa muistot ;)
Lapsena ja teininä tuli syötyä paljon eskimo vaniljapuikkoja, meillä oli niitä aina pakasteessa. Nykyään maistuu mielestäni ihan erille, eikä puikon vaniljanmaku miellytä yhtään. Onko kukaan muu huomannut, että maku olisi muuttunut?
Muistatteko vihreät ja punaiset litteät tikkarit? Ja vaalea ja tumma toffee samassa pussissa. Onneksi amalgaamipaikat pysyy.
Vierailija kirjoitti:
No, iän myötä makumieltymykset muuttuu ja maku- ja hajuaisti voi heiketäkin, että sekin voi vaikuttaa.
Todellakin. Lapsena talkkuna maistu hyvältä ja nyt se sai leukaperät kramppiin.
Eikä ufot ja merkkaritkaan ole enää kuten ennen :( Merenneidoista puhumattakaan.
Minä tykkäsin koulussa hurjasti kanaviillokista ja tillilihasta. Kotona ei sellaisia tehty. Kotona tykkäsin maksakastikkeesta, kalakeitosta, riisipuurosta, ja äiti teki aivan älyttömän hyviä kaalikääryleitä ja lanttukukkoa.
Lihahyytelö, ei kovin usein saa kunnon kotonatehtyä.
Homeiset perunat ja jäätyneet porkkanat.
Terv. Vaarini, joka muistelee lapsuuttaan.
Vierailija kirjoitti:
Eikä ufot ja merkkaritkaan ole enää kuten ennen :( Merenneidoista puhumattakaan.
Merkkarit haisee nykyään paskalle ja maku on oudon kitkerä.
Onko nuo ap:n aloituksessa mainitsemat jutut muka ruokia?
Lanttulaatikko. Ei kun saatna sitä on taas kohta pöydässä. Eli hengissä pihisee edelleen paskoin ruoka maailmassa.