Auttakaa, miten ehdin tehdä juhlatarjoilut
Haaste on tällainen. Rippijuhlien kirkko- osuus alkaa jo melko aikaisin aamulla. Sitten tullaan suoraan kotiin. Olin ajatellut salaatteja, voileipäkakkuja jne. mutta aamulla salaatteja ei ehdi tehdä eikä voikkaria koristella. Pystyykö niitä tekemään edellisenä päivänä? Miten pysyvät tuoreena? Valmiina tilaaminenkaa ei oikein auta, yön yli pitää säilyttää kuitenkin vai vastako aamutuimaan haetaan? Miten edes mahtuvat jääkaappiin?
Kommentit (11)
Herää kello 3-4 tekemään asioita. Nukut sitten kunnon päikkärit kun vieraat lähtee.
Soita pitopalvelu paikalle ja maksa siitä, että he tekevät. On ehkä vain liian vaativaa sinulle, koska ei se kirkko ole kymmentä aikaisemmin missään. Rippikoululainen on tietysti vietävä tuntia ennen, että ehtivät pukeutua ja kuvat ottaa, mutta ei siellä sinun tarvi silloin istua.
Sinulta siis pääsee lapsi jo ripiltä ja olet edelleen noin kädetön? :D
Pitopalvelu tekee salaatiti edellisenä iltana ja siksi jokainen sairastuu, kun syö niitä. Eikun...
Me emme tiedä sinun jääkaappisi kokoa. Emme tiedä myöskään sitä, kuinka paljon vieraita tulee ja paljonko pitää varata tilaa.'
Aivan hyvin ehtii kakut koristella aamulla ja sekoittaa salaatit, kunhan kaikki ainekset ovat valmiina kädenulottovilla.
Muutaman vuoden päästä tämä sama tulee kysymään, miten voi järjestää ylioppilasjuhlien tarjoilun, kun juhlatilaan pääsee vasta klo 12 samana päivänä. Tai ehkä hän jo kysyikin sitä ...
Pullonkaula on ainoastaan kylmäsäilytystilat. Voileipäkakun voi tehdä valmiiksi, salaatit voi pilkkoa valmiiksi ja sekoittaa vasta ennen tarjoilua, etenkin mahdolliset kastikkeet ja kosteammat aineet. Mutta jos ei näille ole kylmätilaa, eivät tarjoilut onnistu.
Tai sitten muokkaat menua niin, että unohdat ainakin salaatit. Niitä on vähän hankala syödäkin, jos ei ole pöytätilaa. Tilalle jotain muuta.
Viime syksynä perheessämme juuri tämä tilanne. Konfirmaatio alkoi klo 10, siitä juhlat suoraan kotona. Laitoin kaiken niin valmiiksi kuin mahdollista edellisenä iltana. Tarjolla oli kakkubuffet (suolaisia ja makeita kakkuja, yhteensä 8 erilaista) sekä vihreää salaattia. Muistaakseni en edes ottanut edellistä päivää vapaaksi töistä. Kakut valmistuivat illalla, koristelut sit aamusta. Salaatti oli simppeli vihreä salaatti, jonka sai suoraan pussista. Kaikki sujui hienosti ja tarjoiluita kehuttiin. Hyvin ehti!
Laita herätyskello soimaan ajoissa