Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Jos kanapaketissa lukee viimeinen käyttöpäivä 12.10, uskaltaako sen vielä käyttää?

Vierailija
13.10.2018 |

Täytyy kysyä, kun en ole kanan/lihansyöjä niin en tiedä että onko niissä oltava tarkempi kuin muun ruuan kanssa? Että iskeekö salmonella syökälle jos siitä nyt teen kanakastikkeen?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
13.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en syö enkä anna lapsille, mutta eipä niissä kai oikeasti vielä mitään vaaraa ole. Sen sijaan parasta ennen -merkintä on hyvin joustava.

Vierailija
2/11 |
13.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos haisee ja näyttää normaalilta niin siitä vaan. Ei se kana vilkuile kelloa ja muutu pilaantuneeksi kun kello lyö kaksitoista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
13.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viimeinen käyttöpäivä on viimeinen käyttöpäivä, paitsi joillekin juopoille tai muistisairaille vanhuksille.

Ite olen tarkka, ettei ruoka vanhene ja tarvi heittää pois.

4/11 |
13.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos haisee ja näyttää normaalilta niin siitä vaan. Ei se kana vilkuile kelloa ja muutu pilaantuneeksi kun kello lyö kaksitoista

Juu jos ei haise niin pannulle vaan. Salonellaahan on kypsentämöttämässä lihassa ja ei noi päiväykset siihen oikein liity. 

-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-

Vierailija
5/11 |
13.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Täytyy kysyä, kun en ole kanan/lihansyöjä niin en tiedä että onko niissä oltava tarkempi kuin muun ruuan kanssa? Että iskeekö salmonella syökälle jos siitä nyt teen kanakastikkeen?

Kana on sellanen epeli ettei sen kanssa kannata hirveästi pelleillä. Minä en söisi ja sanon tämän kokkina.

Vierailija
6/11 |
13.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on ollut kylmässä eikä vaikuta pilaantuneet se esim. Liha muuttunut harmaaksi ja haise happamalle, niin siitä vaan. Noissa on sen verran varmuuskopiointi säilyvyydelle, että pari päivää yli mennyttä voi huoletta syödä ja sitten olla tarkempi.

Ei noissa mitään salmonellaa ole. Jos olisi yhtään, menisi koko teurastamo desinfiontiin. Täysi nollatoleranssi sen suhteen Suomessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
13.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uskaltaa. Paista hyvin. Käyttöpäivämerkinnöissä on aina vähän pelivaraa.

Vierailija
8/11 |
13.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Salmonellaa saa etelän huonon hygienian maissa. Suomessa ei tarvi pelätä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
13.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vkp on kaupan ja teollisuuden "vakuutus" syömäkelpoisuudesta. Todellisuudessa kestää muutaman päivän yli.

Vierailija
10/11 |
13.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos se on ollut pakastimessa, niin kyllä. Isälläni oli yli 10v vanhaa hirveä pakastamisessa ja söi sitä ilman, että tuli ruokamyrkytystä. Itse en olisi uskaltanut, mutta käytänkin kaikki samoin tein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
13.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa käyttää aistejaan, kun valmistaa lihaa. Se ei välttämättä ole pilaantunut, vaikka viimeinen käyttöpäivä olisi ollut, tai se voi olla pilaantunutta, vaikka päiväystä on vielä jäljellä. Pilaantuneen lihan haistaa viimeistään kypsennysvaiheessa, yleensä jo paketin avattuaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi kahdeksan