Mistä tiedän, onko kasari terästä vai alumiinia?
On vuosia vanha, eikä siinä näy mitään merkintöjä. Metallin värinen :)
Kommentit (17)
Alumiini on kevyempää ja sameampaa kuin teräs.
Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.
Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.
Vierailija kirjoitti:
Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.
Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.
Laita se astianpesukoneeseen. Ruostumaton teräs kiiltää pesun jälkeen kuin peili, alumiinipinta muuttuu aivan sameaksi (astianpesukoneen pesuaine syövyttää alumiinin pintaa)
Yleensä teräsastiat on kiillotettu peilipintaan mikä ei alumiinilla onnistu vaan pinta on alunperinkin matta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.
Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.
Laita se astianpesukoneeseen. Ruostumaton teräs kiiltää pesun jälkeen kuin peili, alumiinipinta muuttuu aivan sameaksi (astianpesukoneen pesuaine syövyttää alumiinin pintaa)
Yleensä teräsastiat on kiillotettu peilipintaan mikä ei alumiinilla onnistu vaan pinta on alunperinkin matta.
Jos laitat alumiinisen kattilan laittaa tiskikoneeseen tulee sillä heittää vesilintua! Se harmaa pulveri on alumiinia eikä sitä tule syödä.
Alumiinikattilaa voi käyttää veden tai maidon keittämiseen, mutta happamia aineita ( tomaattikastike, sitruuna tms) ei saa tehdä siinä koska alumiini syöpyy ja joutuu elimistöösi.
Miksi se pitäisi tietää? Induktioliedelle sopivat voi testata magneetilla ja ilmoittaahan liesikin jos kattila ei kelpaa.
Vierailija kirjoitti:
Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.
Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.
Minkä takia veitset pysyvät magneettitelineessä, ne kun ovat pääsääntöisesti myös ruostumatonta terästä?
Austeniittinen rosteri ei ole magneettista, mutta martensiittinen (veitset) ja ferriittinen rosteri ovat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.
Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.
Laita se astianpesukoneeseen. Ruostumaton teräs kiiltää pesun jälkeen kuin peili, alumiinipinta muuttuu aivan sameaksi (astianpesukoneen pesuaine syövyttää alumiinin pintaa)
Yleensä teräsastiat on kiillotettu peilipintaan mikä ei alumiinilla onnistu vaan pinta on alunperinkin matta.
Jos laitat alumiinisen kattilan laittaa tiskikoneeseen tulee sillä heittää vesilintua! Se harmaa pulveri on alumiinia eikä sitä tule syödä.
Alumiinikattilaa voi käyttää veden tai maidon keittämiseen, mutta happamia aineita ( tomaattikastike, sitruuna tms) ei saa tehdä siinä koska alumiini syöpyy ja joutuu elimistöösi.
Ihmiset tunkevat päivittäin alumiinia kainaloonsa (antiperspirantti) ja mahaansa (närästyslääkkeet) joten ei se astianpesukoneessa pesty kasari ole läheskään niin "vaarallinen" kuin mikä tahansa vähänkään hapan ruoka joka siinä on vuosien kuluessa valmistettu ja syöty.
Ennen vanhaan jopa mehumaijat olivat alumiinia ja niissä keitettiin happamista viinimarjoista mehua jota sitten juotettiin lapsille pitkin talvea.
Valurauta on muuten ainoa materiaali josta tehdyn pannun voi heittää induktioliedelle ilman varta vasten tähän tarkoitukseen tehtyä pohjaa. Eivät ne rosterikattilatkaan toimi yleensä ilman indukstiopohjaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.
Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.
Laita se astianpesukoneeseen. Ruostumaton teräs kiiltää pesun jälkeen kuin peili, alumiinipinta muuttuu aivan sameaksi (astianpesukoneen pesuaine syövyttää alumiinin pintaa)
Yleensä teräsastiat on kiillotettu peilipintaan mikä ei alumiinilla onnistu vaan pinta on alunperinkin matta.
Jos laitat alumiinisen kattilan laittaa tiskikoneeseen tulee sillä heittää vesilintua! Se harmaa pulveri on alumiinia eikä sitä tule syödä.
Alumiinikattilaa voi käyttää veden tai maidon keittämiseen, mutta happamia aineita ( tomaattikastike, sitruuna tms) ei saa tehdä siinä koska alumiini syöpyy ja joutuu elimistöösi.
Alumiinikattila ei nykypäivänä tarvi käyttää mihinkään ruuanlaittoon liittyvään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.
Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.
Minkä takia veitset pysyvät magneettitelineessä, ne kun ovat pääsääntöisesti myös ruostumatonta terästä?
Austeniittinen rosteri ei ole magneettista, mutta martensiittinen (veitset) ja ferriittinen rosteri ovat.
Koska ei ne veitset ole 18/8 tai 18/10 rosteria.
Hankala teroittaa "täysrosterista" puukkoa.
Kattilan tarvitut ominaisuudet ovat hieman erit.
Vaikka veitsessä lukee "stainless steel" tarttuu paaljon hanakammin magneettiin kuin kattilaan tai kunnolliseen haarukkaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.
Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.
Laita se astianpesukoneeseen. Ruostumaton teräs kiiltää pesun jälkeen kuin peili, alumiinipinta muuttuu aivan sameaksi (astianpesukoneen pesuaine syövyttää alumiinin pintaa)
Yleensä teräsastiat on kiillotettu peilipintaan mikä ei alumiinilla onnistu vaan pinta on alunperinkin matta.
Jos laitat alumiinisen kattilan laittaa tiskikoneeseen tulee sillä heittää vesilintua! Se harmaa pulveri on alumiinia eikä sitä tule syödä.
Alumiinikattilaa voi käyttää veden tai maidon keittämiseen, mutta happamia aineita ( tomaattikastike, sitruuna tms) ei saa tehdä siinä koska alumiini syöpyy ja joutuu elimistöösi.Alumiinikattila ei nykypäivänä tarvi käyttää mihinkään ruuanlaittoon liittyvään.
No höpsistä - sinä et vain osaa! Alumiiniset (pinnoittamattomat) pannut ja kattilat ovat parhaimpia astioita joita voi ruoanvalmistukseen olla.
T: kokki evp
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.
Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.
Laita se astianpesukoneeseen. Ruostumaton teräs kiiltää pesun jälkeen kuin peili, alumiinipinta muuttuu aivan sameaksi (astianpesukoneen pesuaine syövyttää alumiinin pintaa)
Yleensä teräsastiat on kiillotettu peilipintaan mikä ei alumiinilla onnistu vaan pinta on alunperinkin matta.
Jos laitat alumiinisen kattilan laittaa tiskikoneeseen tulee sillä heittää vesilintua! Se harmaa pulveri on alumiinia eikä sitä tule syödä.
Alumiinikattilaa voi käyttää veden tai maidon keittämiseen, mutta happamia aineita ( tomaattikastike, sitruuna tms) ei saa tehdä siinä koska alumiini syöpyy ja joutuu elimistöösi.Alumiinikattila ei nykypäivänä tarvi käyttää mihinkään ruuanlaittoon liittyvään.
No höpsistä - sinä et vain osaa! Alumiiniset (pinnoittamattomat) pannut ja kattilat ovat parhaimpia astioita joita voi ruoanvalmistukseen olla.
T: kokki evp
Tietääkö "kokki" että Norja tuottaa alumiinisia keittoastioita, mutta niitä ei saa Norjassa käyttää kaupallisissa tai teollisuuskeittiöissä?
T:seppä
Alumiini on pehmeää, siihen tulee esim veitsen terällä helposti naarmu
Vierailija kirjoitti:
On vuosia vanha, eikä siinä näy mitään merkintöjä. Metallin värinen :)
Näkeehän sen nyt jo otsallaan. Teräs on kiiltävää ja kovaa ja painavaa. Alumiini himmeää ja pehmeämpää ja kevyempää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.
Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.
Laita se astianpesukoneeseen. Ruostumaton teräs kiiltää pesun jälkeen kuin peili, alumiinipinta muuttuu aivan sameaksi (astianpesukoneen pesuaine syövyttää alumiinin pintaa)
Yleensä teräsastiat on kiillotettu peilipintaan mikä ei alumiinilla onnistu vaan pinta on alunperinkin matta.
Jos laitat alumiinisen kattilan laittaa tiskikoneeseen tulee sillä heittää vesilintua! Se harmaa pulveri on alumiinia eikä sitä tule syödä.
Alumiinikattilaa voi käyttää veden tai maidon keittämiseen, mutta happamia aineita ( tomaattikastike, sitruuna tms) ei saa tehdä siinä koska alumiini syöpyy ja joutuu elimistöösi.Alumiinikattila ei nykypäivänä tarvi käyttää mihinkään ruuanlaittoon liittyvään.
No höpsistä - sinä et vain osaa! Alumiiniset (pinnoittamattomat) pannut ja kattilat ovat parhaimpia astioita joita voi ruoanvalmistukseen olla.
T: kokki evp
Tietääkö "kokki" että Norja tuottaa alumiinisia keittoastioita, mutta niitä ei saa Norjassa käyttää kaupallisissa tai teollisuuskeittiöissä?
T:seppä
Enpä tiennyt... Ravintoloiden keittiöissä, joissa olin töissä oli alumiinisia kattiloita ja pannuja hyvinkin viljalti käytössä vielä 2000-luvullakin. Tältä ajalta on tullut mieltymys hankkia niitä omaankin keittiöön.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.
Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.
Laita se astianpesukoneeseen. Ruostumaton teräs kiiltää pesun jälkeen kuin peili, alumiinipinta muuttuu aivan sameaksi (astianpesukoneen pesuaine syövyttää alumiinin pintaa)
Yleensä teräsastiat on kiillotettu peilipintaan mikä ei alumiinilla onnistu vaan pinta on alunperinkin matta.
Jos laitat alumiinisen kattilan laittaa tiskikoneeseen tulee sillä heittää vesilintua! Se harmaa pulveri on alumiinia eikä sitä tule syödä.
Alumiinikattilaa voi käyttää veden tai maidon keittämiseen, mutta happamia aineita ( tomaattikastike, sitruuna tms) ei saa tehdä siinä koska alumiini syöpyy ja joutuu elimistöösi.Alumiinikattila ei nykypäivänä tarvi käyttää mihinkään ruuanlaittoon liittyvään.
No höpsistä - sinä et vain osaa! Alumiiniset (pinnoittamattomat) pannut ja kattilat ovat parhaimpia astioita joita voi ruoanvalmistukseen olla.
T: kokki evp
Tietääkö "kokki" että Norja tuottaa alumiinisia keittoastioita, mutta niitä ei saa Norjassa käyttää kaupallisissa tai teollisuuskeittiöissä?
T:seppä
Enpä tiennyt... Ravintoloiden keittiöissä, joissa olin töissä oli alumiinisia kattiloita ja pannuja hyvinkin viljalti käytössä vielä 2000-luvullakin. Tältä ajalta on tullut mieltymys hankkia niitä omaankin keittiöön.
Joo, kylhän niitä näkee paljon ruokaohjelmissa (ravintoloissa). Jenkit varsinkin näyttää käyttävän.
Magnetti tarttuu vain teräkseen.