Vierailija

Haluan siis vinkkejä siitä, mistä lisätuloja kun tilin saldoa pitää kasvattaa. Meillä lasten tilillä rahaa ollut koko ajan 5000-15000 euroa. Laitettiin sinne tilisäästöjä ja kirppisrahoja silloin kun ensimmäistä tehtiin. Sen jälkeen tilille on tullut lapsilisät, laitettu lomarahat, lasten vaatteiden ja tarvikkeiden kirppismyynnit, urakka- ja ylityöpalkat. Maksettu sieltä on lasten vaatteet ja tarvikkeet, lääkärikäynnit, päivähoito, kohta maksetaan myös harrastuksia kunhan kasvavat. Asunto- ja autolainat, kaikkien ruuat, vanhempien vaatteet ja muut kulut maksetaan kuukausittain käteen tulevilla tuloilla. Ajateltiin aloitella osakesäästämistä kohta samalla kun vaihdetaan kolmiomme isompaan asuntoon tai omakotitaloon. Laitetaan siis osa myyntihinnasta osakkeisiin ja muutama tonni lasten tilille, otetaan lainaa vähän enemmän kuin tarvittaisiin.

  • ylös 0
  • alas 8

Kommentit (10)

Vierailija

Ei ollut koskaan sellaisia tilejä erikseen lasten kuluja varten. Hyvä kun rahat yhdeltä tililtä riitti elämiseen. 

Vierailija

Ei ole mitään  kulutiliä :D  Säästän ja sijoitan toki lapselle lapsilisät, elautusmaksun ja elatusmaksua vastaavan summan itsekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilonailonamme

Ihan yksi käyttötili meillä on, ei oo erikseen lasten kuluihin tarkoitettua. Lapsilla on sitten säästötilit, mutta sieltä ei käytetä kuluihin, poikkeustapauksessa joku isompi hankinta, mutta pääsääntöisesti sen on tarkoitus olla pesämunaa kun muuttavat kotoa.

Vierailija

Ei ole erikseen tiliä lasten kuluja varten, kumpikin maksaa tarvittaessa omalta tililtään. Lapsella on omassa käytössään sitten oma tili.

Vierailija

Ei ole lapsille kulutiliä, se taitaa olla minun tilini :P Lapsilla on säästötilit mutta niihin ei tietenkään kosketa.

Vierailija

Siinäpä oikein kermapersetouhua :D

Meillä lapset saa olla kiitollisia että saavat katon pään päälle, ruuat ja vaatteet ja on vielä pelikoneetkin millä viettää aikaa. Opiskelemaan lähtiessä saavat ottaa opintolainan kuten kuuluukin, jos eivät sitä sitten muuhun tarvi niin sijoittavat sitten sen itse.

Vierailija

Kolme teiniä talossa ja ei olla tästäkään asiasta huomattu tehdä niin vaikeaa kuin ap. Minä maksan laskun, jos kerran jotakin jollekin ostan ja mies maksaa silloin kun hän jotakin ostaa. Ei se nyt sen vaikeampaa ole tähän mennessä vielä ollut. Molemmat olemme töissä ja lainoja ei ole, joten ei meidän tarvitse niin jokaista penniä viilata ja ylös kirjata. Lapsilla on omat tilinsä ja niihin menee heidän kesätyöpalkat, lahjarahat yms.

Vierailija

15000e lasten kulujen tilillä? 😂 Mitä te niille oikein meinaatte ostaa? Kullattuja tutteja?

Me maksetaan lasten kulut ihan vaan laskunmaksutililtä, mihin molemmat siirtää 1000e/kk. 2000e/kk kattaa aikalailla meidän pakolliset talouden menot tällä hetkellä.

Lasten säästöt on nordnetin superrahastoissa kasvamassa korkoa. Ei tilillä kannata muutamaa tuhatta enempää makuuttaa...

Vierailija

Lapsen kulut hoituu meidän vanhempien tileiltä niinkuin muutkin juoksevat maksut. Lapselle on säästetty muutamia tonneja, ja jos siltä näyttää tai omat tulot loppuu, niin niillä hoitanee lukion, autokoulun ja muutaman vuoden opintolainaa.

Joskus laskeskelin että lapsilisät menee vaatteisiin ja toinen saman moinen hänestä aiheutuviin laskuihin (bussikortti, harrastukset, puhelinliittymät, tapaturmavakuutus). Siihen sitten vielä viikkorahat, karkit, kaverisynttärit, leffat jne.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla