Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Perustelkaa miksi vehnä ei ole terveellistä??

Vierailija
05.07.2018 |

Sitä sanotaan hirmu epäterveelliseksi. Kyseessä on kuitenkin rasvaton kasvikunnan tuote, jossa on paljon proteiinia ja kuitua. Terveellistä siis.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi pitäisi perustella? Sulle??

Vierailija
2/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No sehän vähän riippuu, minkälaista vehnää syö. Ne valkoiset jauhot ovat ikäviä siinä mielessä, että nostavat todella nopeasti ja hurjasti verensokeria, ja useita ne myös turvottavat. Täysjyvävehnä on terveellisempää kuin kuorittu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se olekaan mitenkään vaarallista tai edes haitallista ihan tavalliselle perusterveelle ihmiselle. Joillekin se voi aiheuttaa ongelmia jo pieninä määrinä ja liika on tietysti liika kelle vaan.

Se miksi siitä kohkataan johtuu yksittäisten ihmisten kokemuksista. Heille vehnä ei sovi ja sen pois jättäminen tuottaa selkeitä ja nopeita terveyshyötyjä.

Jos sinulla on ongelmia ruuan tai terveyden kanssa, niin lääkärin kanssa voitte miettiä, että mikä auttaa.

Kaikille suositellaan kuitenkin monipuolista ruokavaliota.

Vierailija
4/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

"valkoinen" vehnäjauho on kuorittua (valkaistua) vehnää, jossa ei juuri ravintoarvoa ole. Täysjyvävehnässä on vähän enemmän hyvää tavaraa mukana. Syö sitä, jos vehnää haluat syödä.

Omalla kohdallani kaikki vehnä (+ruis( aiheuttaa kauheat vatsakivut, joten syön niitä ani harvoin.

Vierailija
5/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itsekään en oikein ymmärrä tätä suomalaisten ruisleipävouhotusta. Ei se ole tätä maata pelastanut, vaan suomalaiset ovat yksi epäterveellisimmin elävistä länsimaista. Sen voi ihan kuka tahansa nähdä ihan omin silmin. Harvassa maassa näkee näin paljon läskiä.

Vierailija
6/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Normaalille ihmiselle kokojyvävehnä on ihan terveellinen osa monipuolista ruokavaliota. Edim bulgur on oikein terveellistä.

Länsimaissa vain on ollut tapana hioa vehnästä kaikki kuituja ja ravinteita sisältävät kerrokset pois ja jättää jäljelle vain se valkoinen tärkkelys. Sekään ei ole kovin epäterveellistä sinänsä, mutta siinä on helposti paljon energiaa verrattuna muuhun ravintosisältöön, joten mlnipuolisen ruokavalion koostaminen muuttuu heti vähän haastavammaksi jos suuri osa siitä muodostuu tämmöisestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itsekään en oikein ymmärrä tätä suomalaisten ruisleipävouhotusta. Ei se ole tätä maata pelastanut, vaan suomalaiset ovat yksi epäterveellisimmin elävistä länsimaista. Sen voi ihan kuka tahansa nähdä ihan omin silmin. Harvassa maassa näkee näin paljon läskiä.

Tää on muuten kyllä harvinaise shaissea. Melkein mihin tahansa kun menee, on lihavia ihmisiä enemmän. Ei vain USAssa ja Briteissä, vaan myös Saksassa, Ranskassa, Venäjällä, Itsliassa, Espanjassa. Pitääv aan katsoa muualle kuin muotikuviin, esim niihin ihan tavallisiin ihmisiin, jotka menee bussilla tai metrolla töihin seitsemäksi tai kahdeksaksi aamulla.

Vierailija
8/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lajike on eri kuin 50-luvulla. Ei ole epäterveellistä, jos joskus syö pullaa tai paahtoleipää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön nykyisin leipätuotteita ehkä viidenneksen aiemmasta määrästä. Erityisesti vehnää ja ohraa välttelen.

Ei enää vatsankipristelyä, eikä jatkuvaa piereskelyä iltaisin.

En väsy enää samalla lailla, kuin ennen ja paino on pudonnut toistakymmentä kiloa.

Takaisin ei ole paluuta, vaikka mikään ei mielestäni maistu niin hyvälle, kuin tuore vaalea hiivaleipä voikon kera!

Vierailija
10/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itsekään en oikein ymmärrä tätä suomalaisten ruisleipävouhotusta. Ei se ole tätä maata pelastanut, vaan suomalaiset ovat yksi epäterveellisimmin elävistä länsimaista. Sen voi ihan kuka tahansa nähdä ihan omin silmin. Harvassa maassa näkee näin paljon läskiä.

Kyllä useimmissa suunnilleen saman elintason maissa on enemmän läskiä kuin Suomessa. Virossa ollaan hoikkia, koska ruoka on suhteessa kallista, Ranskassa sosiaalisesta paineesta, Ruotsissa ja Norjassa terveysvalistus on tehnyt tehtävänsä. Suomella on niin pitkät perinteet mauttomasta ruoasta, että täällä hoikkana pysyminen on helpompaa kuin monessa muussa maassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vehnä on vain suomalaisille epäterveellistä, muualla ei. Ehkä suomalaiset poikkeavat jotenkin muista, vaikka haluttaisiin olla niin kansainvälisiä. Vehnä ja sokeria on suomalaisten mielestä helvetistä ja ehkä taustalla on uskomukset, ei faktatiedot.

Maailman laajuisesti vehnä on käytetyin vilja ja sitä jopa arvostetaan, toisin kuin Suomessa.

Vierailija
12/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta ihmisillä on asiat liian hyvin ja tästä terveysvouhotuksesta on tullut ihan naurettavaa. Kansa vain lihoo, mutta silti löytyy joukko näitä kovaan ääneen vouhottavia terveysihmisiä, jotka joutavat tarkkailemaan jokaista pieruaankiin neuroottisina. Juu, jotkin ruuat saattavat aiheuttaa joillekin ihmisille suolistokaasua, get over it. Itsellä tuoreet herneet aiheuttavat ilmaa suolistoon eli vatsanväänteitä, mutta en silti kovaan ääneen ole paasaamassa herneiden sopimattomuudesta ihmisten ruoansulatuselimistölle..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itsekään en oikein ymmärrä tätä suomalaisten ruisleipävouhotusta. Ei se ole tätä maata pelastanut, vaan suomalaiset ovat yksi epäterveellisimmin elävistä länsimaista. Sen voi ihan kuka tahansa nähdä ihan omin silmin. Harvassa maassa näkee näin paljon läskiä.

Mihin perustuu mielikuva paljosta läskistä Suomessa?

Tilastojen mukaan Suomessa kansainvälisessä vertailussa ylipaino on alle keskitason ja sen edelle menee suurin osa Eu-maista, USA ja Venäjä, jossa ylipaino on todella ongelma. Suomessa ei edes näe katukuvassa todella ylipainoisia.

Vierailija
14/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, en mäkään usko, että vehnä ei olisi terveellistä. Lopetin sen syömisen, koska vatsani meni niin huonoon kuntoon, että oksensin kaiken ruuan pihalle. Keliakiaa mulla ei kuulemma ole. Ilman vehnää voin hyvin.

Olisi mielenkiintoista tietää, mikä se oikea syy tähän vaivaan on, mutta en jaksa vouhkata omasta enkä muiden syömisestä. Kaikki syökööt, mikä hyvältä tuntuu. Jos syö jotain, mikä ei tunnu hyvältä, niin sekin on oma valinta.

Epäilen jotain jalostukseen tai jatkokäsittelyyn liittyvää ongelmaa, sillä jostain syystä nuorempana sain myös laktoosi-intoleranssin, mutta luomumaito ei esimerkiksi näyttäisi ärsyttävän vatsaani samalla tavalla. Kai se selviää, kun saadaan tarpeeksi luotettavia ja pitkäaikaisia tutkimuksia aikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vehnän epäterveellisyys liittyy lähinnä siihen mitä se korvaa lautasella. Jos verrataan energiamäärältään samanlaisia annoksia. Toisella lautasella on keitettyä makaronia ja toisella on keitettyjä juureksia, pähkinöitä, siemeniä, salaattia.

Näiden kahden välillä on huikea ero vitamiinien ja hivenaineisen sisällön suhteen. Tuollainen pelkkä makaroni on ravintosisällöltään pelkkiä tyhjiä kaloreita polttoaineeksi.

Vierailija
16/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sitä sanotaan hirmu epäterveelliseksi. Kyseessä on kuitenkin rasvaton kasvikunnan tuote, jossa on paljon proteiinia ja kuitua. Terveellistä siis.

Opettele käyttämään Googlea, jooko? Sieltä löytyy ihan faktatietoa.

Ja lähdekritiikkiäkin ois  hyvä harrastaa, sä tunnut olevan ihminen joka sortuu  kaikkiin facen huijausarvontoihinkin.

Näin aikana jolloin kaikki tieto on parin klikkauksen päässä ja suuriinpirtein kaikilla on laite jolla siihen tietoon pääsee käsiksi, mua jaksaa hämmästyttää nämä ap:n kaltaiset täysin  uusavuttomat ja suorastaan  yksinkertaiset ja laiskat postaajat.

Ps. rasvattomuus ei ole mikään überhyvä juttu paitsi  jos rakastaa ummetusta ja laksatiiveja. Toisaalta jos suolinukka on vaurioitunut niin tavara voi liikkua turhankin vilkkaasti  jopa ilman rasvaa.

Vierailija
17/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itsekään en oikein ymmärrä tätä suomalaisten ruisleipävouhotusta. Ei se ole tätä maata pelastanut, vaan suomalaiset ovat yksi epäterveellisimmin elävistä länsimaista. Sen voi ihan kuka tahansa nähdä ihan omin silmin. Harvassa maassa näkee näin paljon läskiä.

ranskalaiset on hoikkia vaikka mässyttävät vaaleaa leipää ja croisantteja päivittäin useita kertoja

Vierailija
18/18 |
05.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siksi koska ranskanleipä on tehty vehnästä, ja sehän on vatmaan epäterveellisin ruoka mitö voi olla.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kaksi seitsemän